Söndag 24/10

Hittade igår hundgårdssektioner till ett väldigt bra pris. Ytan på hundgården blir ungefär 60m2. Fick med Brorsan med tjej att följa med för nedmontering av gården. Med mig var även André och Eleonora. Theo och  Beatrice åkte tillbaka till gamla huset för en sista urstädning innan hyresgästerna kommer på fredag. Hundgården fanns som tur var inte så långt ifrån oss men det tog ändå nästan tre timmar att montera ned den. Det var lite halvruggigt väder idag, brrr. Bra med fodrade regnkläder. Nu återstår lite småfix som att göra rent och måla gallersektionerna så blir det en snygg och fräsch hundgård till mina vildingar.

Var på öppna förskolan med ungarna i fredags, tycker att den öppna förskolan fungerar bra, rena och fina lokaler mycket pyssel till barnen, bra personal men framförallt så känner man sig välkommen, speciellt som en ny förvirrad mamma till tre nyfikna barn.

I torsdags så var jag , barnen och Ceasar ute på en promenad i området, lite för att se olika vägar som man kan gå osv. Vi var ute en bra stund , Bea och Andrè besökte även hujndhuset och kom snabbt på att man gå in och ut genomluckan, få se hur snabbt hundarna hajar det. Nu så trodde då att jag skulle få ett par slockna hjältar hemma på eftermiddagen, men icke. Det var full race. Den enda som visade sig vara trött var Ceasar. Han sov gott han. Nette och Adelle fick sig en rask promenad/jogg på en 5-kilometers slinga som går här. Jag måste röra mer på fläsket och få upp kondisen igen, den är inte bra och dräkten och jeansen sitter fortfarande lite för tajt, har lite att jobba på.



Musen har inte fångats än, den är mycket smart. Vid ett flertal gånger har den lyckats att sno betet ifrån musfällan utan att fällan har slagits igen, igår kväll såg jag den till och med i sopskåpet, idag fick Theo ladda om fällan. FÅ se om han lyckas bättre med det än jag.




Onsdag 20/10

Vi är förkylda, usch. Beatrice är mest drabbad men hon är glad ändå.  Nya turer med bilen till verkstaden, visserligen har man en duktig och snäll bror som ställer upp när mina bilar bara j-vlas med mig, men det är ändå ett stök när det strular, jag är så beroende av en fungerande bil. Nu skall någon sorts luftflödesmätare bytas, vi tar även luft och bränslefilter också. Nya vinterdäck skall på idag. Ungarna är överlyckliga över att få åka och mecka lite. när vi var på öppna förskolan och bvc häromdagen så skulle Beatrice mecka med en liten buss, hon satt och bankade med hammaren både här och där, sen såg hon en traktor som behövdes lagas. Bvc här nere är trevligt och ingår i en skl familjecentral där även öppen förskola och en massa annat finns. På vägen hem följde jag ortsskylten till Runtuna, det visade sig vara en rejäl omväg hem, trodde nästan att jag hade kört vilse. André blev lite orolig att vi inte skulle komma hem, sen såg han huset och blev glad över att vi faktiskt inte var vilse.

Nette har brytit till ena klon (sporren), hon skulle envist hoppa upp på mig näe vi skulle ut och fastnade med klon i dragkejdedragaren, hur hon nu lyckades med det och Ceasar har mask. Konstaterade det i förrigår när han bajsade. Han har inte haft riktigt bra aptit på det senare ,en orsak till det är att Nette har löpt och han har varit såå kärlekskrank. Till och med katten har fått en juffsande Ceasar efter sig, stackars Soja. Så idag bär det in till stan och införskaffa maskmedel till hundar och katter, bästa att avmaska allihopa för säkerhets skull.

Söndag 17/10

Jösses, redan söndag. Var tar helgerna vägen? Har varit hundvakt åt Trym i helgen. Han och Ceasar fått sova  i köket, de är såå j-kla pilska nu, Ceasar är hyffsat tyst, men Trym tror att han platsar på den kungliga operan, gärna vid 3-tiden och sen senare vid 5 igen.Låter kanske hemskt att inkvartera dem där, men köket är allas favoritplats i detta hus, så hundarna har redan sina hörnor som de har valt ut. Musen har varit tyst nu under ett par dagar men jag har sett spår efter den, det innebär att katterna INTE  har gjort sitt jobb. De skyller på facket och arbetstiderna.

Igår hämtades några kartonger hemma hos min bror, luktar fortfarande brand när man går omkring där. På vägen dit så kom jag på halvvägs att jag hade glömt förrådsnyckeln. Att vända bilen med släp var inte populärt, så vi hittade en skruvmejsel och kunde på så sätt komma in i förrrådet. Gångjärnen har inte säkerhetsskruvar så det var bara att skruva upp, ta våra saker (av inte så viktigt av värde) och sen skruva tillbaka dörren och sen åka hem.

Idag skulle husvagnen hem, det hade jag bestämt. Det kändes inget bra med att den stod kvar själv vid gamla huset. Vi for iväg efter frukost, min man åkte förts med sin bil och släpet, skräp som skulle ha slängts tidigare låg kvar under press, jag åkte iväg strax efter, var bara tvungen att ta en snabbdusch efter att Eleonora kräkts ned mig, så jag var ca tio minuter efter min man. Det var rätt halt idag och på vägen till Sorunda så hade en bil fått sladd och voltat på motorvägen, en annan bil fått sladd och tappat sin båt och trailer. Trailern hade glidit under vajerräcket och båten stod snyggt parkerad i vänsterfilen dock så såg tydligen inte bilisten som körde om mig båten mitt på vägen, konstigt för den såg jag på ca 300 meters håll. Bilisten fick panik och höll på att dra in i sidan på min bil istället.
Nu gick allt bra, tycker synd om båtägaren som stod och konstaterade att båten inte kommer att flyta något mer i år. Husvagnen hämtades och parkerades på vår trånga uppfart, Husvagnen kom precis in mellan huset och grannens staket, men nu är den här, skönt.

Länge sen sist...

Länge sen sist, det har varit mycket och snurrigt på sistone. Jag får därför göra en sammanfattning för den sista tiden.

Vi har:
* Inte ställt ut sen Norrköping, blev sjuk på kvällen och fick ställa in E-tunautställningen.
*Ställt in försäljningen av huset, vi hyr ut det för ett år. Mäklaren var inte den bästa och lyckades klanta till det.
*Röntgat Nettes höfter med godkänt resultat. Något glatt iallafall.
*Min man har nytt jobb på Purus. Fram och tillbaka på olika utbildningar och konferenser i bl a Sjöbo.
*Packat ett antal kartonger för förvaring tills flytten till Runtuna. Hade man så mycket "skit" sparat?
Städat ett antal gånger inför husvisningar. Börjar bli expert på expressstädningar nu.
*Haft visingar för intresserade hyresgäster. Det är inte lätt att hitta en bra sådan. De flesta verkar tro att det är gratis att bo i hus.
*Skrivit ettårskontrakt för Runtuna, flytten närmar sig.
*Hunnit fylla 30 år, hip hip hurra. Jag fick en ny fin kamera av min man och min bror vill tydligen få mig att skita på sig genom ett fallskärmshopp nästa sommar. Tror att man lånar blöja då ifrån ungarna, för säkerhets skull.(det skall bli såå roligt att få prova på det)
*Packa ytterliggare saker som var kvar.
*Besökt Bvc med barnen för vikt och längd. De växer men det har jag redan konstaterat på deras byxor som blivit för korta, nya införskaffas.

Det låter inte så mycket kanske MEN detta har också hänt utöver ovanstående text.
* Besökte brorsan för det var skogsrally ute hos honom. Det var skoj att se live.
*Brorsans hus brann upp, min man åker ut till honom i Mölnbo för att hjälpa honom att rädda möbler som brandmännen slängde ut. Nya husgäster för ett tag. Branden började ifrån skorstenen vid innertaket, svofs sa det och taket var borta. Som tur var så hände detta på seneftermiddagen och min bror var hemma och kunde rädda sig och hundarna. Det kunde ha gått riktigt illa, speciellt om det var nattetid och alla sov.


*Fem hundar och tre (okej två, den trejde tittar bara på)som brallar runt i huset samtidigt som man packar inför flytt.
*Två av hundarna börjar löpa, en transporteras till min brors exflickvän som har något halvdelarägarskap på den hunden (Dobbermanntiken Cobra).
*Flytt till Runtuna, hela familjen inkl. brorsan med 1 st hund. Nu blir det långpendling för honom ett tag, 10 mil enkel resa till arbetet.
*Fullt med kartoner som skall packas upp. möbler skall på plats, Vi vet vad som behöver göras, haha-ha.
*Upptäcker en oinbjuden hyresgäst, som är i skåp och i fönstret vid sonens rum, Brorsan som just för tillfället har det rummet hör den lilla j-kln på kvällarna. Musen skall bort, innan musen blir möss.
* 1 stycken höglöpande tik, två pilska ylandes hanar, speciellt nattetid. Grabbarna får vara i köket, Nette hos oss.
* Brorsans tjej flyttar upp,med sig har hon sina föräldrar som besöker under helgen, nu är vi ännu fler i huset. Att man snubblar över kartonger, ja det får man ta helt enkelt. I förrigår fick min bror tag i ett hus som han får hyra så länge medans man håller på med försäkringsärendet och utredning med det brunna huset.

So far so god. Att man fortfarande har en massa att städa och plocka upp ,det är en annan femma. Vi har dock lite fler kartonger med bl a böcker osv kvar hos min bror i hans icke brandhärjade förråd. Det skall hätas under helgen samt att husvagnen skall hämtas hem, innan nya hyresgäster flyttar in i Ekhamra. Sen får vi ta och försöka att hägna in tomten här hemma i Runtuna. Bilder på huset kommer snart. 

RSS 2.0