Fredag 30/7

Imorgon fyller BEA-BUS 2 ÅR. Tiden går så fort. Svärföräldrarna är på besök, de kom i Tisdags så det har varit fullt upp här. Även de har en liten hund och det har gått jättebra med gänget. Adelle har snart avslutat sitt löp, sköntatt det är över snart för henne för hon är så bitchig mot de andra, sur och grinig hela tiden när hon löper. Jag har varit på promenader med alla tre hundarna och Ceasar fungerar så bra, han är så go, som en nallebjörn som man bara vill krama hela tiden. Ceasar fick ju ett getingstick på skinkan i måndags och igår fick Nette ett stick över nosen, hon var lite svullen ett tag men annars igen annat konstigt,idag var svullnaden borta, hemmavid så ser svärfar att Beatrice får ett stick hemma av en geting på tummen, hon var ledsen ett tag och hon fick lite kortisonsalva på tummen, idag syntes ingeting.. Jag har aldrig varit med om så mycket getinstick på en sommar.

Det har inte hunnit bli något blåbärsplockande än, igår regnade det så mycket och idag har vi varit på Tom Tits experimenter med barnen. De hade väldigt skoj och ville inte hem, de slocknade rätt så fort i bilen på vägen hem. 

Vi har bestämt oss för att hyra ett hus  ett tag nu efter att vi har sålt vårat, då hinner vi hitta vårat "drömhus"utan att vara stressade av att inte hitta någon bra bostad. Vi har satt ut en annons att vi söker ett hus, vi får sen svar ifrån några stycken b la ifrån ett par som har ett hus till uthyrning i Nyköping.  Vi fick sen bilder på huset och såg då att det var det hus som vi var spekulanter på att köpa men sen avvaktat med i och med att vi inte har hunnit sälja vårat hus än. Ödet kanske? Är det huset ämnat för oss tro? Det kändes lite som så faktiskt. nästa vecka skall vi träffa ägarna till huset så får vi se om vi kommer överens. Ett annat bra hus som vi skall titta på ligger strax innan E-tuna som också verkar bra. Vi får se hur det blir. Vi har iallafall visning om ca tre veckor nu på vårat hus. Hoppas att det blir sålt fort

Måndag 26/7

Fick jaga lite kanin idag som var på rymmen. Vet inte om det var André eller om det var Nette som lyckats öppna buren men ute var Kick och sprang iallafall. André har varit på trotshumör idag, det beroro nog mycket på att min man började jobba igen efter en bra semester. 

Annars så har det varit tvättning som har gällt idag. Det blir lite mer tvätt nu för tiden, man skulle ha haft två maskiner så hade det gått snabbare, till nästa ställe kanske eller en större. Det hade också fungerat.

Gick igenom lite bilder ifrån semestern och fastnade för denna.



Rätt mysig faktiskt. Det är fantastiskt vad vattnet kan forma till sanden på stranden.


 

 

Söndag 25/7

Tog en prommis med Nette och Ceasar ute i skogen idag. Ceasar såg ut som Bambi på hal is när han skulle kliva över trädstockarna, det såg för roligt ut, det dröjer inte länge för han kommer att härja runt som kungen i vår skog. Nette visade honom alla tänkbara springställen, hon skulle även visa kärret, tji fick hon för den var uttorkad så inget kärrbad idag inte. Däremot så sprang de in i ett buskage och när de kom ut så hörde jag hur det surrade, ett getingbo. Ceasar fick en isken geting på låret som satt och stack, den tog jag död på, annars så klarade de sig fint utan andra ilskna getingar efter sig. Det märks ingeting av stinget och han har ingen svullnad eller nåt. Undrar om getingen ens hann sticka?

Det regnade rätt ordenkligt igår kväll och under natten. Jag försökte få ut hundarna för att nattkissa men det var ingen som ville ut, fick efter en hel del lockande ut Ceasar och han kissade så fort han kunde och ville fort in igen.
Dagen har annars bestått av en del städande, svärföräldrarna kommer på besök på tisdag och skall vara här fram tills på söndag. På lördagen fyller nämnigen Beatrice 2år och hon skall firas. Tiden går så fort. Det ser man bara på Eleonora hur fort de växer. Det var inte länge sedan hon kom och nu ser man hur hon ler emot en och börjar bli nyfiken på sin omvärld.



Lördag 24/7

Välkommen Ceasar. ( Jilloc´s X-Factor)


För tre dagar sen nu kom Ceasar hem till oss. En busig kille på 7.5 månad. Förhoppningsvis ett bra tillskott för kenneln i framtiden. Nette och Ceasar blev snabbt bästisar, Adelle är bara såå tjurig nu i och med löpet.

Dagarna har varit fartfyllda sen vi kom hem ifrån norrland, mycket arbete ute på tomten, Nette och Ceasar har fått vara ute tillsammans och busat. Ceasar träffade kaninen Kicki och det var spännande. Han var ändå försiktig när de hälsade på varandra genom burgallret. Kicki är van vid hoppande och skällande hundar runt om henne så hon bryr sig inte. Ceasar har även träffat katten Soja, samma här så är även hon van vid stojjiga hundar. Han var faktiskt mycket duktig Ceasar, det är inte alla hundar som tål katter, det har gått över förväntan bra. Det har varit bus ,bus , vila och mera bus mellan hundarna. Ett tag så slog de knut på varandra så man inte såg vem som var vem. 


Det var utställning idag i Köping. 34 anmälda hndar och jag tror inte att det var någon som uteblev. Dagens stora minus var den låååånga vandringen ifrån en anordnad parkering till utställningsområdet. Jag tror inte att man hade räknat med det stora antalet bilar som anlände + att det även pågick en simtävling precis vid samma område, så parkeringarna var redan full tidigt. Sen så var det extrem lååång väntan till bedömning. Beräknad ingång skulle vara runt 10.30-tiden men vi klev in runt 13. Dalmatinerna var inte ens färdigbedömdsa när vi åkte vid 14. Dels berodde det på att dagens domare hade fått två pratikanter med sig och självklart så skall de vara med för att lära sig, men det drog ut så väldigt på tiden och vissa hundar var inne rätt så länge i ring att de tappade fokus, för att de skulle klämma och känna och diskutera igenom hundarna. Sen vet jag inte om det eventuellt kanske var någon försening redan vid start. Annars så var det en bra dag ändå med en bra domare, Nette placerade sig som andra bästa unghundstik med HP. Hon skötte sig bra trots att hon inte var riktigt på humör, vankas löp snart tror jag. Hon brukar vara extra låg veckorna innan och så får hon hormonstiss och ser spöken överallt, te x dagen vattendunk som arrangörerna satt ut vid varje ring. Det var ett stort pluss till dem ,de delade även ut bajpåsar till alla som kom in. Ceasar fick följa med som socialträning, han är så duktig kille. Så lugn och sansad trots allt nytt som skett för honom de senaste dagarna. Han kommer bli så cool.

PÅ tal om bajspåsar, som hundägare så skäms jag över andra som inte kan plocka upp efter sig på offentliga platser, vad man gör hemma hos sig är en sak, men ute i offentligheten då skärper man till sig. Exempel som idag, vi kommer med barnvagn, pirra, barn och hundar. Vi får kryssa mellan skitarna på gångvägarna med vagnen och pirran. På gräset där jag gick med hundarna så får man hoppa över dem och sen även se till att inte någon hund trampar i det. Usch och skäms på er som inte kan plocka upp efter er. Så dyrt är det inte med påsar och inte heller tungt att bära med sig heller, det är den icke skitplockande hundägaren som gör att vi alla hundägare hamnar på shitlist hos dem som inte äger någon hund.

Måndag 19/7

Igår söndag var det utställning i Piteå. Det kunde gått bättre och det kunde gått sämre. Nu var det en kvinnlig domare och Nette har fått på skallen att just kvinnliga domare kan vara läskiga, hon var heller inte på humör denna dag. Att Nette skulle backa undan från domaren var jag säker på, men att hon sen faktiskt lät domaren titta på tänderna utan att balla ur hade jag inte räknat med. Nette fick en etta i bedömningen och kom sedan tvåa i unghundsplaceringen. Hade hon inte spökat runt hade hon fått CK, det är jag helt säker på. Mer ringträning tyckte domaren och så även jag. Jag är trots allt väldigt nöjd och domaren var bra. Mindre bra var arragemanget kring utställningen. Det var en hel del missar med både pm och nummerlappar så det skapades problem för utställarna, t o m Theo tappade humöret över det, så himla tråkigt, det förstör så mycket när en arrangör missar och gör så pass galna fel som det var när det drabbar så många. Barnen skötte sig bra trots det tråkiga vädret

Adelle Började löpa häromdan, en månad tidigare än beräknat, men så är det, inte undra på att hon beteer sig som tjurbritta emot Nette.

Efter utställningen och lunch så skulle barnen få besöka Nimbys värld, ett lekpalats. Det var faktiskt riktigt kul där, fick vara med Beatrice och hjälpa henne i stora lekstället, den lilla för barn mellan 1-4 år dög inte åt henne tyckte hon. Vi hade riktigt roligt ihop. André hann inte mer än komma in dit så var han redan iväg i klätterställningen. Efter ett par timmars lekande så var det showdags för barnen med piraten Hasse, Sjödraken Nimby mm. När allt var slut och barnen skulle få varsin Nimbygosedjur, så hittade först Beatrice den lilla popcorn ståndet sen kvällen före med en kartong popcorn kvar. Tog henne därifrån, satte ned henne vid mig och gav Theo nimbysarna och sen försvann sedan Beatrice när jag vände mig om. På inte ens två sekunder var hon puts väck. Vi började leta och ropa men hittade inte henne. André sprang inne på äventyrsgolfen för att leta. Jag yrade runt med Eleonora i famnen och hade allmän panik, Theo letade i leklandet och personalen hjälpte till att leta och gjorde utrop. Andra föräldrar med äldre barn hjälpte till att leta, till slut hittades hon av något barn och förälder upp långt inne i denna labyrintliknande lekställning. Så tacksam över all denna hjälp ifrån så många snälla människor. Sen var vi alla så slut på kvällen av dagens äventyr så det blev bara middag och sen ihopplock av alla saker inför dagens resa, sen var det sängen för barnen.

Idag är det hemresa, få se när, var och hur vi stannar för övernattning idag. 

Denna semeter har varit väldigt uppskattad och äventyrlig på många sätt. Vi talar om att göra om en tur upp i landet om två år igen ungerfär.Nästa år blir det med störtsa sannolighet nedåt i landet. Så att ha husvagn öppnar många dörrar, speciellt för en storfamilj som oss.


Lördag 17/7


Dagarna har gått fort och varit fartfyllda. I Onsdags var vi lekparken med barnen och tog även en tur runt i Piteå, hundarna badade och Adelle har hittad en ny förtjusning, simning.

 

I Torsdags så var vi på stranden och badade. Det var lite kallt i början men sen så var det skönt i vattnet. Beatrice tyckte det var mycket intressantare att vara på stranden och leka i sanden när André och Theo badade,hon provade men tyckte det var för kallt. Även idag fick hundarna bada, tur att jag denna gång hade baddräkten på, då kunde Adelle simma runt lite. Nette stod med vattnet till magen och inväntade Adelle, sen blev det bus, bara inte buset gick till simning, då stod Nette still igen och inväntade Adelle..


Igår så var det lite sämre väder så då tog vi en tur till Haparanda. Där så tog vi bl a ett besök i den största godisaffär som jag sett. Det blev lite godishandlande självklart.

 Idag så var det lite inhandlingsdags av mat igen och sen så  gick vi ned till ett ställe som heter skeppet som innehåller bl a lekland, det var idag en barnshow med draken Nimbus och det var uppskattat, efter det blev det lite lekpark innan middagsdags. Imorgon så är det utställning igen så Nette fick sig en dusch idag. Har införskaffat en liten campingdusch ifrån biltema för sådana här tillfällen, när det inte går att duscha hund/ar i vanlig dusch, Nette uppskattade den inte lika mycket som jag gjorde.


Tisdag 13/7

Eleonora är nu 2 månader gammal. Hon har också nu i dagarna börjat le tillbaka på riktigt när man pratar med henne,hon börjar komunicera tillbaka med lite babygurgel, det är roligt.

Dagen började med varmt och fint väder, så vi klädde oss efter det. När vi sen skulle ut och handla lite så slog vädret om i ett nafs till regn, vi passade då på att ta bilen runt i luleå. Fyndade lite barnkläder också på HM när jag var inneför att hitta en ny blus till söndagen. Den vita som jag hade tidigare är nedkräkad av Eleonora bl a.

Efter att vi kom tillnaka så följde André med mig föa att rasta och bada hundarna. Jag hittade en badplats som var utanför campingområdet och där råder det inte badförbud för hundar. Anré var så glad över att få vara med när jag badade dem. Adelle älskar det här med badning och simmar ut frivilligt medans Nette går i till magen. tog ut henne lite för att simma och då blev hon sur en stund och skulle inte bada. Efter en stund så föll hon för fögan och ville bada igen.

Middagen blev grillat idag och sen blev det lite tivoli för barnen som blev enormt uppskattat för att sen avslutas med en promenad på stranden.

Måndag 12/7

Ja, igår var det söndag och utställning. Själva utställningen började 7.30 på morgonen men dalmatinerna dömdes sist, vid 10-tiden blev det. Domare var Hans Boelaars och det var 32 dalmatiner anmälda, nästan ingen uteblev. Konkurensen var stenhård med många fina hundar både från Sverige, Norge och Finland. Nette gjorde debut i unghundsklassen och där var det tre tikar anmälda, Vi, en Norsk och en Finsk (hunden var dock svenskfödd ). Domaren placerade oss till slut som etta i unghundsklassen med CK, vi blev sen inte placrade bland de fem främsta, med som sagt, det var många fina tikar och de flesta har redan championat i respektive hemländer, vi hade lite otur vid bedömningen i bästa tikklassen, hon blev tyvärr trampad på baktassen av personen bakom oss, vilket gjorde att hon inte ville ställa upp sig sen tyvärr. Jag är jättenöjd med Nettes prestation, hon var glad emot domaren och hon skötte sig bra allmänt. Jag tycker även att domaren var rättvis i sin bedömning av hundarna. Utställningen i sig var mycket trevlig,barnen skötte sig perfekt. Beatrice sov i Eleonoras vagn, André var mest inne i hundarnas bur och vilade och eleonora låg och sov i en av utställningsstolarna. Det var bra parkering, fri entre för övriga och sen fick alla hundar med ck en ck-rosett.

På kvällen så packade vi ihop förtältet, det skulle regna på natten och morgonen och ett blött tält är inget vidare att packa ned.

Idag blev det tillbakaresa ned till Piteå och vi skall vara här på pite havsbad i en vecka, på söndag blir det utställning igen med 34 anmälda dallisar. Med största sannolikhet så är det samma hundar som i Gällivare. Skall bli spännande att se hur det kommer att gå då. Denna gång blir det en kvinnlig domare och Nette fungerar bäst på manliga, konstigt nog men så är det.

Nu skall vi avnjuta sol och bad och lite annat skoj.

Fredag 9/7


Batteriet till laptopen tog självklart slut på onsdagskvällen. Det blev således inget skrviande om gårdagens resa. Resan gick bra, vi kom längre än planerat, vi skulle ha stannat strax efter Skellefteå men kom förbit piteå, när vi stannade vid Harrbäcks rastplats för övernattning, rastplatsen ligger mellan Piteå och Luleå. Det resulterade att vi faktiskt fick 10 mil kortare sträcka att köra idag, det var tacksamt.

Denna rastplats var också fräcsh, men lekplatsen var ingen höjdare tyvärr, vädret var också lite sisådär så det blev mest att vara inne i vagnen. Det går, vi får plats. Nja Theo fick flytta lite på sig ifrån sängen, alla barnen hamnade hos oss tidigt på morgonen. Det var en hel del lastbilar som körde förbi på natten, en del lät som rena diesellok som stånkade sig fram, de flesta var annars hyffsat tystgående. Denna rastplats hade inte så mycket växtlighet mot vägen så dect lät lite mer. Jag sov som en stock ändå, sover väldigt bra i vår husvagn.

Theo har mer eller mindre kört hela vägen, men jag har faktiskt kört en bit själv, så kunde Theo ta en liten vila.

Dagens etapp startade efter en lugn start på morgonen ,Theo fick bestämma om vi skulle följa E10 eller ta väg 97, det blev väg 97. Många fina vyer, vi passerade även norra polcirkeln, ja man såg väldigt många fina platser. Det var helt rätt val att åka inlandsvägen.

Ekipaget anlände till Gällivare camping runt halv sextiden, vi hittade vår plats som ligger utmed en älv, eller hela campingen ligger längst med älven. Från husvagnsfönstret ser man Dundret. Det blev lite svårigheter med parkeringen idag, dels för att andra ekipage hade ställt sig lite fel och sen var det en trevlig norrbagge som ville hjälpa till att dirrigera in Theo, jag sade att det var tur att det inte ar jag som parkerade. Förtältet sattes snabbt upp (så glad över modellen på resetält, väldigt snabbrest.) Barnen hittade snabbt norska lekkamrater, även den familjen skall på utställning fast med tax, det var tacksamt, tyckte Theo. När jag Rastade av hundarna så stötte jag på det norska grannekipaget med taxarna som ville hälsa lite på Nette och Adelle. Jag hörde sen vid samtalet att Beatrice höll en väldig missnöjd stämma ifrån våran vagn. När jag kom tillbaka så var Beatrice på riktigt skithumör, André var allmänt störig ,Eleonora låg i vår säng tyst och tittade upp i husvagnstaket och Theo var på väg att explodera över kaoset. Jag skickade ut gänget till lekplatsen så att jag kunde diska upp lite disk ifrån lunch samt laga middag. Maten var mer eller mindre färdig när det började regna och gänget kom springandes tillbaka.Nette passade då på att smita ut genom en liten öppning i tältet, men hon spran inte långt, kom tillbaka på en gång gjorde hon också. Sen var läget lite lugnare, ja eller André var på ett störit trotshumör, men efter ett par utskällningar och lite kvällsmys så somnade barnen glada till slut.

Theo har , trots det lilla kaos som var idag, helt enkelt faktiskt erkänt det sköna campinglivet och dess frihet.

Imorgon har vi en hel dag att bara vara som familj.


Onsdag 7/7

Avfärd idag mot norrland. Vi hade som plan att komma iväg tidigt, men efter lite beräknande till dagsetappen på ca 50 mil, så beslöt vi att ta det lungt och packa och kontrollera allt i lugn och ro. Innan avresan så åt vi lunch hemma så skulle barnen hålla sig bättre på resan. Avfärden gick vid tvåtiden och vi hade som övernattningsmål på Bölesjöns rastplats. det måste se rätt underligt ut för folk har faktiskt tittat på vårat ekipage vid toasoppen, det är väl inget fel med två vuxna , tre barn och två hundar i en v70 med en Adria 502 på släp, eller? Eller är det synen av just två dalmatiner samtidigt som höjer på ögonbrynen? Iallafall så har resan än så länge gått väldigt bra, över förväntan faktiskt. Barnen har varit så duktiga, det är tur att de är så bilvana som de är. 


Bilder på resan kommer att läggas upp under albumet på hemsidan under resans gång, de första bilderna kommer att förhoppingsvis att läggas upp torsdag kväll.

Väl framme på Bölesjöns rastplats för övernattning vid tiotiden på kvällen så blev det lite väl sen kvällsmat som betstod av ravioli på burk. Det var ett par andra frinattscampare och några lastbilar där också. Bölesjöns rastplats är väldigt fin med fräch lekplast som barnen glatt lekte på, väl värd att stanna på. Det här med fricamping har fungerat bra, gasoldriften har fungerat som det skall, både till spis och kyl, värmen har inte behövts. Beartice och André har delat bädd och det fungerar jättebra, underslafen delas av Adelle och Nette, Eleonora har sovit mellan mig och Theo. Skulle nu Beatrice inte vilja sova med André så har vi mittdinetten som den femte bädden.

Torsdagens resa har vi som mål att övernatta vid Byske rastplats, ca 40-milsetapp, vi stressar inte och pausar med gänget när det behövs. Det är faktiskt så skönt att inte behöva stressa med tiden och hinna till olika campingplaster innan deras incheckning stängs. Bra att vi tog modet till fricamping iallafall.

Måndag 5/7

Det har varit en väldans fejande nu under helgen inför mäklarens fotografering idag. Min bror var ute hos oss i lördags och hjälpte till med att röja bort skräp. Nu har vi fint hemma iallafall i nån dag nu.

Igår morse så vaknade jag med en klåda på högra knät, det såg ut som om jag hade doppat nedknät i brännnässlor. Det blev värre under dagen och sen mot kvällen hade jag även fått dessa utslag på min vänstra vad. Idag så var knät svullet och det kliade så fanatiskt, dessutom brände det i knät, huden känns som apelsinskal och det är rött. Fick en läkartid mitt på dagen idag och doktorn sade att det är en allergisk reaktion av antingen insektsbett eller någon växt. Fick en väldig stark kortisonsalva utskriven och även allergitabletter som skall minska klådan. Hoppas på bättring väldigt snart.

I lördags efter vi hade ätit middag så satt Eleonora i johnnies knä medans jag var ute och rensade klart gången ifrån ogräs, hon passade då på att bajsa ned honom lite grann, hon tyckte säker att lite skit kunde han ta idag och det gjorde han ordagrant. Pappa fick byta blöjan medans morbror torkade bajs ifrån byxorna.
Barnens momor och morfar kom på besök idag, precis lagom till mäklarbesöket och fotagrafen. Fotograferingen gick smidigt till nu när man hade barnvakt. Skall bli spännande att få se utkastet på bostadsannonsen sen.

Nu förbereds det för fullt inför husvagnssemestern, imorgon skall husvagnen färdigställas inför onsdagsmorgonens resa. Är lite nervös över ett ena nummrlappen inte har dykt ned i brevlådan än, har mejlat arrangören om det och hur jag skall göra om den inte har hunnit dyka upp i morgon för på onsdag sitter vi i bilen upp mot 1:a övernattningsstoppet i Sundsvall när posten anländer.

Adelle och Nette har i dagarna tyckt att värmen har varit lite jobbig. Nette som i vanliga fall gärna är ute ofta och mycket i trädgården, har istället valt att hellre vara inne. Vid femtiden när solen har försvunnit så har det varit hilife på dem med många rallyturer runt bl a husvagnen som de senaste dagarna har stått inne på tomten, sen har de sovit gott. Snart så får de en lillebror hit hem, Jillocs X-factor kommer att flytta hit i slutet av juli. Det är en go kille och är väldigt söt. Det skall bli spännande att se hur han kommer stt gå i ringarna. 

Fredag 2/7

Larmet på min bil fungerar, det fick jag vetskap om imorse då jag hade somnat om efter ha matat Eleonora, Theo skulle putta till dörren på bilen som jag inte hade stängt ordenligt när jag lyfte ut Beatrice igår kväll. Jag hoppade ur sängen yrvaken och fattade ingenting.  Dags att gå upp och det tyckte även hundarna som var hungriga.

Mäklaren var här idag och vi kom överens, fotografering blir på måndag eller tisdag, beroende på hur deras fotograf var ledig. Visning är inplanerad den 22 augusti. Det blir bra för då är inte vi hemma utan på utställning hela den helgen.

Annars så har vi varit ute hela dagen och städat och rensat bland skräp som skulle på tippen. Innan middagsdags så ringde min bror och meddelade att han var på g till oss. När de anlände så blev hela gänget glada, hundarna rejsade iväg med cobra och barnen sprang runt av glädje av att sin morbror kom. Det blev mat och lek ute med barnen en stund, lite fika var sen inte helt fel. Johnnie hade med sig en jättegod krans som snabbt tog slut. Senare mot kvällen så åkte Johnnie hem med cobra och Trym. 

Jag skulle göra iordning välling till Beatrice som precis hade badat och som stod på en stol i köket vid matbordet, när jag precis upptäcker att hon bajsar. Shit, glömde sätta på henne en blöja. Ropade på Theo som avslutade sin målningi hallen på en gång och var på plats för unsättning innan hundarna upptäckte det. Ja Beatrice fick duscha igen, men hon klagade inte över det.
Familjen var samlade för lite kvälls-tv, Nette och Adelle fick ett varsit grisöra. Adelle åt snappt upp sin, Nette gick upp på ovanvåningen och bäddade ned grisörat under dynorna för senare måltid. Barnen somnade i soffan när de satt med oss, så det var bara att lägga dem i sina sängar. Kvällen avslutades med en film på tv-n. 

Torsdag 1/7

Redan första juli, tiden går fort. Vi gick upp med tuppen idag för att hinna vara i uppsala vid tio. Vi skulle hämta volvon, jippi. Röd och fin är den och den går som ett spjut. Jag har i och för sig haft en sådan här modell fast automat för inte allt för länge sedan, dock var den en 03:a och hade gått 44000 mil när vi sålde den. Denna bil har gått 11900, lite skillnad. Lite synd bara att vi hade så mycket strul med reanulten, men saker och ting brukar alltid ha en mening. Hade inte reanulten strulat så hade vi inte fått tag i denna volvo istället exempelvis. Åkte senare på eftermiddagen till min brors jobb för att sätta dit dragkrok. Min man var kvar hemma för at städa. Klockan fem var jag och barnen där, klockan kvart i elva var vi hemma. Nu har vi en dragkrog med fungerande ström till, nu återstår bara besiktning. Ett stort tack Johnnie för hjälpen.

Mäklaren kommer imorgon, nu skall huset snart ut på försäljning, både spännade och väldigt nervöst. Efter det skall jag och Nette ringträna lite, hon har fortfarande en tendens till att gasa på lite för mycket och jag är dum nog att hänga med mina älgben. Vi älgar på i alldeles för hög fart, man kanske skall springa barfota på grusvägen, då går det inte så fort, inte för mig iallafall. Det blir nog snart så ändå, Adelle och Nette har en förmåga att sno mina dojjer varje gång de springer ut, när jag skall ha ett par så hittar man oftast högerdojjan, vänster ligger ute på tomten någonstans. Trädojjorna som jag har ett par vit aoch ett par svarta av, har varit på vift många gånger, ibland har man en färg vardera på fötterna när man hämtar posten. Nytt mode kanske? Det har varit mode ett tag att gå med stövlar i stan, gärna gröna och blanka eller blommiga. Jag har länge haft gröna matta med målarfärg på. Har införskaffat nya, de gamla som har tio år på nacken läcker, de har fyllt sitt syfte mer än väl.

RSS 2.0