Lördag 28/8

Lite sovmorgon idag, klockan var runt 7.30 när jag klev upp. Lite utegöra idag, klippa gräs, trimma, slänga skräp på återvinningen. Jag var kvar hemma med Eleonora, Beatrice och alla fem hundarna när min man och André åkte iväg med släpet fyllt med skräp.

Det har varit en bra dag. Hela familjen var ute på tomten, en och en annan hund hittade nån pinne som de hade dragkamp om, lite kamp om en gammal fotboll mm. När jag gick in för tillagning av lunch så hängde gänget med, smakbit kanske? Lite vila sen med Bea och Eleonora på soffan till filmen Dumbo. Min man passade på att klippa klart och trimma lite. Lite eftermiddagsslapp framför tv:n. Det var länge sedan det hände. Middag, kållåda, gott. Det tycket även hundarna som lyckades smita in i köket och snabbt fånga upp Beatrices smulor på golvet. Efterrätt, glass med ljummen rabarbersylt. Det blev en hit, barnen slickade ur sina skålar.

Beatrice försöker att bli blöjfri, på sitt sätt. Hon tar av sig byxor och blöja och springer runt som vilken nakenfis som helst. Kisa på toa? vad är det? Flera gånger har jag och min man satt henne på toan med en skl barninsats på, jätteroligt att sitta på, men kissa? nä det gör jag i köket. Att det är skönt att slippa blöjan har hon kommit underfund med iallafall. Snart så hajar Beatrice att man kissar på toan och inte på golvet.

Fredag 27/8

Äntligen fredag och en helg utan en massa måsten och inga tider att passa. Förhoppningsvis så kanske det blir lite sovmorgon imorgon. Ja lite gräsklippning och lite ogräsborrtagning med ättiksblandning blir det till helgen, men inget som brådskar. Ättika på ogräs är verkligen effektivt. Sprutade ut lite på stengången igår, idag var det visset, helt giftfritt (ja inte för ogräset), barn och hundar kan råka springa på det utan att man behäver oroa sig. Det blir mer ogräsbesprutning imorgon.

Vi har en bananätande hund, Beatrice fick sin mellanmålsbanan, och jag hör henne ilvråla ifrån soffan. Där står Ceasar och försöker att norpa hennes banan. Han brukar vilja äta det Beatrice äter på (kan ju vara något riktigt gott enligt honom), oavsett om det är gurka, äpple, torrfoder mm, men banan trodde jag inte. Prövade att ge honom en bananbit, den åts upp. Han hade en publik som bestod av två hundar, mig och barnen, alla såg förvånat på honom när han smaskade i sig bananbiten.

Är hundvakt i helgen åt Cobra och Trym. Brorsan skulle först iväg med sitt arbete och sen ta en tripp ned till Mischa i Halland, på söndag kommer han hem igen.

Jag trasslade mig åter igen i täcket inatt, vaknade med en maträtt i huvudet och det var jag tvungen att prova idag till middag. Det bestod av lite lövbiff, ungsrostade rotgrönsaker med en kallrörd vitlöksås till. (viltöksåsen bestod av cream fraische, vitlök och en skvätt limesaft, lite salt och lite peppar, min man gjorde såsen). Jag måste säga att det var supergott, barnen fick pommes frites istället för rotgrönsaker. När jag var ute hos brorsan för att hämta hundarna så passade jag på att ta lite rabarber. Det blev fem syltburkar av dem, det blev en god sylt av rabarbern. Imorgon skall lite sylt avsmakas som eftrerätt, lite ljummen med gammeldags vaniljglass. Det blir nog gott.

Torsdag 26/8

Ingen ärtsoppa o pannkaka idag. Det blev stuvade mackisar med stekt falukorv, det tycker barnen är mums. De var så hungriga att de stod brevid vid spisen och kivades med varandra. Att de var hungriga var bra, då äter de bra. Förrutom två kivandes barn vid spisen satt även tre hungriga hundar och väntade på mat, det var lite trångt precis vid spisen. Annars är köket på 13 kvadrat så det är inte litet, men att någon/några som sitter/står på mina fötter vid matdags är idag en vana. Hämta något ur kylen, kliv över en eller två hundar, släpa med sig en av barnen som sitter på foten, när den andra och även en tredje hund försöker sno åt sig en smakbit ifrån bänken. Det låter komiskt, det är komiskt, men jag trivs med det. Tänk om det vore tvärtom, helt ensam? Det skulle inte jag trivas med.

Vaknade upp i natt och visste inte var jag var, låg på "fel " sida av sängen. Min man skulle upp tidigt och vi har väckarklockan på min ordinarie sida och för att inte störa för mycket så bytte vi sida. Det kändes skumt att inte veta var man var. Var jag kvar hos brorsan? (även han har en tempursäng och ett mörkt sovrum) Var jag hemma? Konstaterade sen att jag var hemma, intrasslad i täcket som var på g halvvägs ned på golvet. Vad har jag gjort inatt?, inte undra på att jag drömt så mysko.

Jag och barnen ryckte en massa ogräs ute idag, tuvor kastades, hundar jagar efter. Vid fångst av en tuva såg man sen besvikelsen - ingen boll?. Det glömdes snabbt bort när nästa tuva kom flygandes. Beatrice tycker att det var så kul att hon började hicka när hon skrattade. Beatrice har lätt för att skratta och få skratthicka. Det låter så roligt när hon skrattar och hickar.








Tisdag 24/8

Nackspärr. Jättekul haha, not. Det går att vrida till vänster men gör ont till höger. Förkylningen börjar att lätta lite, skönt det iallafall. Min bror har varit såå snäll som har låtit mig och barnen (och hundar och katter) husera hos honom. Beatrice har varit i sitt esse, igårkväll var hon tyst väldigt länge, Johnnie undersökte och fann henne rulla ut allt toapapper på en ny rulle. En annan grej var att hon flertalet gånger hällde ut tändstickor ur sin ask. Hon kände sig även hemma hos Johnnie och klädde av sig till en nakenfis, så brukar hon göra hemma. Gott betyg till Johnnie att hon känner sig trygg även hos honom. Även André hade svårt att få på sig kläderna idag, två nakenfisar som sprang runt, runt. Annars så blev det biltvättning av min bil igår, tro mig , det behövdes. SPeciellt med barn och hundar i den. Min bror fick sig en lustig upplevelse igår natt. Han sov på soffan, vi andra ockuperade sängen. Johnnie vaknade av att det gjorde j-kligt ont i huvudet och att det känder som om det karvades i skallen. Han känner efter  och finner att en vårtbitare (jättegräshoppa) sitter på skallen och biter honom. Han tar den j-kln (som han förklarade för mig) och slängde in den i väggen på andra sidan väggen brevid tv:n. Det blev lite svårt att somna om efter den upplevelsen, drygt  nån timma senare vaknade hundarna och ville ut. Självklart hade inte klockan ringt än. vi andra sov som stockar. I morse vaknade jag till när brorsan åkte iväg, somnade om och efter en timma så tyckte hundarna att det var dags att gå upp, varav en blev utsänd att öppna dörren till sovrummet, tror att det var Nette, hon är expert på att öppna dörrar så det gäller att hålla dem låsta. Hon har även lärt Ceasar detta ofog.  

Ja det blev kaos i sovrummet, fem hundar ramnlade in och skulle hälsa oss godmorgon, dessa fem blev ganska snabbt utsläppta till den inhängnade delen av tomten. Frukots fixades till barn och hundar. Annars så blev det relativt lungt idag, min man kom efter sin jobbkonferens och hjälpte till att packa ihop oss. Så tack än en gång Johnnie att vi fick stanna över hos dig. Imorgon skall jag vara hundvakt åt Cobra och Trym, de kommer väldigt tidigt på morgonen. Även på fredag kommer de över.



Så full av bus dessa två.

Måndag 23/8

Är hos brorsan med barnen, hundarna och katterna. Vi sover över här fram tills imorgon så slipper huset bli stökigt igen nu när vi har visning av det, orkar inte mer stressstädning i dessa dagar. Jag är superförkyld ( det var länge sen jag var så här risig). Det bröt ut riktigt ordenkligt efter utställningen i lördags.

Vi börjar med lördagen (i fredags hände det absolut inget intressant, bara en massa fix inför husvisningen). Vi stressade iväg och var sena som vanligt, André som skulle överlämnas till min bror på morgonen fick istället följa med ner till norrköping. Vi hann precis, jag hoppade av med Ceasar som skulle ställas först, skyndade ned till ringen och hinner andas i 5 minuter och sen var det dags. Ceasar var åter jätteduktig och placerade sig som 1:a bland valphanarna. Sen blev det till slut en BIR-placering för Ceasar. Så jätteroligtl, inte vad jag hade räknat med idag. Jag fick sen hjälp av snälla Jenny att ta hand om Ceasar när jag sprang iväg till min mans bil (som var kvar i bilen med sovandes barn och hundar) för att hämta upp Nette ,Eleonora och buren. Det var egentligen mening att Theo skulle vara med men vi beslöt att i och med Ceasar blev BIR så vände Theo hemåt med barnen och Adelle, vi andra väntade på valpshowen senare under dagen. Beatrice var dessutom sjuk så det var det bästa att göra och vi behövde dessutom slutföra städningen hemma. Sagt och gjort så blev jag Eleonora, Ceasar och Nette kvar i Norrköping över dagen. Nette skötte sig jättebra denna dag, troligtvis så var jag mindre nervös över utställningen och med stressad och hade tankarna mot hemmet och vad som behövdes göras där. Nette fick etta i bedömningen, placerade sig som etta med CK. Äntligen ett CK igen. Man tappade tron och hoppet på om hon skulle få fler CK:n eller inte. Hon har ju  i och för sig fått HP:n de sista gångerna trots att hon var mindre glad i ringen. Idag var det bra och en glad Nette. Jag kanske alltid skall vara lite småstressad och sen till utställningar. Det verkar som det går bäst då för oss. Även idag höll Nette på att få en bråkstake över sig, men idag bekom det henne inte.  Under denna dag fick jag inkvartera gänget med Jenny och Alexandra som dessutom var så snäll att hjälpa mig att ta hand om Eleonora. Ett stort tack till er. Ceasar skulle sen in i stora ringen för alla birvinnande valpar, det var ett gediget gäng. Men han tycker inte om högtalarna, jag förståt att man har dessa och att det spelas i dem, men att det är så högt att jag inte ens hör vad ringpersonalen säger så är det för högt eller felplacerade högtalare. Det gick som det gick, Ceasar var jätteduktig ändå, vi får hemmaträna med musik ute sen.

Min bror Johnie som tidigare på dagen hade fått André avdumpad hos sig av Theo på vägen hem, var så otroligt snäll och hämtade mig  och gänget i Norrköping för att sen stressa hem. På vägen hem kom huvudvärken och febern. Hostan kom någon dag tidigare. Hemma var det full fart så det var bara att ta panodil, svida om till oömma kläder och börja städa, Johnnie tog gräsklippningen och det sista utomhusmålningen, vi andra höll på inne. Middagen bestod av en sen pizza, hemfärd vid 21 för Johnnie som var snäll att ta med sig André hem till sig.

På söndagen var det meningen att jag skulle till e-tuna på hundutställning, men jag mådde så dåligt med feber, när jag klev upp ur sängen kändes det som om huvudet hade fått en liten djävul som satt och bankade för fullt, inte ens panodil hjälpte, så tyvärr mot min vilja så blev i hemma ifrån utställningen. Jag tröstade mig att det kommer fler. Hjälpte min man så gott det gick med damsugning, undanplockning mm, han var tvungen att åka iväg med jobbet sön-tis. Jag packade in hundar katter och barn i bilen för att åka till min bror för övernattning. Beatrice mådde bättre och knaprade på ett äpple i bilen, plötsligt skriker hon och jag ser något flyga iväg, hon hade blivit getingstucken på läppen, som tur är så tål hon desssa bra, men det gör så ont. Getingarna är djävulska nu, sticker på en gång så fort de har landat. Visningen gick inte som förväntat, mäklaren trodde att det berodde på det jättefina vädret som var, även en annan mäklare längre upp i området hade dåligt med besökare. Vi hoppas på det bättre idag, annars så får vi se vad mäklaren hittar på istället. Bättre annonsering kanske vore mitt förslag.

Många dagar i ett.

Sorry mina vänner, har inte hunnit att skriva om helgens utställning. Det har varit fullt upp här hemma sen vi kom hem. De sista som skall fixas inför husvisningen håller på att fixas. Som idag te x så har jag bl a målat på några ställen som behövdes kompleteras med färg, har kratsat fog i hallen för att ha kunnat foga i nytt, tvättat och så kom min bror och hans tjej för att låna vårat släp för att kunna hämta upp överbliven marksten som har legat kvar här sen vi lade stengång förförra året. Igår så åkte min man iväg med flyget ned till skåne för att börja det nya jobbet, han kommer hem imorgon med nya tjänstebilen. Jag själv åkte över med fullpackade kartonger till min bror för förvaring tills vi har flyttat. Jag körde bilen med släp alldeles själv, till och med backade upp på min brors uppfart med det, är såå¨stolt över att jag faktiskt lyckades med det.

Som sagt, helgens utställning. Vi kom iväg lite sent i fredags med husvagnen, runt 18-tiden och vi var framme i Askersund vid 22.30. Tur nog var det platser kvar på drop-in uppställningen. Lördagsmorgonen var seg, men för att underlätta för den trötta familjen så gick jag iväg själv direkt på morgonen till utställningsområdet med alla utställningprylar, satte upp tält, burar, stolar och sen snabbt tillbaka för att byta om inför utställningen. Alla var mer eller mindre klara när jag kom tillbaka. Det var en sån lättnad att inte behöva stressa upp med grejorna med barnen brevid, utan att man kunde avslappnat slänga in hundarna direkt in i burarna och parkera ned ungarna i varsin stol, utom Eleonora förstås ,det blev vagnen för henne.





 Nu var det lite omvänt på Lördagen. Valparna skulle dömas långt senare under dagen i ringen brevid med en annan domare. Det var riktigt varmt denna dag, svetten bara rann, man hade lust att klä av sig alla kläderna ,med det gjordes inte för risk att bli fångad som någon streakare. Nette gjorde sitt men var inte glad, det resulterade iallafall en bra 1:a placering i unghundsklassen med HP. Är nöjd med det, visst ck hade varit jätteroligt, men hennes humör börjar att dala nedåt (vankas löp tro snart?) och hon gjorde ändå sitt på ett bra sätt, det var ändå jättevarmt så jag är nöjd. Ceasar däremot drog till en slam med att bli BIMvalp, sååå roligt. Goa Ceasar, min Ceasar blev BIMvalp.  Tyvärr så kunde inte Theo och barnen se detta då André blev riktigt akut nödig så Theo fick ta med sig alla barnen tillbaka till husvagen som låg ett par hundra meter bort bara. André hann till toan i tid, duktigt André. Efter middagen gick vi tillbaka till utatällningsområdet för att flytta våra saker till morgondagens utställningsplats några ringar längre bort.
(foto: Jenny Andersson)

Söndagen var det sds riksutställning. Valpklassen började. Hanar först ut. Ceasar var på g idag, mer sprall i kroppen, inte konstigt för det var svalare denna dag. Vi sprang och sprang, till slut dömdes vi som Etta bland valphanarna och slutade sen med ett till BIM. Kan inte tro att det är sant, BIM igen, är så glad. Nette var igen på ojämt humör men vi gjorde vårt bästa. Hon var också jätteduktig, vi fick 1:a platsen i unhundsklassen med ett HP till. Hon har potential, nu gäller det att plocka fram den riktiga glädjen igen, då kan vi vara med o slås om ck:n igen.

Direkt efteråt så blev det ihopplock av prylarna för hemfärd. När vi skulle ut genom utställningsområdet så kom vi näst intill inte ut. Folk blockerade gångarna överallt jag ropade TUT, folk stod kvar och tittade på en som om man var ifrpn planeten mars eller sånt. Nette höll på att bli biten i ansiktet igen, tredje gången som det händer på utställningar. Att man inte kan hålla in sina hundar i kort koppel när man står i en transportgång, men nä, här står man mitt i och pratar med någon annan och låter sen sina hundar stå med 2-meterskoppel fritt så det bara är att ta sats och nypa till första bästa hund som passerar. Oj förlåt säger man inte heller, utan man säger försiktit till sin lilla ifif- nämen så får man inte göra. Hunden tittar tillbaka och tänker- so what, vad tänker du göra åt det- inget. Just det som händer ,INGET och dessa hundar kommer att fortsätta vidare att göra så. Problemet är att Nette nu blev lite Upprörd och tyckte att nä nu j-vlar vill jag härirfrån och håller på att flänga fram och tillbaka i kopplet, trasslar sig med både mig och vagnen med Eleonora och Beatrice i.Jag måste till slut ryta till på Nette, Lugna Ned dig Det hjälper inte att dra, varav hon stannar och sätter sig och jag kan trassla ut oss ur varandra. DÅ kommer kärringjäveln, och knackar på min axel. Ser du inte att hunden är uppriven säger hon till mig. Jo säger jag. -DÅ kan du inte skälla på¨henne säger kärringen. Jag började bli förbannad, kärringen sket fullständigt i att jag och barnen höll på att gå i backen. Jag försökte förklara för henne att jag höll på att bli omkulldragen av hunden för att folk inte kan flytta på sig när man kommer med både hund och barnvagn med barn i. Kärringen säger igen -men ser du inte att hon är uppriven. Jag blev nu riktigt arg och höll på att explodera. Denna kärring lyckas dessutom att stoppa upp trängseln ytterligare.Kärringen sa att vi skulle gå någon annanstans med hunden-Jag försökte att förklara att det inte gick för folk släpper inte igenom oss någonstans utan sitter kvar på sina stolar mitt i gångarna vid ringarna, men det ville hon inte tro på. När jag säger att jag känner min hund bättre än henne och att jag vet hur jag kan tilltala min hund för att bryta paniken så säger hon tillbaka- jo jag kan se det.  Nette satt kvar, jag hade "löst upp paniken i henne" och var tillbaka så att säga. Det kom upp en annan vänlig själ för undsättning samtidigt som min man lyckades komma ikapp genom trängseln. Då passar kärringjävel på att dra iväg, precis när jag motargumenterar med henne. Den vänliga tjejen frågar om hon kunde hjälpa mig ut med barnvagnen ut genom utställningsområdet. Jag tacka de för det. Det var skönt att kunna få lite förståelse från någon annan. Jag var dock fortfarande tvungen att ropa TUT till folk så att de kunde släppa förbi oss istället för att stå mitt i vägen för att snacka skit, varför kan man inte stå lite vid sidan istället för att underlätta för förbipasserande?. Den vänliga själen hälsade sen på Nette som var sitt jag igen med svansvift. Tillbaka vid husvagnen så blev det lite fika, lite avreaktioner om kärringen och sen hemfärd, trots denna lilla dispyt mot slutet så är jag jättenöjd med helgen, hundarna sov gott på hemresan. Väl hemma så dröjde det inte många minutrar till minst en av hundarna var lerig efter dagens regn hemma.

Torsdag 12/8

Är för tillfället kattvakt/foder till en brittisk korsthårshona. Stackar katten fick välja på att bo i badrum eller bli avlivningshotat, varför? jo denna snart 2-åriga honan tog inte hand om sina egna kattungar + att hon inte tål de andra kattungarna hemma hos uppfödaren som bor en liten bit ifrån mig. Så för att se om det är ren vantrivsel bland kattungar eller om det är något annat t ex för många andra konkurerande katter, så får hon vara en tag här (hon anfaller kattungar). Jag tror nog att det är hennes namn hon vantrivs med- Pucko heter hon. Uppfödaren lovar att det är ifrån chokladdrycken namnet kommer ifrån , katten är nämligen chokladfärgad. Vi har här hemma länge sagt åt André att man får inte kalla någon för pucko, man kan bli ledsen då, ja vad säger man nu? DU får BARA säga pucko till katten, men inte annars. Undrar vad folk skall tro när ungen springer efter katten och ropar pucko? Pucko är annars en jättetrevig katt som gärna kelar. Hundarna har dock veta att alla katter jagar man inte för skojs skull, vissa fräser och morrar emot, konstigt tyckte de och lämnade pucko ifred.

Imorgon är det min mans sista arbetsdag på sitt nuvarande jobb, på måndag börjar han på Purus (golvbrunnar bla). Vi skall även ta husvagnen ned till Askersund. Hundsutställningar i helgen. Första gången som jag ställre Ceasar, få se hur det kommer att gå. Vi skall även till bvc med barnen. Beatrice för 2-årskontroll och Eleonora skall på 3-månaderskontroll med vaccination, André är med som moraliskt stöd och publik, vilket kaos det kommer att bli.


Onsdag 11/8

Såg denna humla jobba frenetiskt på denna tistelblomma så jag hann hämta kameran och den satt kvar.



som den jobbade, lilla humlan.
Annars så igen allvarligt idag, förrutom att det var husbesiktining. Besiktningsmannen var en gammal dalmatinerägare så han ville hälsa glatt på hundarna när han var klar med besiktningsrundan. Det är inte så mycket kvar att städa och förpacka inför visningen, ett lass till med kartonger skall ut till min bror imorgon och lite mer skräp till återvinningen. Sen blir det att packa in i husvagnen istället inför helgens resa till Askersund.

Tisdag 10/8

Idag har jag verkligen inte varit rolig. Bara en massa ständande och röjande, imorgon kommer mäklaren och besiktningsmannen hit och lite städat får det ju vara då, ett tag iallafall innan barnen stökar ned i sina rum igen. Hundarna har kunnat sköta sig själva, in och ut har de sprungit genom altandörren. Vårt hus är nu ute till försäljning och finns att se på hemnet från idag. Visningen är den 22 och den 23 augusti, jag hoppas att vi får sålt väldigt fort. Inflyttning till det andra huset är den 1 oktober, längtar dit, det huset är sååå mysigt. 

Pm för rasspecialen kom idag, puh vilken lättnad. Ceasar går in som nr 2 och Nette som nr 30, spännande.
Augusti månad i år har verkligen varit fullspäckad och kommer att vara det hela månaden ut. Barnen skall både till bvc, tandläkare, det är hundutställningar och höftröntgen. därimellan så klämmer vi in husförsäljning och min mans födelsedag, vem har sagt att man skall ha det tråkigt, men jag klagar inte, tvärtom det är rätt spännande att få ihop allting. September blir lite lugnare, nån enstaka inofficiell utställning möjligtvis, men annars packa inför flytt.

Måndag 9/8

Lilltjejen börjar att bli stor och så nyfiken av sig. Eleonora vill bli buren så att hon kan se sin omvärld, annars blir hon arg om man lägger henne ned i famnen.



Annars inget spännande, mera städ och packning av prylar. PM och nummerlapp ifrån Norrköpings kk kom idag i brevlådan. Ceasar går in som nr 1 och Nette som nr 17, totalt var det 30 st anmälda, inget pm ifrån e-tuna än. Nummerlapp och pm till rasspecialen lyser också med sin frånvaro, måste mejla imorgon om det om inte det dykt ned något i lådan imorgon. Ceasar har inte haltat alls idag men för att vara på den säkra sidan så fick han och Nette inte leka ute tillsammans idag, Adelle fick agera lektant.


Söndag 8/8

Trädgårdsröjning idag, elda gammalt bråte mm. Johnnie, Mischa och Trym kom över för att hjälpa till. De mutades över med kräftor som käk och äppelpaj, som tyvärr blev lite bränd för att jag höll koll på Beatrice så att hon inte skulle sno brödet på bordet. Alla hundarna fick leka med varandra , utom Ceasar som konstigt nog haltade på höger fram idag. Jag har klämt och känt utan någon reaktion ifrån honom. Han har därför varit i vila och bara fått ut och gå i koppel. Nu på kvällen är det mycket bättre, han måste ha sträckt sig eller trampat snett eller nått.

Nu är det slutspurt som gäller, visning snart och en massa kvar att göra, vi hinner (hoppas jag). Det skall bli så skönt när allt är över, men då börjar väl julstressen istället.

Eleonora har börjat upptäcka sina händer och fötter, ser så roligt ut när hon är så koncentrerad och utforskar vad som händer med fingrarna. hon tittar på fötterna och sparkar och ser väldigt fundersam ut, hon är rolig hon.

Lördag 7/8

Vi var idag iväg till Vagnhärad och tittade på huset där, litet charmit hus invid en bondgård, men det var Runtunahuset vi ville ha. När Theo ringde till ägaren till runtunahuset så var det en familj till som absolut ville ha huset och kunde hyra det redan ifrån september, men att vi skulle få ett defenitivt svar på måndag om vem som skulle få hyra huset. Shit, man blev alldeles kall i magen, skulle "vårat" hus gå till någon annan. Vi satt tysta och funderade i bilen tillbaka till min bror för att tömma ur släpet med kartonger som vi dumpade där på förmiddagen det blev även lite fika ( Mischas goda rabarberpaj). Väl hemma så mejlade Theo till husägaren för att vi var tvungna att veta som senast imorgon söndag för att vi skulle kunna meddela till vagnhäradsägarna om vi skulle ta deras hus. Gjorde lite middag och sen gick jag ut med hundarna, när jag kom tillbaka pratade Theo i telefon, när han var klar så så berättade han -RUNTUNA ÄR VÅRT. Jag kan inte tro att det är sant. Det är en speciell känsla över det där huset, svårt att beskriva, men det känns så hemma. I veckan så skall det skrivas hyreskontrakt och komma överens om inflyttningsdag. När vi har fått vårt hus såld så får vi köpa loss Runtunahuset, då blir det vårt på riktigt.

Det har regnat och åskat hela kvällen. Vi och de närmaste grannarna har haft ström ,men de boendes längre in i området har varit strömlösa större delen av senkvällen. Undrar vad de tänker när de ser att vi har ström och inte dem.


Fredag 6/8

Lite städa, lite röja och lite rensning. Det är vad som har hänt idag. Det är mycket förberedelser inför husvisningen som är om två veckor. Därimellan så skall vi på utställning i Askersund, min man börjar också ett nytt arbete och måste vara borta ett par dagar innan visningen, vi skall även på utställning under visningshelgen. Man skall aldrig ha tråkigt. Att det blev visning just den 22 augusti är för att det är en av de bättre helgerna att ha visning på och vi vill bli av med huset fortast möjliga. Imorgon skall vi iväg till Vagnhärad för att titta på ett hus som är till uthyrning.

Jag vet inte vad det är med våra hundar och kartongpapp. Är det inte Nette som snott dassrullen och massakerar den så ligger Ceasar och tuggar upp hörnorna på lite kartonger som jag har fått av brorsan till flytten. Även Ceasar tycker om dassrullar så man får gömma dem för hundarna, ja även ifrån Beatrice när hon badar. Hon tar dassrullen ned i baded och låter pappret lösa upp sig och när själva rullen är fri ifrån papper så sitter hon och tuggar på den.

Annars rullar allt på som det skall, Eleonora börjar att upptäcka mer av sin omgivning och försöker emellanåt att vända på sig. Hon äter och växer, snart har kon kommit ikapp sin storasyster till vikten. 

Igår tog vi en vända ut till min bror och hans tjej för lite fika och för att hämta upp vår släpvagn som nu behövs till allt "skit" som man samlar på sig genom åren. Man rensar på kattvinden och upptäcker något som man saknat- aha var det här den var- typ så har det låtit idag. André har nu börjat förstå att vi skall flytta och har lite splittrade känslor, men han ser ifram emot ett annat hus och nya kompisar på ett nytt dagis. Beatrice har inte förstått det än. Hon har varit feberfri idag och back in buisness med sitt bus.


Vacker kvällsbild! 

Onsdag 4/8

Det har målats färdigt här hemma. I förrigår så hämtade min man en liten skylift som vi hade bokat så att vi kunde måla högst upp vid nock och vindskivor. Nu är min man lite höjdrädd så det blev jag som fick agera målare. När jag började måla så var det uppehåll, efter drygt en timma efter att jag hade börjat måla så kom regnet. Målningen kunde fortsätta för det målades under tak, det regnade hela dagen. Hundarna fick dras ut med koppel för att de skulle gå ut och göra sitt. På kvällen somnade jag på soffan med Eleonora,

Igår var det bättre väder och målningen blev det klar till slut, men det var inte lätt. Fick tampas lite med getingar som har byggt bo uppe i ena nocken. Tyvärr kunde jag inte komma år boet med insektsmedel så det är kvar, däremor så blev deras ingång nedsprejad så de som kliver i det kommer att dö. Fick ta lunchpaus, det blev lite mycket getingar ett tag och de var inte direkt glada. Efter ca 1,5 timma var läget lugnare och jag kunde slutföra målningen. Som kvällen innan så somnade jag igen på soffan med Eleonora brevid mig. Det är jobbigt att måla, man blir så trött efteråt.

Idag hade vi ett bokat möte med en av husägarna till de hus vi skall titta på, det var huset i Runtuna som var först ut. Det huset är bra, många rum med stora ytor. Huset är 100 år gammalt så det är mycket charm i det. Kan väl säga att jag egenligen vill ha det huset,vi kom bra överens med husägarna, barnen tyckte om huset väldigt mycket, speciellt den springvänliga trädgården med fruktträd, men vi har två hus till att titta på, en i Eskilstuna och en i Vagnhärad. På lördag skall vi titta på huset i Vagnhärad och nästa vecka E-tunahuset. Ceasar fick följa med oss idag på bilturen, han blev lite åksjuk på vägen dit. Sånt händer, men han var lika glad ändå när man tog ut honom ut bilen.

Beatrice har haft feber idag så hon sov mest under dagen. Hon var dock pigg när vi var på husvisningen och plockade äpplen i trädgården som hon ville tugga på, ett gott tecken på att febern gått ned.

Väl hemma sen så blev det en massa bus på hundarna, det är härligt att se den leka så bra. 


1/8

Jaha då var det redan Augusti nu då.

Beatrice fyllde två igår, favoritmorbrorn med flickvänn var på besök samt att svärföräldrarna också var här, Mormor kunde inte komma, hon är sjuk. Det firades med tårta, en rosa självklart och lite annan fika. Beatrice var lite blyg till en början, hon hade vilat middag och var lite yrvaken när besök kom in genom dörren. Beatrice kom snabbt över att hon var blyg och var sen i sitt vanliga esse som BEABUS. Efter tårta så blev det lite bärbusk-grävningför min bror av några plantor som min bror skulle ha med sig hem. Hans hundar (numera) Cobra och Trym var också med. Vi tog först ihop Trym med Ceasar så att de skulle bekanta sig bättre utan att alla tjejer var med och hetsade. Det gick så superbra med dem tillsammans så det blev sen utsläpp av Cobra och Nette, det blev full fart. Stackars Adelle fick vara kvar inne en stund till men hennes löp är snart slut. Efter ett tag blev det skifte, Adelle ut till tjejerna och grabbarna fick komma in. Svärföräldranas lilla hund fick vara i husvagnen som de sov i. Trym och Fernando går inte ihop tyvärr. 

För två dagar sedan när jag var ute med hundarna i skogen så kom den ilskna grannhunden emot oss, jättekul haha, här kommer jag med tre kopplade hundar varav en är riktig superbitchig just nu, så kommer den ilskna faanskapet emot oss, snabbt tänkte jag vem måste jag eventuellt släppa. Kom snabbt fram till -INGEN, två utav tre skall ställas snart och den trejde skulle kunna orsaka med skada på den andra hunden än vad den skulle skade mina och jag har inte lust med någon veterinärvård.Tur är så kan jag hålla emot dessa tre men den bångstyrigaste av dem denna gång var Adelle. Hon tyckte inte att den där lilla fanskapet skulle vara aggresiv emot henne. Nette och Ceasar morrade lit och kunde inte förstå varför den andra hunden var så hotfull emot dem,för så skall man ju inte göra mot andra hundar. Faanskapets matte sprang och hojtade och gastade på denna hund som sprang runt mig och hundarna, till slut så fick hon tag i sin hund. Jag stod kvar på samma plats hela tiden och kunde sedan gå vidare ut mot ängen där mina hundar kunde släppas, utan en ilsken hund efter sig. På vägen tillbaka blev det bus i kopplerna, varav Ceasar lyckas sno in sig i mina ben och Adelle kom i fart och lyckades slå undan mina ben. Landade på vänsterskinkan och armbågen, svor flera låånga ramsor och konstaterade att det gjorde j-vligt ont i skinkan. Litet skrapsår på armbågen och handen är inget bekymmer, men på skinkan är jag öm, har en lång rand om ca 20x5 cm som är lila, men jag är öm på en större yta än så. André frågade idag vem som hade gjort så, jag svarade att jag hade ramlat. Han frågade vem som hade gjort att jag ramlat, jag svarade - hundarna. Jaha tyckte han och sade inget mer. Efter ett tag frågade han om det gör ont och petar på den lila randen. Ja säger jag. Han säger sen, du är lila där, och så petar han igen. AAJJ, men jag höll minen och sade snällt- ja, jag är lite lila där.     

Idag har hela familjen varit ute HELA dagen och fixat till i trädgården. Adelle var med ute, hon hade i och för sig bjöja på sig för säkerhets skull. Ceasar har upptäckt att hon luktar gott. Det övergick snabbt till bus istället med Nette och Adelle lekte med André. Så nu är alla supertrötta, vi, barnen och hundarna. 

Imorgon skall det hämtas en skylift som vi har bokat så att vi kan bli klara med husmålningen, så nu vet jag vad vi har att göra i två dagar. 
 

RSS 2.0