Tisdag 27/4

Fick reda på idag att Per-Olof Mattsson, Kennel Bankiren har tyvärr lämnat oss. Han blev hastigt allvarligt sjuk och har nu tyvärr lämnat oss. Det var inte allt för länge sdan som jag pratade med honom, som senast vid lilla stockholm. Det är ofattbart att han inte längre finns kvar. Hundarna har fått nya hem, vilket är tur, men de kommer att sakna sin husse. Det var bl a P-O som faktiskt sporrade mig vidare att inte ge upp när det gäller Adelles höfter, utan han tyckte att det är värt en extra omgång röntgen. Han hade också mycket fina lovord om Nette. Tankar går till hans familj i denna svåra stund och vi kommer att sakna honom.

Dagen annars har gått åt till att städa ur Andrés rum och möblera upp det. Han är nu glad över att få lämna lillasysters rum och ännu gladare att få sova i sin egna säng och inte i en tältsäng. Ingen bebis än, men det blir nog snart.


Söndag 25/4

Denna helg har det arbetats mycket. Inte så mycket golvläggning för vi passade på att utnyttja det fina vädret till att rensa ute i trädgården, en massa skräp åkte till återvinningen och en del eldning har det blivit också. Plantering av en del tujor som fortsättning på våran tujahäch har det blivit också, det så g så galet ut när det fattades 2 meter tuja fram till grinden, nu går den ända fram och det ser genast mycket bättre ut. Barnen har varit helnöjda med att få vara ute så mycket och få springa runt och göra som de vill ute.

Nette skar sig i baktassen igår, troligtvis i skogen på något vasst uppstickande, jag såg ett väldigt gammalt taggtrådsstängsel i skogen, visste inte att det har varit ett inhägnat område en gång i tiden, för nu är det iallafall naturreservat. Det kan ha varit där som hon skar sig, där går jag inte fler gånger iallafall. Såret är inte djupt och jag kan tvätta det själv, det blöder inte om det nu och det ser fint ut, men jag håller koll och tvättar rent, påse på vid promenad till jag ser skorpa på det. Hon har inte ont och bryr sig inte heller om det. Men av erfarenhet av olika tassskador så kan det bli otäcka sår och inflammationer av ytterst lite om det inte hålls rent.

Ingen bebis än, den verkar trivas jättebra, destomer jag promenerar, jobbar i trädgården mm desto mer vill den vara kvar, ungefär så känns det. Den får inte komma den 8 maj iallafall för då fyller André år och vi har tänkt att han skall få ha barnkalas då med sina kompisar, 4 år blir killen, tiden går sååå fort, man märker av det mer när man har barn och Beatrice blir 2 år i juli, som sagt tiden går fort.

Fredag 23/4

Min man hade tagit en ledig dag idag, meningen var att vi skulle få golvet färdiglagt i Andre´s rum. Innan dess så så skulle vi "bara" införskaffa en släpkärra som vi har saknat i flera år. Vi åkte iväg i tid tyckte vi men det tog hela dagen. För när vi ändå var i kungens kurva så passade vi på att kila in lite snabbt på ikea för att kompletera lite ramar och nya plastglas till ungarna. Just för tillfället så har Beatrice fått dille på att slänga sina glas i golvet så annat än plast fungerar inte. Det har redan gått åt en del glas redan som hon har fått tag i och förstört. Färglada plastglas fungerar jättebra och de får välja färg varje gång och då blir det så mycket roligare vid bordet. 
Ja tiden rann iväg och det blev bråttom att hämta barnen hos dagmamman. När vi kom hem så kom min bror och hans tjej Micha förbi och berättade om sin resa till Paris. Helt plötsligt var klockan så mycket att det var dags att laga middag. Sedan var det dags för kvällspromenaden med hundarna, så det har inte blivit någon golvläggning alls idag, men nu till helgen måste det bli klart. 

Tranor var ute på ängen nu på kvällen, Nette tyckte att hon skulle ha transtek imorgon ,men att försöka springa ifatt de där stora högtjutande fåglarna, det fick hon ge upp ganska så snart, de var ganska så långt borta och ännu längre bort kom de när de flög vidare. 

Ingen bebis än, tyvärr. Men nu är min bror hemma så det löser sig lite lättare med eventuell barnpassning om det behövs.  


Torsdag 22/4

Fortfarande ingen bebis än, man väntar och väntar men just nu verkar den trivas väldigt bra där den är fast det börjar bli riktigt trångt nu i magen. Det är bara att vänta ut lillkrabat nu. Barnen var iväg på en utflykt med dagmamman och andra barn med sina dagmammor till en närliggande bondgård som hade 1 veckas gamla lamm som de skulle få besöka och klappa. det var en stor händelse för dem, André var mäktigt stolt över att han hade fått klappa riktiga lamm. Det är inte många som får den chansen så jag är glad för dem att de fått uppleva det idag.

Jag själv har varit lite trött idag, inte så mycket sömn, många toabesök under natten och sedan vaknade tidigt när mannen gick upp. Barnen skulle ändå upp strax så det gjorde inte så mycket. André önskade mannagrynsgröt till frukost och så blev det. I och med att min bil är på service tills imorgon så fick min man köra barnen idag och då passade jag på att gå ut med hundarna strax efter att de hade åkt iväg. Även fast det var lite regnigt så ar det väldigt skön temperatur att gå i. Vid hemkomst blev det en andra frukost, man är rätt så hungrig nu och man märker att kroppen laddar energi plus att lillkrabat lägger på sig extravikt. Även nu på kvällen har jag ätit smörgåsar fast det var en bra middag. Det har även blivit drygt 1 timmas vila om dagarna, en välbehövlig vila.



Onsdag 21/4

Äntligen, en ny sladd till laptopen. Min man hittade en till slut idag. Min bil är på service av växellåda, det var inbokat sedan ett tag, få se när jag kan få tillbaka den. Troligtvis imorgon fredag, hoppas jag. Nu märker man verkligen hur pass man saknar den när den inte är hemma, tidigare så har den mer eller mindre kunnat stått en hel dag utan att man har behövt åka iväg på diverse ärenden. Nu när man inte har haft den hemma så har man verkligen behövt åka iväg. Inhandling har då istället fått skötas av min man. Dock glömde jag att påminna om nya tvättlappar till Beatrice, men toapapper har fått fungera, blir lite mer smul av det bara vid blöttorkningen.

Satte upp spindelmannenbården som André valde till sitt rum. Självhäftande är den och mycket enkel att sätta upp. Det blev en bit över, så jag har suttit och klippt ut spindelmannen ifrån bården och har sedan satt upp dem lite här och där i rummet. Det blev en succe, barnen tyckte det var superfint, Beatrice ville inte gå ut ifrån hans rum utan ville fortsätta att titta på bliderna och bården. Pojkflicka tro?

Tog en kvällstur med hundarna trots vädret, det var skönt att få komma ut och röra på sig lite i lugnan ro med hundarna. Först så ville de inte gå ut utan satt och väntande på trappen, men när de såg att jag kom ut så fattade de att de skulle få gå till skogen och då glömdes vädret bort.

Nette har nu anmälts till utställningen den 6/6 som är i Norrköping, barnvakt till André och Beatrice är ordnat så det blir bara jag , min man och lillkrabat som åker dit , självklart hundarna också.

Min bror och hans tjej är nu på väg hem hem ifrån Paris, flyg efter flyg har varit inställt efter vulkanutbrottet på Island. Jag tror att de nu tycker det är skönt att få komma hem efter många många timmar på flygplatsen. Det är bara att välkomna dem hem.

Måndag 19/4

Nu var det många dagar sedan jag skrev.Den enklaste förklaringen till det är att sladden till laptopen är trasig och laddar bara när den vill. Har försökt att hitta en ny i olika butiker men då har de varit slut. Skall göra ett nytt försök imorgon igen. Dagarna har rullat på, vi har målat sonens rum bl a och nu golvläggning där, laminatgolv blir det. Magen blir tyngre och tyngre, snart får lillkrabat komma ut tycker jag. Var ute och gick med hundarna efter att barnen hade lämnats hos dagmamman. Det var väldigt skönt väder idag och hundarna busade vilt ute på ängen. Satte mig på en stubbe i solen medans de busade runt, sen gick vi hem och åt en sen frukost. Vilade en timma för att sedan plocka iordning på barnens leksaker. De små liven är verkligen duktiga på att kunna stöka ned, speciellt Beatrice. Hon kan ta en låda. vända upp och ned på den, hämtar en annan och sen göra likadant med den. Hon är en riktig vilde, men en riktigt söt sådan.


Torsdag 15/4

Barnen lämnades till dagmamman av min man idag. Jag själv kunde ta det lungt och ut hundarna på en promenad. Kände av förvärkarna så det var rätt skönt med promenaden. Det blev en lite längre bit idag, ca 5 km gick vi idag, men det är en risk att gå ut så långt själv, speciellt nu när jag hade glömt att ladda telefonen så batterierna lade av när jag var ute. Det var väldigt skönt väder ute idag. Självklart så hittade hundarna en massa hästskit som de kvickt slukade i sig innan jag ens hunnit fram, blää. När vi kom hem hade jag varit ute med hundarna i en timma, det blev lite längre tid än beräknat, men jag var inte stressad jag hade en timma kvar tills jag var tvungen att bege mig till barnmorskan för en kontroll.

Hos barnmorskan var alla värden bra, vikten idag ligger på 72,6 kilo. Bebisen låg rättvänd och dessutom fixerad så barnmosrkan tror att det blir en bebis snart. Bebisens vikt trodde hon kunde bli max 3-3.2 kilo, om jag går tiden ut dvs. Med tanke på alla tätare förvärkar jag har haft så är det ganska nära nu sade hon. Hon hoppas iallafall att bebisen kan vänta fram tills på måndag, för då slipper jag åka till ett bb med neutalavdelning. Innan v. 36 så ränkas alla bebisar som prematurer och skall då förlösas helst på ett bb med neutalavdelning, ifall om något skulle hända. Nu har jag redan varit på ett sådand bb och vill inte dit igen, utan jag vill till bb södertälje, där är man alltid välkommen, inget stress, aldrig fullbelagd och mycket trevlig personal har de där.

Imorgon blir det inget särskilt, lite städning, målning av en vägg i sonens rum (om jag orkar) och vila, självklart en liten tur ut till skogen så att hundarna får leka av sig med varandra.

Onsdag 14/4

Sitter ned klockan 23 på kvällen och väntar på de sista minutrarna av en tvätt. Barnens ytterkläder var så skitiga efter igår när vi var ute så de behövdes tvättas och självklart så kommer man ju på det på kvällskvisten. Att man inte var smart nog att slänga in det i tvätten på en gång istället så skulle det redan ha varit torrt och klart. Men nä,"fröken i sista minuten" det är jag det. Är dock bara drygt fem minuter kvar av tvätttiden sen kan det hängas upp så det hinner bli torrt tills imorgon när barnen skall iväg till dagmamman.

På tal om dagmamma så har vi nu blivit tvunga till att tyvärr säga upp deras platser för att sedan söka om dem på nytt igen om ett par veckor, för kommunen vill inte pausa deras platser i tre månader som de skall vara hemma med mig, utan att vi skulle behöva få behålla dem och dessutom betala för deras platser fast vi inte nyttjar dem. Dagmamman kommer tyvärr att bli ledsen men hon förstår, att betala sjutusen kronor för ingeting, det har vi inte vi lust med, speciellt nu när man går ned på mammapeng.

Vi har ändå talat länge om att vi ändå nu kanske skall flytta några mil till södermannland till hösten, runt strängnäs och så har vi tittat. Det är så mycket billigare boenden och sedan har man fortfarande pendlingsavsånd till arbetet (om jag nu vill fortsätta inom kakelbranchen dvs.). Min man påveraks ingeting, för han reser och har det distriktet idag, så för honom blir det ingen förändring.

Igår så trodde jag nästan att det var dags, så mycket förvärkar som dessutom kändes av. Min man jobbade hemifrån för säkerhetsskull, jag var ute med barnen, det känns bäst att få röra på sig när det förvärkar. Jag tog ett lungt träningspass i lydnad på Adelle, mjukar upp henne lite efter en trött vilosäsong. Hon var eld och lågor, jag själv glömde bort att man hade förvärkar, André var lycklig över sin cykeltur på grusvägen, fram och tillbaka cyklade han. Beatrice satt i vagen lite småtrött och njöt av vårsolen, skrattade en del åt Adelles framfart till apportbocken som kastades framför vagnen. 

Har börjat med lydnadsträningen på Nette, hon känns mogen, öppen och mottaglig för det nu. Skall väl inte säga att tjejen är osmart på något sätt utan tvärtom, men det har blivit lite för mycket med både utställningsträning och lydnad. Hon tycker att båda är roligt men hon har inte varit så intresserad och fokuserad på lydnaden. Hon har därför valts att tränas först och främst inför utställningssammanhang. Nu märker jag en stor skillnad på hennes mognad och jag har inte heller bråttom med att hon skulle vara en färdig lydnadsvovve vid 1-års ålder. Jag kan nästan säga att träningsresultatet har nästan blivit snäppet bättre nu när jag har väntat än när jag tränade Adelle vid samma ålder. Det är mer glädje och inte ett måste-pass för hunden. Märker också en hel stor skillnad på Adelle nu när man har haft ett större uppehåll. Kunde nästan tycka att hon hade "tröttnat" på träningen, fast man gjorde olika variationer på både belöning och form. Skall bli kul och se hur hon går sen igen på en tävling, men jag måste bli lättare först, så det blir till hösten eventuellt som jag anmäler henne till en tävling.

Trym känns fortfarande lite för osäker på sig själv, han jobbar jag med mycket med sitt självförtroende. Han tror ena stunden att saker är läskigare än det är, för att sedan helt och hållet strunta i det den andra stunden. Han är en knäppgök och en toffel, samtidigt så är han ändå väldigt nyfiken och tar sig fram för att undersöka vad/vem det var, han är inte sist fram iallafall. tex så hade min man nu kommit hem med en liten kompressor, startade den för att se att den fungerade och det gjorde den. Alla flydde fälltet ungar som djur, katten försvann upp för trappan , barnen och hundar runt hörnan till köket. Okej, alla var oförberreda på ljudet. Nette var fram först med André för att se på vidundret till monster, sedan var det Tryms tur. Var det läskigt eller? Nä det var det inte. Bea klättrade upp i mitt knä och undrade vad det var för ljud. Sedan skulle min man tömma monstret på den luft den hade lagrat upp sig. Då blev det ett nytt ljud. Alla flydde fältet. Nu var det faktiskt Trym som var först fram för att sedan tycka att det var ett läsligt monsterdenna gång, Nette hoppade fram mot monstret och skällde lite för att sedan fatta att det inte var någon fara utan stod brevid André och lyssnade på pysljudet. Trym gick fram igen till monstret som då inte var ett monster längre, utan en ny konstig apparat som husse har tagit hem. Adelle då? Ja hon låg kvar på bädden i hallen och sket fullständigt i vad som pågick ute i köket, tills hon fick höra ljudet av matskålarna, då var hon på g och skulle vara med. Katten syntes inte till på ett tag, utan låg på trappen och glodde ilsket på det fula monstret.


Måndag 12/4

Kändes lite konstigt att inte åka iväg och jobba efter att man hade lämnat barnen hos dagmamman. Jag tog en långsam promenad med hundarna i skogen och ute på ängen och njöt av lugnet och fågelkvittret, i normala fall så brukar man ha en runda som skall tas på en vis tid för att man skall få ut hundarnas promenad på mornarna samtidigt som man har haft en tid att passa för att inte komma försent till jobbet. Nu är inte det något speciellt stressig promenad man har gjort på mornarna, utan det har faktiskt varit en stor befrielse att kunna få göra sin morgonpromenad i friska luften oavsett väder. Man vaknar och blir pigg, ny energi laddas inför en tung jobbdag. Just idag var det extra speciellt, en promenaddag själv utan att behöva tänka på tiden och jobb. Nu har jag semester ett par veckor och sedan går det över till mammaledighet, om inte lillkrabat får för sig att komma tidigare dvs. Har haft en hel del skl förvärkar och jag känner att lillkrabat har vänt sig åt rätt håll nu. Idag är det endast 33 beräknade dagar kvar, men vi får se när den lille vill komma, som det har känts nu de senaste dagarna så kommer det inte att dröja 33 dagar men man vet ju aldrig i och för sig. Nästa mvctid har jag på torsdag och det blir nog den sista som hinns med.

Har förberett vagnen till en liggvagn igen så den är nu klar, lilla vaggan som har varit undanstoppad har tagits fram och rengjorts och lakan o madrass har blivit tvättat, så den är också klar. Den skall lillkrabat ha på nedervåningen. I vårat sovrum har vi införskaffat en ny madrass till spjälsängen när vi var på ikea igår med hela familjen, den förra gjorde Trym konfetti av för ett tag sedan, men den var ändå tvunge att bytas för det var så mycket kräkdoft kvar i den sedan Beatrice var magsjuk fast den hade blivit tvättat. Inte undra på att Trym gjorde konfetti av den, det var nog en härlig doft för honom. På barnavdelningen hittade jag ett gosedjur i form av en dalmatiner, som jag tycket skulle passa jättebra i min bil, men det tyckte inte André som omedelbart adopterade den till sin vovve. En ny sängmobil till vaggan hittade jag också, den andra vet jag inte vart den har tagit vägen, men de kostar inte så mycket, så vad gör det om den andra dyker upp sen vid något tillfälle, har man en annan att byta ut med istället.

Har städat undan en del gammalt porslin som man inte använder, de skall skänkas till myrorna istället för att de bara kastas, blev lite mer plats i skåpen nu, lite gamla kläder skall också skänkas dit och även en gammal men en hel fungarande bäddsoffa skall skänkas bort till dem, den har bara stått och tagit plats och ingen vill ändå sova i den de få gånger vi har haft besök som sover över. Det har blivit tältsängar istället, så då tyckte jag och min man att då gör vi oss av med den. Skall ringa och kolla med deras hämtservice när de kan upphämta dessa saker.

Skall även boka tid för Adelles höftledsröntgen, vi börjar med henne och min man hjälper mig att ta henne dit på röntgen, jag måste få veta av en expert om det verkligen är en knashöft eller om det är felröntgat. Har inte velat köra agilityhopp med henne i och med det. Hon visar inget knasigt och är heller inte stel på något vis. Kommer att vänta nervöst och spänt på nästa utlåtande. Nette kommer troligtvis att röntas i juni, det är planerat så iallafall.

Torsdag 8/4

Skulle ha skrivit igår samt även ha lagt ut bilder ifrån utställningen, men det hans inte med tyvärr. Först så har jag inte hunnit fixa en ny kabel till min laptop, så batteritiden är i stort sett lika med noll och då hinner jag inte fixa till fotoalbumet. Sen så blev ena väggen till slut färdigtapetserad av mig. Mannen tog hand om barnen och matlagnngen medans jag höll på med det. Det tar sin lilla tid sådant. Sen när barn var lagda oh hundar rastade så var jag så trött att jag, åter igen somnade på soffan.

Beatrice hade någon mardröm eller något inatt, hon var mycket ledsen och hade sen lite svårt att somna om. Det innebar att hon höll både mig och min man vakna ett tag inatt, lite välling gjorde sedan susen, men då vaknade sen lillkrabat imagen oh höll på att flaxa oh buffa omkring och då blir man kissnödig. Man staplar sig upp, kissar oh försöker sedan somna om. KLockan ringde halv 6 och det var dags att gå upp. Man tröstade sig med att man bara har denna veckan kvar att jobba för att sedan gå in på mammaledighet.

Efter barnlämningen hos dagmamman så tog jag faktiskt bilen igenom vårat bostadsområde för att kunna släppa ut hundarna på ängen. Är lite mör i bäckenet och att gå med alla tre hundarna samtidigt är lite påfrestande just nu. Hundarna blev överlyckliga över att få åka bil även fast det bara var ca 800 meter. Ännu bättre blev det när de fick rejsa loss lösa sen. Nette fick tag i en nyligen dödad sork modell xxl i storleken. Fik ur den úr hennes mun oh lykades sparka undan den, blää äckel fick hon heta en stund.

Jobbdagen var lång och man försöker att ordna upp olika saker som tex pågående ordrar,leveransbesked mm i och med att jag slutar nu på lördag, vissa saker får man lägga över till sina kollegor så att inte kunderna blir drabbade av olika bekymmer. Än så länge har det gått bra och än så länge inga konstigheter, skönt. Efter jobbet på lördag så blir det hem och hjälpa man och barn med att börja måla inne i Andre´s rum, han skall få det fint med en bård med spindelmannen på som han har valt ut , annars är det inget annat planerat, lite fix oh letande efter lite babyprylar bara.


Tisdag 6/4

Ledig dag idag och hemma med barnen. Beatrice behövde nya ofodrade gummistövlar, de andra har hon vuxit ur och André skulle få sig ett par vårskor han med. Det bar iväg till skopunkten och det hittades både skor och stövlar. André var på språnghumör i butiken och rejsade runt, pinsamt. Han fick sig ett par tillsägelser och sedan var det lungt. Jag hittade ett par röda tygskor, vet inte vad det är men tidigare har jag fått för mig att jag skall ha ett par röda skor i år. Sedan bar det hemåt och det blev lunch. Barnens nya dvdfilm en samlingsbox medfåret shaun kom idag med posten, det är deras favorit. Till och med jag tycker om att se dem. Rätt rolig faktiskt.

Medans barnen tittade på film passade jag på att försöka städa lite, vi har en hel del färg runttrampat här hemma av både barnfötter och tassar, men vad gör det. De vill ju bara vara med när man håller på, Beatrice tyckte att golvet behövde målas för ett par dagar sedan och fick tag i rollern och rollade för glatta livet och hade jättekul, det tyckte inte jag, men det lönar sig inte att skälla utan att konstatera att man hade varit slarvig och låtit rollern ligga framme i hennes tahöjd, jag fick skylla mig själv. Nu går färgen att ta bort med vatten och scotchbrite ifrån laminatgolvet, tur. Adelle skall alltid vara med när man målar så hon har lite färg på sig, Nette lyckade att hålla sig ren iallafall, tur det i och med att hon skulle ställas ut. Trym stampade rakt ned i färgtråget och knallade runt, med ett koppel efter sig för han skulle ut med husse precis strax efter.  Imorgon blir det att tapetsera en fondvägg med min mans hjälp, skulle ha gjort det idag, men har haft lite sammandragningar nu på kvällen så det blir vila för min del ett tag nu.

Måndag 5/4 Annandag påsk

En normal dag är nu återfunnen, visserligen var man lite trött och mör i morse men som sagt , det var det väl  värt sen igår. Konstaterade att det snöade i morse och sonen ville omedelbart ut och leka, klockan sju på morgonen. Lyckades förhala det hela till efter frukost iallafall sen fick André följa med mig ut med hundarna i skogen. Hundarna var överlyckliga över snön, igen. Kom och tänka på igår när vi kom hem och Nette fick träffa kompisarna igen så var det adjös med den rena Nette för att bli en av de leriga i gänget, men vad gör det, det finns både handduk och dusch, även fast den inte är så populär.

Ja nu har man nått en milstolpe, att man har lyckats hålla kvar bebisen till efter utställningen, så nu är det "bara" fem beräknade veckor kvar. Var uppe  fyra gånger i natt för att kissa, det märks att bebisen börjar lägga sig till rätta, halsbrännan är inte att leka med. Det skall bli så spännande att se vem den lille är. Barnen, speciellt André tycket att magen är stor och i vägen när han vill ligga men sitt huvud i mitt knä, det har hänt att han har fått sig en liten spark ifrån magen när han har legat i knät. Beatrice har börjat lägga sitt huvud på min mage och klappar den.

Min man har målat klart i vardagsrummet, självklart en vit avtorkbar färg har det blivit. Senare i veckan skall jag försöka hinna lägga ut lite bilder ifrån lilla stockholm under albumet på hemsidan, men jag måste fixa en ny sladd till min laptop som nu har gett upp fullständigt, laddar bara ibland, men den har fått vara med en hel del så det är inte så konstigt.

Söndag 4/4 påskdagen

Igår blev det sent med både hundbad och kloklippning. Det ar så kladdigt ute så efter nattrastningen så blev det badning av Nette inför dagens utställning. När klockan ringde kvart i sex så funderade jag på om det var värt att gå upp redan för en utställning, hade redan varit uppe två gånger och kissat på natten så man var lite trött. Jag släpade mig upp med hundarna följandes i hasorna, snabbkissning för de alla och sedan satt de och väntade på mat, som alltid. Igår hade vi bestämt , trodde jag, att jag skulle åka själv till utställningen, pga att barnen inte riktigt orkar med en lång dag med att bara i stort sett titta på, men att jag skulle få skjuts dit så att jag skulle slippa gå så långt. Men i morse vid frukosten så tyckte då min man att, nä vi följer med allihop ändå, blir det för jobbigt för barnen så skulle de gå en runda isåfall. sagt och gjort så fick vi lite bråttom då att få barnen i ordning och jag rastade hundarna. Som tur var så var det fruset på marken efter natten så Nette höll sig ren. När jag och Nette gick på vår rastning så stannade jag upp och tittade lite förvånande ned i ån och såg något simmandes där, en mink. Nette var nyfiken och likaså minken. De stirrade på varandra en stund , vi gick vidare och minken simmade vidare även den. Ute på åkern såg jag även nyanlända hägrar som stod och tutade i högans sky. Så nu har jag konstaterat att våren är här på riktigt.

Vi stressade iväg till älvsjö, och jag gick före till veterinärbeskitningen/vaccinationskontrollen och letade sedan upp våran ring. Malin och Billy var redan där. Man och barn anslöt sig till oss och vi packade upp bur mm. Nette var lite uppe i varv men lugnade sedan ned sig och blev en gladis som skulle hälsa runt. Valpklasserna och alla hanar bedömdes innan oss, sedan var det vår tur. Fem juniortikar var anmälda, fyra dök upp. Nette skötte sig exemplariskt, till och med under tandvisningen. Domaren var mjuk och fin på handen och tvingade sig inte på någon hund i onödan, hon var lugn, sansad och vänlig domare. Nette placerade sig som etta med första pris i juniorklassen med CK, vad glad jag blev, kände mig alldeles gråtfärdig. En revansch ifrån göteborg kände jag direkt, men å andra sidan så har Nette inte betett sig konstigt sedan dess heller, hon bara gillade inte den domaren helt enkelt.

I konkurrensklass med alla de andra CK-tikarna blev jag riktigt nervös, nu åker vi tänkte jag, men vi kom så här långt iallafall. Tik efter tik blev avtackad och jag hade inte koll alls på hur många vi var kvar, var så fokuserad på Nette och att hon inte skulle släppa orken eller att passgånga, vilket hon är expert på annars. Två hundar placerades före mig och så blev det ett varv till, i de två sista kurvorna så kände jag att nu j-vlar gjorde det ont i ljumskarna, bet ihop och sprang på det sista. Det visade sig när jag väl tittar upp och runt så blev vi 3:e bästa tik och som grädde på moset så fick vi ett CERT. Nette, blott ett år och två veckor gammal fick sitt första CERT idag. Blev så lycklig att jag inte kunde tro att det var sant. Vi? ett CERT? Ja det stämmde. Det var vi som fick det idag.

Barnen har även de skött sig över all förväntan hyfsat bra, lite mutning med klubba gjorde susen, visst lite grinit blev det ibland, men de skötte sig. André fick till slut även han springa i en ring som var avslutat aktivitet i och han var en mycket lycklig springare då.

Nettes kritik:Tilltalande harmonisk juniortik, fem.huvud, korr.bett, väl ansatta öron, elegant hals, markerad manke.utm. kropp o benstomme fina vinklar bak, fina vägvinnande rörelser med bra steglängd. vältecknad, välvisad. JUNKL 1,CK, BTKL 3, CERT.

Nu är jag helt slut och j-vligt öm i ljumskar och bäcken, men det var det väl värt efter idag.

Skärtorsdag 1/4

1:a April och skärtorsdag, halv arbetsdag idag. Vaknade med jättehalsontet allan. Kände redan igårkväll att det var något på g i halsen. Känner mig även tjock i halsen så det har varit en del varma drycker för att lindra det hela. Hur skönt var det inte att det var halv arbetdag idag. Ännu bättre är det att man är ledig imorgon, det innebär lite sovmorgon. Min man och André skall iväg till min brors jobb för att mecka lite med sin kära hobbybil, en jaguar x300. André är eld och lågor varje gång man skall dit och imorgon så kommer de att åka vid halv 9-tiden. Jag och Beatrice uppsluter senare, skall även passa på att spola av min bil i deras tvätt som de har på verkstaden. Annars så kommer jag att ta det lungt, förbereda Nettes utställningsprylar mm. Kloklippning får jag ta imorgon kväll på jyckarna, behöver min mans hjälp att hålla dem, man är inte så smidig just nu.

Besöket hos mvc gick bra igår, barnen var exemplariska, men jag hade låtit dem leka lite innan på lekplatsen en bit därifrån, sen att jag mutade med en varsin klubba när vi var inne på mvc gjorde susen.

Idag på jobbet under lunchen diskuterade ett par kollegor till mig om grisar äter champinjoner. En kollega påstod att de inte gör det, för de undviker demo m någon konstig anledning, även fiskbullar åt de inte. en annan kollega påstod att de faktiskt äter champinjoner, vi andra lyssnade roande till ämnet, någon försökte ta reda på fakta gemon eniros söktjänst, men det fungerade inte just då, då ringe en annan dit och ställde frågan. De på eniro måste ha trott attt det var ett aprilskämt. Men de kunde inte svara. Enannan googlade upp telefonnummer till en grisbonde som bodde i kristianstad, så då ringde den ena kollegan som höll i diskutionen till bonden, som då fakstiskt var inne, ställde frågan om grisar faktiskt äter champinjoner eller ej. Bonden måste ha trott att någon drev med honom, men när han förstod att min kollega menade allvar med frågan så blev svaret att de äter champinjoner, men det är lite dyrt att utfodra dem med det. Ja vad säger man, förrutom attt man skrattade gott en stund på sin lunchtid.

RSS 2.0