Lördag 29/5

Har inte hunnit eller orkat skriva på ett par dagar, min man åkte iväg med jobbet i onsdags till Italien och kommer hem ikväll. Så det har varit lite kaos här hemma, mycket som skall göras. Det mest utmanande var att få iväg barnen i tid till dagmamman och Eleonora brukar äta vid halv nio-tiden. Klockan har varit ställd till halv sju på mornarna för att man skall få upp barnen, klä på dem och ge dem frukost. Det är bra med en stor tomt som man kan släppa ut hundarna på, så sköter de sig själva en stund, Grannens katt får dock se upp, men vad har den katten hos oss att göra? Försöka bajsa i ungarnas sandlåda kommer inte på fråga. Jag har lyckats få ihop allting även tidsmässigt. Fick ett litet bakslag med bilen på väg till dagmammanigår, precis när jag var framme mer eller mindre så strular växellådan,AARRGHH, F-N J-VLA SKIT INTE IGEN. Ringde till min man i italen och kollade om han hade kvar telefonnumret till killen som hade den på en koll sist, men inte tyvärr. Avlämndade barnen hos dagmamman och ringde till min bror för att kolla om han kunde läsa felkoden i bilden och det kunde han, tur. Tog mig till hans jobb med bilf-n och fick felkoden avläst på vad som är på tok med lådan. Nu efter att ha pratat med bilåterförsäljaren så är nu bilen åter inbokad på verkstaden för åtgärd, få se hur länge den kommer att vara borta nu denna gång, fördel är att de nu har felkoden och vet vart de skall leta. Denna morgon hade jag inte hunnit äta frukost, utan att det hade jag tänkt göra efter att jag hade lämnat barnen och sen träna lite hund, men så blev det inte. Jag var åter hemma igen för sen brunch vid halv tolv. Bilen går att köra och när det strular så har man fått stänga av den för att sedan sätta igång den igen och då fungerar allt normalt igen, för en stund.

I förrigår så tog jag fram agilityprylarna av hemmahobbymodell inköpt på rusta tidigt förra året och dammade av dem efter vinterförvaringen. Måste säga att de är mycket prisvärda och hållbara och nu när rusta hade kampanjepris så passade jag på att köpa fler hinder och en säcktunnel. Nu har jag två korta tunnlar, en säcktunnel, ett slalomset, fyra hinder och en skl däckhinder. Det börjat arta sig och man kan nu göra lite fler träningskombinationer. Adelle fick börja och tänka sig, slalomet satt hyffsad trots en väldigt lååångt uppehåll. Nu skall jag börja röra på fläsket och komma igång igen. Nette fick istället ringträning, vi skall ju ställa ut nu den 6 juni i Norrköping, 28 dallisar är anmälda och jag börjar bli nervös, igen. Varför blir jag det för hela tiden? Jag har så mycket obalans i kroppen nu efter graviditeten och Nette har mycket sprall i kroppen så det blev lite pannkaka av det, ställandet gick bra däremot, vi har några dagar kvar på oss att finslipa.

Beatrice har under dessa dagar lekt både picasso och ett försök till att bli hulken. Hon har någostans hittat en röd och en grön tuschpenna.Jag har trott att jag hade plockat bort pennorna, men hon måste ha någon hemlig gömma någonstans. Förrutom att hon har ritat ned hela tangentbordet på min laptop och några väggar (tur att det är målade väggar och att vi har färg kvar) så har den lilla tösen även målat ned hela sig, i ansiktet, på magen, armarna till och med under fötterna. Denna gång var det sådana pennor som allt inte går bort när man tvättar, på laptopen gick det, men i övrigt så har hon nu ett par dagar varit svagt grön på kroppen och i ansiktet. Det börjar att gå bort nu, tur.Synd att min hade kameran med sig till italien. Hon kan verkligen hitta på bus den lilla tösen, man har aldrig tråkigt när man är med henne, eller man hinner inte ha tråkigt, inte med henne iallafall.


Måndag 24/5

Idag har jag anmält Nette till tre utställningar. Först så anmäldes hon till Avesta, de hade förlängd anmälningstid till den 25 maj, sen så har jag även nu anmält till midnattssolutställningen i Gällivare och till utställningen i Piteå. Gällivare och Piteå var bestämt sen länge, men Avesta var ett sistaminutenbeslut idag när jag såg att de hade förlängd anmälningstid, det är bara drygt två timmars bilresa dit och jag känner mig redo att kunna springa i ringen igen. Få se hur det kommer att gå, nu har vi utställningen i Norrköping först  den 6 juni. Måste börja ringträna Nette igen. Vi har haft lite paus sen April så nu måste jag och Nette "sparkas " igång igen.

Campingplatser är bokat via mail, nu är det bara bekräftelser på det som vi väntar på. Uppresan så blir det fricamping, det blev också bestämt idag som en extra spänning på resan. Ja i själva verket så kommer det att vara lättare för oss att anpassa resan till barnen, har man bokade campingplatser på både uppresa och nedresa så är man mer tidsbunden att hinna i tid till campingarna innan de stänger för kvällen. Så det blev bestämt, att fricampa uppåt i landet. Vi har gasol i husvagnen för mat och värme, snart ett nytt batteri och ledlampor, en liten grill, så det går ingen nöd på oss. Husvagnen är bra den. Ett bekymmer är bara att min mans nya tjänstebil, som dessutom är en jättebra dragbil, inte får dra vår vagn med b-kort. min bil däremot får dra vagnen, så det blir nu att snabbt fixa dragkrok, byta lite remmar och en allmän genomkoll behövs. Vi måste också tänka mer på att inte ta med en massa onödigt på resan för den totala dragvikten är max 1290 på min bil. Hade vi haft be-kort redan så hade min mans bil fått dra 1800kg. Ganska knepiga regler med det där.

Eleonora äter och äter, hon kommer snart att se ut som en boll. Skämt o sido, hon skall på sitt första bvc-besök imorgon för vikt och längdkoll, de skall även kolla hennes navel, för att den vätskar av sig fortfarande och kan blöda lite om det, det är säkert ingen fara men läkaren skulle ändå vara på plats där då så då passar vi på att få den kollad, även Beatrice skall få sin vikt och längd kollad igen så att den inte dalar ned igen. Nu sist så hade vikten börjat gå upp äntligen så för att följa upp det så tar vi två flugor i en smäll så slipper vi åka dit flera gånger på kort tid.

Imorgon så kanske det kommer ett lass jord till våran gräsmatta, killen som kör den skulle försöka komma ut till oss som imorgon, om han fick tid över. Vi har iallafall förberett för det ifall att.

Lördag 22/5

Barnkalas idag. Vi har mer eller mindre städat hela veckan känns det som. Idag kom det nio barn för att fira André s 4-års dag. Han fyllde visserligen den 8 maj, men i och med att Eleonora kunde komma ut när som helst då , så vågade vi inte ha barnkalas tidigare, dessutom så var jag alldeles för trött då. Eleonora sov igenom hela kalaset som varade i två timmar, barnen var mestadels ute och lekte i det fina vädret (lite tur fick vi med det). De var också inne på Andrés rum och lekte lite. Barnen hade kul och kalaset blev lyckat, Andre är så nöjd, han  och Beatrice kommer att slockna på två röda nu ikväll. Jag sprang mestadels runt och höll koll på barnen som var både till höger och till vänster, tur nog så var det iallafall tre föräldrar som stannade kvar under kalaset, resterande lämnade sina barn och åkte hem. Under kalasets gång skall man även hinna fotografera, min man skötte köket med fika och tårta mm. Hundarna fick vara på ovanvåningen, då fick man en anledning att inte låta vuxna och barn springa upp dit, för där hade man inte hunnit städa. Barnen tyckte nog att kalasets höjdpunkt var fiskdammen, De fick små påsar med spindelmannenmotiv på och där i låg det lite såpbubblor och godis, allt var likadant även klubborna hade samma färg , allt för att undvika tjafs och det blev det inte heller, De hade jättekul iallafall idag. Jag och min man är nu helt slut, det tar mer på krafterna än vad man tror det här med barnkalas men det var det väl värt. Imorgon skall vi på utflykt till ett naturbruksgymnnasium i närheten som har familjedag med öppet hus med bla ponnyridning, fårklappning och annat skoj för barnfamiljer, även brandkåren kommer dit så André kommer att bli jätteglad. Barnen vet inget än utan det blir en överaskning för dem imorgon.

Måndag 17/5

Nu har vi varit hemma och stadgat oss ett par dagar. André och Beatrice välkomnade Eleonora glatt. Beatrice vill ge napp till Eleonora när hon hör henne skrika, hon behöver tröst tycker Bea. André är en duktig storebror och vet vems blöja som tillhör vem. Vi var iväg idag för pku-test, hörseltest och en sista läkarkontroll av Eleonora idag, hon passerade kontrollerna med mycket väl godkänt.

Vi var även ute hela familjen på en liten minipromenad efter middagen, André och Beatrice åkte Andrés "superbil", en liten eldriven bil som de än så länge kan åka två i. Det skall börjas i tid det här med bilkörning. Visst det var lite nybörjarstrul med hanteringen med alla på en gång, dessutom var hundarna så spralliga och skulle leka med varandra i kopplerna. Till slut fick vi rätt på det. Min man tog Adelle och Trym, jag tog Nette och barnvagn. André och Beatrice var för söta när de satt och åkte i bilen, synd att jag glömde kameran.

Imorgon vankas det städning mm för på lördag så skall vi ha barnkalas, det blev ett litet senare barnkalas för André för vi vågade inte ha det tidigare om bebis skulle komma då. André blir glad ändå över kalaset, fast det blev lite senare än tänkt från början.


Fredag 14/5

Får jag presentera:
 ELEONORA ODGAARD.


Här endast 13 timmar gammal, men till synes, fortfarande svullen i ansiktet efter förlossningen.

Det blev inte mycket sömn inatt tyvärr. Dels så var min rumskamrats bebis inte nöjd och skrek rätt mycket flera gånger under natten till tidig morgon och dels för att man själv blev väckt när det var kontroll av Eleonors puls, temp och andning. Sen vid 4-tiden fick jag en sån kramp i bakre lårmuskeln så att jag visste inta vart jag skulle ta vägen. Den släppte visserligen efter ett tag men man var åter igen vaken, högst ofrivilligt. Eleonor har skött sig exemplariskt än så länge, sover,skriker ytterst lite, äter när hon behöver och bajsar titt som tätt. Vi får se hur länge det kommer att hålla i sig. Till min glädje så åkte rumskamraten hem efter lunch så just nu är jag själv på rummet, skönt. Att vara själv på bb är ingen jättehit, en tv och flertalet andra nyblivna föräldrar som tittar på något dött program , men ingen vågar byta kanal i tron att någon kanske faktiskt följer programet. Gamla urlästa tidningar och en allmän tråkig miljö och de flesta tycker allmänt synd om sig själva i tron om att just de har haft årtiondes svåraste fölossning. Det är i och för sig fri tillgång till te och skorpor, bra va. Länge leve laptopen, trådlöst internet och godis. Har även dvdfilm med som jag kan titta på i laptopen.Annars så finns det inget att göra, typ, förrutom att ha ont.  Imorgon blir det hemfärd för oss, ser fram emot den och att få komma hem till min familj igen.

13/5 Del 2

Ja allihopa. DET BLEV EN BEBIS TILL SLUT. Det blev en tjej på 3770g och 51cm lång. Lik som de andra så hade även denna tjej bråttom ut. Vi var på bb vid kvart över sju och hon var ute vid 21.17 ungefär. Även som de andra så hanns det inte med någon bedövning eller antibiotika mot B-streptockoker. Vi har två tjejnamn att fundera på tills imorgon, jag får åka hem först på lördag för att man vill se att hon inte har fått någon infektion av b-streptockoker. Lillkrabat som hon har fått heta i magen är en rund tjej jämfört med de andra två och man funderar fortfarande på hur f-n de kommer ut. Man känner sig i och för sig som en slaghärjad krigszon för tillfället.

Ja, det började ju lite annorlunda denna gång. hade förväntat mig att det skulle börja med värkar och så , men det blev det ju inte. Har känt mig lite trött under dagen, haft lite sammandragningar, inte smärtsamma utan som vanliga förvärkar. Har varit ute på förmiddagen som vanligt på en rastning av hundarna, dock ingen promenad för att Nette skall bli helt iordning med magen vilket hon är mer eller mindre nu. Hjälpte sedan till med att städa av efter golvläggningen dammsugade, skurade golv osv. Kände ingenting. Hundarna fick sin kvällsmat vid halv sex, som vanligt och medans min man tillagade vår middag så tänkte jag passa på att rasta hundarna så att det var färdigt när vi satt och åt. Bebis hade andra planer. När jag väl krånglat på mig stövlarna och kopplat upp Nette och Adelle, öppnade dörren för att gå ut, när jag känner lite mer tryck än vanligt och senv sekunden senare var det som att sätta hål på en vattenballong, VATTENAGÅNG, eller hade jag lyckats att kissa på mig?. Jag hade inte ont, än. Sade till min man att jag hade lite problem, att jag misstänkte att vattnet gick och hundarna sprang ut. Tog mig in till toa och min man jagade hundar, middagen var mer eller mindre precis färdig. Tog en dusch och konstaterade att det var vattnet som hade gått. Min man försökte att få tag i min bror och lyckades. Han var strax hos oss, till barnens stora förtjusning, det blev middag föe dem och jag konstaterade att även denna skulle gå fort för värkarna kom ganska omgående efter en stund, var fjärde minut var det när vi satte oss i bilen. Jag har kännt mig lugn hela tiden medans min man var lite mer stressad mot tidigare för även han visste att nu kommer det att gå undan, och det gjorde det. Nu är man lite trött och skall försöka sova något.



Torsdag 13/5 kristi himmelfärdsdag

Golvläggning i vardagsrum, det blev klart idag och jag slutstädade, min man har varit jätteduktig, jag och André slöade i soffan med sammandragningar idag (. Jag skulle nu halv 6 ratsa hundarna efter deras mat och strax före våran middag och hade satt på Nette och Adelle kopplerna, krånglat på min stövlarna och öppnade dörren och skulle gå ut. Ett steg ut genom dörren och så händer det, VATTNET GÅR. Ja vattnet går, har inte ont än men det sipprar hela tiden. Ja lite känns det i och för sig när det blir en sammandragning och det sipprar ut mer vatten. Så jag  duschade och har fått på mig andra kläder, min man rastade hundarna och fick tag i min bror som nu är på g hit för att ta hand om barnen. 

Jag återkommer senare med resultatet. 

Tisdag 11/5

Idag har det inte hänt särskilt mycket, har tagit det rätt lungt. Det behövs för jag är fortfarande förkyld. Barnen kom upp i tid så jag förberedde dem för dagmamman, min man kom tillbaka från sin morgontur på cykeln och kunde göra sig iordning mer eller mindre i fred.

 Idag var det riktigt fint väder, men det blev ingen skogentur idag, var aldelles för trött och seg och sen är Nette fortfarande dålig i kistan, det blev lite bättre ett tag, men sen käkar hon på¨allt och då menar jag allt. Hästskit, älgskit, sorkskit, ja allt äckligt hon får tag i. Det hon bl a har blivit dålig i magen av, som jag misstänker är att ett par grannar längre ned på vår väg alltid låter sina hundar ta med sina halvtuggade ben och annat ut i skogen när de går ut, eller dvs de släpper bara ut sina hundar så att de kan rasta sig själva i skogen och då lämnar de ju självklart sina halvätna märgben och oxhudsben mm i skogen som då äckelfian Nette får tag i. Nu när man är så pass tung och stel som elefanten själv, så hinner jag inte fram till henne i tid och då har hon redan tuggat i sig det. Så nu är det ett par dagar i koppel för henne och kontroll på vad hon sätter i sig för något, men Nette är så ful att hon beter sig som en blåval och går med munnen öppen längst marken, för det kan ju komma något ätbart i vägen och då är det bara att stänga munnen och svälja, tycker hon.

Efter att ha suttit i solen på altantrappen en halvtimma på eftermiddagen så var det dags att hämta barnen. Det gick jättebra att hämta dem idag , inget tjafs alls ifrån Andrés sida utan tvärtom, han hjälpte till och med mig att bära sin och Beatrices väska till bilen. När vi kom hem så var det inte vad jag hade förväntat mig, på ca en kvart så har då hundarna hittat en blöjpåse som jag självklart hade glömt att ställa ut, massakerat påsen och spritt blöjor överallt. Nu vet jag vem som är den skyldige till det och det är inte Nette i detta fall utan Trym. Jag vet att Nette inte får var med på sådant hyss utan blir uppläxad av Adelle som skall vara med på ett hörn i pås- och blöjmassakering, Nette satt skamsen upptryckt vid dörren när jag öppnade den och var jätteglad att jag kom hem och räddade henne från de andra bajsblöjätarna. Tur nog var man inte borta allt för länge utan kunde lätt städa upp massakern, men man ser vad det är som de har fått i sig. De lämnar det skl oätbara och slafsar i sig det ätbara, äckligt, men det är hundar och hundar älskar skit, tyvärr.

Måndag 10/5

Ingen vidare sömn inatt, Nette behövdes släppas ut två gånger och sen vaknade Beatrice av något och var ledsen. Min man hämtade henne ifrån sitt rum så att hon få sova vidare hos oss, var uppe en tredje gång för att gå på toa. Blev väckt halv sju av gasfian Nette som nu behövde gå ut igen, denna gång för att kissa. Det var bara attt stänga av väckarklockan som skulle ringa en kvart senare. Beatrice vaknade och ville följa med ned till nedervåningen. Dags för morgonrutinerna innan det var dags att åka till dagmamman. Min man var så snäll och åkte iväg med dem idag, så kunde jag ta det lilla lugna.

Gick min vanliga promenad innan det var dags att åka iväg till mvc. Barnmorskan var så snäll att hon hade bokat in mig på hennes lunch , dels för att hon vill följa upp mig innan hennes egyptenresa som hon åker på tidigt imorgon bitti, dels för att hon själv är så nyfiken på vad det kommer att bli, hon har en gissning på att det kan bli en tjej, spännande, många andra tror att det kan bli en kille, jag själv blir glad oavsett,bara lillkrabat vill komma ut nu. Hon tycker också att jag är ovanligt pigg höggravid kvinna som rör sig med lätthet, sp hon är lite nyfiken men också imponerad av mig och mina barn, som har fått följa med ett par gånger dit. Jag själv känner mig tung, men visst jag vankar inte som en anka, förrutom direkt efter att jag har suttit i soffan eller kliver ur sängen, men det brukar gå över så fort man har kunnat räta ut sig och rört sig några steg. Barnmorskan tyckte dock att jag skulle dra ned lite på promenaderna och inte gå mellan 3-5 km om dagarna, för min vikt har gått ned något,inte mycket, från 74 till 73 kg på en och en halv vecka. Det är absolut ingen fara för bebisen, lillkrabat mår jättebra coh växer som den ska och jag äter mer än vanligt, gärna en del onyttiga saker mellan målen, men hon ville inte att jag bränner ut mig innan förlossningen utan skall försöka lagra energi. Problemet är att om jag håller mig lugn så kryper det i benen fruktansvärt mycket. För att hålla det det i schackt så känns det bra med dessa promenader och jag mår bra av dem. Fördel är också att jag inte har lagt på mig onödig vikt och håller dessutom mina knän i trim. Jag och  in man har nu kill- och tjejnamn färdiga, vilket det blir är en hemlis fram tills att lillkrabat är född.

André firades i förrigår och igår var det lite hemmaerbete, inte för mig för jag låg något däckad i soffan av denna förkylning som jag har åkt på ifrån barnen. De båda turades om att försöka ligga bredvid mig i soffan för lite mys, Beatrice var den som fick plats bäst, André trillade ned ett par gånger och tycket att magen var i vägen. Till slut så fick han plats, han lade sig bakom mina ben med huvudet på mina lår och somnade sedan där, Beatrice somnade brevid mig och stördes inte av att hon fick en del småsparkar i ryggen av lillkrabat. Min man var jätteduktig och har lagt laminatgolv i mer än halva vardagsrummet, när vi andra låg och tittade på ifrån soffan.

Lördag 8/5

Grattis André på 4-års dagen. Killen börjar att bli stor. Hans födelsedagspresent ifrån oss var ett nintendo ds lite med ett supermario spel till. Det var en riktig succe och André är snabblärd. Det dröjde inte länge tills att han satt och spelade alldeles själv. Vi sjöng för honom på morgonen och han fick sin present då. Det kommer bli lite roligare för honom att åka längre sträckor med bilen nu te x till semestern. Han sover inte lika mycket nu längre när vi åker bil som han gjorde tidigare och att bara titta på film är heller inte så roligt i längden, nu har han även spel att spela för att fördriva tiden med. André fick bestämma vad det skulle bli för födelsedagsmiddag och han var snabb med svar- korv. Vad mer än korv frågade jag. Makaroner svarade han. Jag frågade om han inte tyckte om pommesfrites och det ville han ha istället för makaroner, så till middag idag till Andrés ära- korv med pommes frites, det gick hem även för Bearice. 

Efter lunch åkte min man och hämtade min mamma och hennes gubbe så att även de kunde vara med och fira André på hans dag. De har ingen bil för tillfället. Av dem fick han en liten lastbil med trailersläp som han kan lasta småbilar på. Det var också en hit. Beatrice fick en liten dockvagn som hon har kört rally med här hemma med både en Nalle och Andrés lilla spindelmannendocka i den. André har varvat spel med billek idag fram till sena kvällen. Han är jättenöjd med sin dag idag, tårta ,kaka, bulle , muffins och en önskemiddag.

Inatt fick jag gå upp 3 gånger för att släppa ut Nette på tomten, som hon har bajsat och fisit. Som tur var så ville hon inte sova på ovanvåningen med oss andra utan höll sig på nedervåningen och gasade för sig själv i godan ro. Hon kom dock upp i trappen för att säga till att nu behöver jag springa ut och det är NUU. Idag har hon ätit som vanligt, hyffsat ok i magen , glad och pigg men fiser fortfarande grön ånga. Det är nog bättre imorgon, hoppas jag. Nette har annars varit duktig, inga olyckor inne trots rännblajan.


Fredag 7/5

Nette är dålig i magen och fiser så illa att fåglarna ramlar ned, hon käkar ju allt möjligt som hon kommer åt och man hinner inte fram till henne för att plocka ut det heller, vad det nu är som hon har käkat på. hon får skylla sig själv och hon har själv förvisat sig ut till groventrén utan att vi ens har pekat dit. Hon är pigg annars och var helt på g när jag var ute med dem på promenad ute på ängen med hundarna. Trym blev dock glad åt hennes magknip, för han kunde sno hennes käk utan att hon ens brydde sig. Jag misstänker att det var den halvbrända bakade potatisen som gjordes igår som hon lyckades sno idag ifrån ett öppet sopskåp. Tur nog var det inget aluminiumfolie på dem.

Imorgon fyller André 4 år. Otroligt var tiden går fort, 4 år sedan så var man på bb med honom, en liten krabat på endast 2.5 kg och en månad tidig var han också mot beräknad tid och idag är han en stolt kille på drygt 17 kg i en trotsålder som heter duga. Han är ändå en väldigt duktig och kärleksfull kille som redan kan räkna till 10 och faktiskt tycker att sin lillasyster är den bästa systern trots en del småbråk om saker. Är hon ledsen tröstar han, oftast, om de inte har bråkat om någonting förstås. Beatrice ser upp till sin bror och sitter ofta och klappar han på huvudet om han har somnat på soffan och lägger sig brevid honom för att titta på tv:n. Leker han med bilar så är hon med, det han gör skall hon göra med. riktig syskonkärlek.

Det är nu endast 1 vecka kvar till beräknad förlossning, en mvctid har jag på måndag på barnmorskans lunch. Hon vill verkligen följa upp in i dt sista innan hon åker till egypten, så för att ingen annan barnmorska skall ta över så avsätter hon en del av sin lunch för min skull. min barnmorska är bra hon, väldigt snäll och omtänksam. Jag hade henne även med André, och hon kom ihåg mig vid inskrivningen, vilket minne, eller så har man gjort intryck på något sätt.

Håller på med en egen logga med kennelnamnet på, får se hur det blir i slutändan, roligt tidsfördriv när man inte orkar städa hela tiden utan man kan sällskapa barnen när de har tittat på bolibompa så känner de att man är lite intresserad av deras program och pratar med dem om dem.

Torsdag 6/5

Igår blev det inget skrivet alls. min man hade en väldigt lååång arbetsdag. Gick upp vid halv fem, åkte iväg vid halv sex, och hade kundaktiviteter fram till 22 på kvällen. Han var hemma vid 22,45. Ungarna är fortfarande sjuka. André är i och för sig feberfri men har fortfarande snor och seg hosta ,Beatrice har nu feber med snor och hosta. Det tog sin tid igår så när jag väl var själv med tv:n och ett par utmattade hundar så var klockan sent och min man kom hem så det blev lite kvällssnack innan sängdags.

Ingen bebis än, nu får den hålla sig kvar under helgen, dels för att André fyller 4år på lördag och då kan vi inte ha någon bebis på g då inte, bebis får inte komma imorgon för då är man fast på bb när André fyller år. För det andra så är inte min bror hemma denna helg utan är tillbaka sent söndag kväll och vi behöver barnvakt, min mamma har tyvärr ingen fungerande bil så hon kommer inte att hinna hit i tid. Så nu får den hålla sig, om den inte vill komma inatt förstås men inte troligt som det känns nu.

Åkte till min bror för att byta till sommardäck och sen blev det lite mjölk, smör och salladsinhandling, mer orkade varken jag eller barnen, men mjölk och smör var helt slut hemma och åka hem utan det hade blivit katastrof till lunchen, mjölk till maten är ett måste, i barnens värld. Cobra, min brors hund följde med tillbaka hem till oss, så slapp hon vara med min bror på hans jobb. Hundarna blev glada, men gladast blev Trym åt besöket.


Tisdag 4/5

Ingen bebis än, denna väntan börjar bli något jobbig nu, dels för att det är stor och tungt och man är lika smidig som en elefant i ett kylskåp, + att man känner förvärkar hela tiden men inget mer, irriterande. Barnen är fortfarande förkylda, André hostar och snorar, Beatrice börjar hosta lite smått. På så vis är det bra att lillkrabat inte har kommit än, då hinner de andra två friskna på sig lite mer.

Det blev städning och så i Beatrices rum, men det blir mer lek och stök med leksakerna än städat när de små liven skall hjälpa till. Det var lika bra att de fick leka av sig så bytte jag sängkläder i hennes säng och bytte ut hennes täcke till ett svalare nu när det börjar bli varmare ute. Nette var med oss och ville vara med och "städa"när de andra två låg och tuggade ben. Det slutade med att barnen stod och hoppade i våran säng och slängde runt kuddar och täcken med Nette rejsandes runt, jättekul tyckte de att det var, det tyckte inte jag. Lakanbyte där med. Senast i förrigår bytte jag sängkläder i våran säng för att en viss Nette smet upp med leriga tassar och mage och bredde ut sig över HELA sängen.

Brorsan har nu varit och bytt in sin gamla motorcyckel till en ny mer bekväm variant, kommer inte ihåg vad modellen hette, en triumphf var det iallafall. Det var helt rätt gjort, speciellt nu när han skall pendla lite längre nu när han har blivit husägare. Han får tillträde redan i slutet av denna månad, tror jag att det var. Dags för nytt kakel och klinker, vi får åka till mitt jobb och kolla när jag har fått ut lillkrabat. André har tjatat om grillkåtan som står på den tomten, att där skall han grilla korv sen, ja han kommer att få grilla korv, så många han orkar äta. Det ser han fram emot.

Måndag 3/5

André hade feber idag så det blev att sjukanmäla dem idag. Beatrice har inte feber men är ordentligt snorig. Det blev en del hyss ifrån Beatrice idag, hon fick tag i en blå penna, ritade ned hela sig och sin bror som tyckte det ar jättekul. Dessutom så hade hon bestämt sig för att försöka bli en ny picasso och ritat ned ena vägen. När jag gick in i André s rum så var det rätt stökigt med omkringkastade leksaker, två stycken blåmålade smurfar och en stycke blå picassomålning på väggen. Blev lite arg, André fick städa upp leksakerna som han hade kastat omkring, jag fick torka bort färgen ifrån väggen. Som tur är så var det en penna som går bort med vatten, en tuschpenna gjord för små konstnärer som gärna målar ned allt och alla. Efter det så blev det lunch och alla var glada igen. Det blev inte mycket gjort annars idag, har haft en hel del sammandragningar, så det är väl snart dags för lillkrabat snart. det är bara en och en halv vecka kvar till beräknad förlossning. Lite städning av duschrummet blev det och förberedelser med skötbord mm där inne så det är gjort.

Ringde till försäkringskassan idag för att se om de verkligen hade fått mina vab-lappar som jag hade skickat in tidigare, men inte fått ersättning för. Det var vab ifrån februari och mars. Väntetiden var 20 minuter, tack till högtalartelefon, så kunde man fixa lite med disken under tiden. När jag kommer fram var damen i telefonen jättetrevlig och kunde se att de had fått laååarna, men att jag hade glömt att skriva under den ena med min signatur, jag och även hon tyckte det var konstigt att det inte var någon som hade hört av sig till mig om det och hon ursäktade sig på ders vägnar, den andra lappen hade jag glömt att kryssa i en ruta om jag var ensamstående eller samboende med någon, jag svarade att jag bor med min man som jag är gift med. Den ersättningen kunde hon hjälpa mig att få ut till nästa utbetalning, men den andra med signaturen var hon tyvätt tvungen att be min handläggare som hade hand om det ärendet att ta kontakt med mig, vilket ingen har gjort än. Jag var absolut inte arg på denna trevliga dam, men man undrar hur de arbetar ibland. Hade jag nu inte ringt till dem angående de här ärenderna så hade jag inte fått ersättning alls. Ja jag var slarvig med att inte komma ihåg en underskrift, men alla kan göra fel ibland, men ger det dem rätten att inte underätta mig om mitt misstag och strunta i dessa vabbärenden?, tänk om jag hade varit ensamstående och var tvungen att ha ersättning direkt. 

Min bror har nu blivit fritidshusägare, efter en massa jagande till sin bank för att kunna få klart innan han pratade med mäklaren. min bror fick dessutom ned priset ytterliggare till 1050`milj istället för 1175`milj. jag gratulerar och nu så blir det att fixa iordning badrummet först, när han har fått tillträde till det.

strax innan min man kom hem idag, så fick vår lilla konstnärinna tag i en ny tuschpenna, (var hon nu har hittat dem någonstans) så kom hon gåendes glad och målade ned hela sin mage, denna gång var det en ljusblå penna, Jaha nu så fick det vara för stunden, jag höll på med middagen så hon fick vara en halvblå smurf igen ett tag.

Efter middagen tog jag en välbehövlig lugn promenad med hundarna och de rejsade järnet ute på ängen idag. Vädret var behagligt att promenera i. väl tillbaka stod två nyduschade barn glatt och väntade, det skulle vankas lite vaniljglass när jag kom tillbaka och så blev det en bra lugn och mysig avslutning på kvällen.

Söndag 2/5

Magsjuka hundar. Började redan igår med Trym som fes ordentligt illa, lukten satt kvar i flera minuter efter att han hade gått förbi. Hundarna smet ut genom grinden igår kväll och skulle springa och hälsa på den icke vänliga grannhunden som alltid skäller i försvar när hon går ut genom dörren. Det var förbannad otur att jag inte hann koppla ett gäng riktigt bajsnödiga hundar som hade bråttom ut genom dörren och när de hörde grannhunden skälla, så skulle gänget fram. De gör ingenting men det är inte roligt alls att de rusar iväg genom en för tillfälligt trasig grind som de har upptäckt,tyvärr. Man känner sig som en fullkomlig idiot. Jag brukar inte ha alla tre lösa på en gång på vägen, men dessa gringrannar tror sig att det är så , alltid, fast man går förbi med tre hundar kopplade varje dag. Jag fick mig en språngmarch igårkväll och det känns idag. Trodde att nu vill lillkrabat ut efter detta men icke, han/hon trivs bra.

Som tidigare, magsjuka hundar, vaknade klockan 4 att Nette pep. Hon brukar inte pipa mitt i natten/tidig morgon , om dt inte är riktigt akut som nu. jag staplade upp och gick ned för trappan med tre väldigt nödiga kompisar. när jag hade vaknat till lite medans jag väntade på att de skulle bli klara, så kände jag STANKEN. Stackars Trym har försökt att hålla sig in i det sista, men det har läckt ändå. Det ar bara att torka bajsfläckar. Tre hundar stod vid dörren, Adelle gav ett skall, vilket beTyder- ÖPPNA DÖRREN, NU VILL JAG IN IGEN O SOVA. När Trym gick in så var han inte riktigt ok. Han sate sig och kräktes, som tur var så hade jag en handduk precis vid mig och kunde snabbt slänga under den innan det blev kaskad över golvet. Efter det så gick han och lade sig igen. Jag gick också och lade mig igen, halv fem på morgonen. Jag brukar inte normalt sett ha dåliga hundar, är verkligen förskonad ifrån det, men nu så efter dyvattenbad med Cobra så blev de lite pruttiga, Även Cobra visade sig vara krasslig i kistan.

Idag följde familjen men min bror på husvisning i mölnbo, han är intresserad och jag hoppas att han lyckas få det, visst det finns lite at göra, men det finns stor potential. Det är inget direkt renoveringsobjekt, utan den äldre man som bor där har tagit hand om frititshuset och även bott där permanent, men standarden är lite 80-tal. Bra förrådsutrymmen, jättebra grillkåta var det där också, André gillade den bäst och tyckte direkt att morbror skulle köpa den. Huset ligger bra till med skog bakom huset och en kort promenadsavtåns till två bad-och fiskesjöar. Om det blir så att han köper detta hus så skall han även göra hundgård till sin Cobra och eventuellt kommer även Trym att få följa med dit. Cobra och Trym fungerar så bra tillsammans och för Trym som är lite osäker av sig söker sig alltid till henne för stöd, Cobra är så stabil och lugn hund och självsäker. Men som sagt, inte 100% säkert men troligtvis blir det så, Det skulle även Cobra uppskatta, det vet jag, de två är, konstigt nog som ler-och långhalm tillsammans.

Hundarna är bättre, inga hårresande fisar som lyser grönt i luften här hemma, så det blir nog en lugn natt ifrån krassliga jyckar.


Lördag 1 Maj

Inget demonstrerande för min del, nej tack. Idag blev det den längsta sovmorgonen på länge, hela gänget inklusive barnen (visserligen i våran säng) sov ända till kvart i åtta idag, rekord. Dock har jag sprungit på toa typ 3 gånger inatt, men det känns så mycket bättre nu när jag vet att det blir ett till majbarn, det känns så mycket mer vår och sommar då än kalla April. Vi har bara tagit det lungt idag, var ute på promenad med hundarna i skogen och ute på ängen. efter lunch så åkte vi iväg med min deklaration , nej jag är inte gammalmodig och måste deklarera via papper, men min e-legitimation fungerar inte för tillfälligt och för att hinna in med deklarationen i tid så fick det bli så här i år. Sedan passade vi på att storhandla nu när det var så lite folk i butikerna så hade vi det gjort också.

Vi tog sedan en lugn eftermiddag med en familjefilm och lite fika, sedan var det dags igen för hundrastning. Någon av hundarna fiser riktigt illa idag efter rätt mycket dyvattensdrickande igår. André följde med ut med hundarna, vi började med att gå med Nette, André frågade sedan efter när hon hade bajsat varför hon krafsar i marken, jag svarar då på skoj att hon torkar sig i rumpan ,precis som när han har varit på toaletten, André svarar snappt att- Nä, det är inte jag som torkar, det är du eller pappa, jag ropar bara FÄRDIG. Kunde inte svara vidare på det utan småskrattade lite, barn så ärliga och härliga.

Fredag 30/4 Valborg

Lungt firande, dvs lite grillat med min bror och hans hund på besök, det blir så hos en småbarnsfamilj. Jag, min bror och Andrè tog oss en promenad efter middagen så att alla hundarna kunde leka av sig ute på ängen och mycket bus blev det. Efter det blev det filmen avatar som höll på rätt länge, somnade till ett tag men vaknade och kunde fullfölja filmen till slutet.

Var på ett besök hos mvc idag, allt ser bra ut oc lillkrabat ligger precis som den ska, nu är det bara att vänta ut den, mittmål var att hålla ut iallafall till maj så det målet är nått. Nu kommer den defenitivt i maj. Barnmorskan tycker att jag är ovanligt pig och allert med tanke på hur kort tid det faktiskt är kvar till beräknad förlossningsdag. Jag tror och säger att det har med mina promenader och kost att göra, men visst känns det att man är höggravid.

Det har varit en hel del fästingplockande idag på hundarna, usch, de har vaknat så nu skall jag införskaffa fästinghalsband till dem snarast möjligt.

Fick sms av Sara att hennes Kotten är sjuk, inte roligt, får höra efter sen hur pass illa det är med honom.

Imorgon blir det en utedag i trädgården om vädret tillåter, annars blir det annat innomhus, som att hjälpa barnen att sortera leksaker eller dyligt, lite städning annars behövs det alltid här hemma.

RSS 2.0