Söndag 27/2

Snart går februari mot sitt slutoch våren skall komma , nån gång.  Själv så har jag varit magsjuk i veckan. Skulle ha jobbat som i Torsdags men på natten var det att hälsa hem. Antlagligen så har jag ätit något på jobbet under onsdagen som inte var bra, ingen annan i familjen har varit magsjuk. I fredags morse så hade Adelle kräkts och var också risig i kistan. Även hon hade ätit något väldigt olämpligt och hon fick gå på risdiet ett par dagar. Också på fredagen så bar det iväg till veterinären med Nette och Ceasar. Dags för den sista rabiessprutan. För att få ihop det hela så fick jag först lämna André och Beatrice hos mormor och morfar för att sen ta sig vidare till veterinären. Eleonora fick följa med mig. Helgen i övrigt har bestått i lite promenader, packning , städning osv.

Plusgrader och vårskänslor.











21/2 måndag

Ja, denna kyla. Tydligen så skall våren vara på väg snart, inte för att det märks nu. Snö, i massor har fallit ned idag, igen.

Idag bar det iväg till Gudby veterinärklinink för röntgrn av Ceasar höft. Min man blev tyvärr lite sen hem mot utsagda tid. Vi hade i och för sig tagit i lite med tiden just för eventuella bilköer och så. Så när han kom hem var det in med hunden i bilen och gasa iväg till Upplands Väsby. 1½ timma senare var jag framme med en kvarts marginal till bokad tid. Bra, för jag hade nämligen hunnit bli kissnödig själv under resans gång och skyndade mig in till toan och sen ut och rasta Ceasar innan cederingen inför röntgen. Vår tur, hua, nervöst nu. Man vill ju inte ha en "dålig" höft. man har redan varit där en gång, Adelle, det var synd men men. Sist jag var hos Audell var det Nettes tur att röntgas och då blev det bra resultat. Ceasar var väldigt motståndskraftig mot cederingen och var glad som alltid, lite mer gungig på benen än vanligt, det var allt, typ. Den 33kg tunga Ceasar skulle läggas upp på bordet. Vet. tog bak och jag fram och sen blev det att lägga om Ceasar upp på rygg. Efter lite justeringar så togs bilden, en gång behövdes bara, duktiga Ceasar. Vet. blev mycket nöjd över bilden och jag fick se den också. Enligt vad som sades så såg höft bra ut, ledkulor låg i mer än 50% i skålen och såg fina ut. Nu är jag lite lugnare, men det skall avläsas också och det skall vi få svar om ca 1-2 veckor. Få se vilken status han får nu min Ceasar.

19/2- Lördag

A bad hairday.



Skulle man tro. Beatrices hår ser ut så här VARJE dag trots mängder med balsam, balsamspray, borstning många gånger om dan. Håröm är hon dessutom också. Detta är våran Beabus, Theo gick och letade efter henne i huset och kunde inte hitta henne. Däremot så kunde han känna en bajsdoft varje gång han passerade hallen. Han hittade henne sen i lilla klädgarderoben (dörren stod öppen) högst uppe på skohyllan (galler på sparringskenor, så de sitter fast i väggen). Iallafall, där uppe satt hon i lugnan ro och gjore sitt i blöjan och kollade in skor. Hon tycker än så länge inte om att sitta på toaletten, fast o andra sidan så är den ISKALL så vem klandrar henne och sen är hon bara två år. Kissa på toaletten gör hon, när hon kommer ihåg det dvs.


Finns det inte plats, då gör man sig plats.



En favoritplats , här kan man sitta och titta ut på bilar och människor som passerar men en vila därimelan behövs också. Det är så uttröttande att hålla koll. Putsa fönstren gör man ofta just i hallen. Månda blöta nosar, kladdiga barnhänder och blöta tungor som försöker slicka upp barnens kladd. Så härligt ! Dags igen.

Lilla utforskaren fortsätter på sina vilda upptåg och skall utforska ALLT och lite till.



Hundarnas leksakslåda är en daglig favoritställe att utforska, massa roliga hund/barnsäkra saker finns att leka med.

Skulle hinna gå ut med hundarna i -16 grader på kvällen innan melodifetsivalen. Ovan trätopparna såg jag en vacker vy som bara var tvungen att förevigas.

 

På söndag blir det hårklipp på mig och kloklipp av hundar.

17/2

Eleonora, lillsnuttan har hittat en skål. Skålen innehåller vatten, jättekul att plaska i. Lillsnutta kommer på att man kan välta skålen, det blir blött, mycket. Plaska lite till, sen provar man att krypa i det. Detta gör man tre gånger till på en dag, tyr att man har en plastmatta där. Dumma mig, glömma bort att ta upp hundarnas vattenskål ifrån köksgolvet när hon sitter med på golvet. Har man inte jobb så gör man sig jobb, helt enkelt.  Ja, Eleonora tyckte det var kul.

Beatrice, söta lilla Beabus, tycker att hundarna ser hungriga ut. Tar fram sin matstol till köksbänken. Bakom kaffebryggaren står en kartong hundkex, det vet hon. Beatrice brukar ta ett kex då och då för att knapra på. Gott? inte vet jag, hon äter dem men det gör hon även med leversnittsgodis också, ibland och torrfoder och hundchoklad och annat hon får för sig att prova. Beatrice har en allmän utdelning till hundarna som glatt väntar på nästa utkast med hundkex. Hundarna tycker Beatrice är bäst, speciellt när hon är i köket. En extra utdelning med mat bakom mammas rygg när hon lagar mat är inte ovanligt, helt plötsligt hör man ljudet av foder hällas ned i en metallskål. Det blir dock bara några kulor foder, hon får inte upp så mycket i koppen ur säcken, hade tidigare fodret i en plasttunna, men den har Ceasar lärt sig öppna trots tyngd på och tjuväter så nu står säcken i köket med ihopknycklad öppning för att kunna överbevakas. Annan inbrottsäker tunna skall införskaffas men det får bli efter flytten.

Kommer det mer kex snart?

André,min tåliga urgoa kille. Medans han väntade på sitt favoritprogram värsta bilförarna, så tog han en stund för sig själv och spelade spel i soffan utan sina systrar hängandes över honom, fast är man världens bästa storebror så står man ut med dem och deras lekar, ett tag. 
 
När man vill vara för sig själv en stund.

16/2

En härlig morgon.


Lite kallt hemma dock. Djuren gjorde vad de kunde för att hålla värmen.




Finns det hjärterum , finns det stjärterum.

Eleonora börjar krypa runt på allvar och utforskar saker på egen hand och det är himla roligt tycker hon.


Eleonora var på väg att utforska hundburen, bakom henne ser man lite av det nya buröverdraget.


Vad är det här för skoj mamma?


Titta vad jag hittade!!


Den här bollen är min nu.

Dagen har varit som andra, städa, tvätta osv. Ny röntgentid för Ceasar är bokad. På måndag redan fanns en avbokad kvällstid som jag knep direkt och nästa fredag är det dags för den andra rabiessprutan. Mössen sprang i kökstaket igen, Pucko sitter som ett ljus och följer ljudet med blicket i tron att de skall ramla igenom. Kallt ute är det och skall tydligen vara så ett tag till. Nu vill jag ha vår!
 

Tisdag 15/2

Jaha då har halva februari gått och kylan biter sig fast. Det har snöat hela dagen till barns och hundars stora glädje, dock inte min. Var tvungen att skotta udtan en del snö framför bilen innan jag och barnen kunde åka iväg  till mataffären. 

Barnen har varit lite småkrassliga och  de passar då inte på att vara det samtidigt utan man löser av varandra. Nu är det stackars Eleonoras tur och bli febrig och inga suppar kvar till henne varav ett besök till affären krävdes. Just sådana här stunder är man glad att man släppte på apoteksmonopolet. Det går så mycket fortare för mig att bara ta sig till affären nu när man behöver febernedsättande och nässpray och dessutom har affären öppet längre än apoteket.

Jag har lagt mååånga tassbandage och idag blev det dags igen. Kom in med gänget efter en tur ute i snön och ser blodspår i köket. Inga skadade barn idag, det visste jag. Någon av hundarna hade gjort sig illa och innan jag såg vem och vilken tass ( det blev ett par tassar att gå igenom) så såg jag att Ceasar hade fått sig ett sticksår mellan trampdynorna, troligtvis ifrån någon vass pinne eller isbir under snön. Skönt att det inte var värre, som när Trym skar sönder hela j-kla tassen med delad tramdyna, det blödde kan ni tro. Jag gjorde rent och konstaterade att jag bara behöver lägga ett skyddande tassbandage så att han inte håller på att slicka i såret. Hur gör jag nu tänkte jag. Ensam hemma med tre barn och göra en tassomläggning på någon som inte ville ligga still utan ville hellerville pussas och gosa i knät. Jag löste det genom att Eleonora fick sitta brevid och vara publik, André stackarn som inte tycker om blod fick uppgiften att sitta vid Ceasars huvud och klappa lungt och prata med honom och Beatrice matade honom med leversnittsgodis. Perfekt, hunden låg stilla och jag kunde lägga om tassen. Tyvärr så hade jag inget sådant färglatt självhäftande bandage kvar hemma, som man sätter ovanpå gasbindan, så det blev en gammal tubsocka som ovanskydd istället på gasbindan, Ceasar är så snäll han och mådde som en kung med allt godis och klappar, bra jobbat ungar och tack för hjälpen. 


Nu längtar vi till våren, så denna bild fick ta plats för den känslan.

13 februari

Åter kallt. Trodde nästan att våren var på g ett tag, småfåglarna sjöng så fint häromdagen när jag gick min 5-kilometersrunda med Ceasar.Det var vårkänslor den dagen och så vips så hade vi -12 grader igen.

Jag gick upp med rentvätt till barnens rum idag så var Soja med som vanligt när man går omkring. Men denna dag så lyckades hon sätta krockben på mig , kattskrälle, så jag snubblade till och körde in tårna i den höga dörrtröskeln i till barnens rum. S-tn vad ont det gjorde. Theo som var på nedervåningen hörde genom taket hur jag stampade ut min smärta. Nu har jag början till en blånagel på ena tån. Tur att det inte var min lilltå. Den har jag stukat ett x antaal gånger och haft spricka i så den är lite känslig den lilla tån.

Har i flera dagar försökt rätta till en massa fel och fixa klart med hemsidan och idag, till slut börjar det bli en ljusning till en färdig sida.

Nette och Ceasar är nu anmälda till en del utställningar nu på vårkvisten, det saknas bara ett cert nu på Nette och det skall hon bara ta,om det så skall kräva Sverige runt, ordagrant. Jag hoppas att det kommer nu redan på vårutställningarna.

Sorry, det har inte hunnits skriva nåt, men....

Sorry, det har inte hunnits skriva nåt, men det har varit fullt upp.  Har börjat med rabiesvaccination och pass för Nette och Ceasar. Tanken är att vi skall ned till Danmark och över till finland i höst för att se om vi har lyckan med oss där. Hade även en bokad en röntgentid för Ceasars höfter nu på tisdag, men den har jag fått avboka pgr av mannens akuta tjänsteresa upp till Norrland, så en ny tid skall bokas på måndag. Ett nytt buröverdrag har jag sytt till stora buren, med ett tyg som jag inte kunde motstå som Theo hittade i tygaffären när vi letade nytt möbeltyg till husvagnen, tyvärr ingen bild på den än, lite smålir kvar fortfarande. Fint blir det iallafall, tycker jag.  

ra tatadada, ra tatadada. Start spreading the news. I'm leaving today. I want to be a part of it Sorunda, Sorunda

Skämt o sido. Jo efter en hel del ångest och vånda, barn som har vantrivts, hus som inte blivit sålt, möss som springer runt fötterna i kök ,vardagsrum sovrum, Pucko och Soja har haft fullt upp, osv osv och mm, så har vi tagit steget att vi skall flytta hem igen till Ekhamra i Norra Sorunda. Barnen har fått barnomsorgsplats från sista Augusti, det är bra.Vi har absolut inte ångrat att vi har gjort detta, utan man har snarare fått en annan syn och perspektiv på huset i Ekhamra, vad och hur man kan göra. Så nu har man tagit fram kartongerna igen och börjat packa ned "onödiga" prylar. Vi har hyreskontrakt på detta till den sista Maj, men vi kommer att försöka att vara ute till sista April, sedan kommer vi att vara på resande fot i nästan tre veckor, så himla bra att vi fick tag i den "nya" vagnen. Den skall nu snart bli utrustad med en ny AC, det skall bli sååå skönt (efter dessa sommrar i husvagn utan ac så har det varit vääldigt varmt ibland, speciellt när vi är så många och vi tillbringar rätt mycket tid i husvagn) och en ny gasolugn, så att man kan laga mat på riktigt. Allt detta kommer att monteras in av husvagnsförsäljaren så att det blir riktigt gjort. Skall börja jobba lördagar nu snart på min arbetsplats och där kommer vi till september få en ny stor fräsch lokal, vilket behövs och det är roligt.

Vad mer? Jo Eleonora har börjat krypa, men hon har inte bestämt sig än hur, ena dagen haskryper hon, andra dagen så rumphasar hon sig fram. Hon har även börjat ställa sig upp i spjälsängen och några försök med hjälp av bordsbenet i köket har hon även hunnit med. Sju tänder i munnen har hon och de känns när hon biter i fingrarna, det har hon själv fått erfara.Jo detta har också hänt, för drygt två veckor sedan så var jag, alla barnen och hundarna ute i snön och lekte, när André av missta råkade slå till Beatrice med en stor grävspade/trädgårdsspade rakt över munnen när han svingade den bakåt. J-klar vad det blödde. Jag trodde nästan att tänderna rök, ett stort jack i underläppen och inunder övre läppen. Det var bara att få in barn och hundar in i huset för att sen åka in till vårdcentralen. Där kunde man konstatera att tänder var hela och att man skulle låta det självläka isället för att sy 1-2 stygn. Det skulle vara större risk med det för då hade man behövt söva ned Beatrice. Att sy så små barn och sådanasår är väldigt besvärligt. Beatrice läppar var inte vackra ett par dagar efter, det såg ut som en misslyckad läppförstoring, stackarn. Nu har det läkt ihop och det har blivit fint, dock ett litet ärr vid underläppen har hon fått, men man tror att det kommer att snygga till sig ju mer hon växer.   

Jag kommer snart att bilduppdatera också, men jag håller även på när tid finns över, att fixa lite med hemsidan, bla en valpsida håller jag på med. Valpar undan Nette planeras under 2012. Har några hanar i åtanke som skall kollas upp lite till under året. Återkommer mer om det sen.

RSS 2.0