Onsdag 30/6

Varmt varmt varmt. Man skall inte klaga nu när solen är här. Vi hade än så länge inte provat att montera upp resetältet/förtältet till husvagnen, det gjorde vi idag. Det var inte så krångligt att montera upp det , det var faktiskt enkelt, det som gjorde det lite extra svårt idag var för det första en väldig blåsig dag idag, för det andra så var det första gången vi tog fram tältet. Det kommer att underlätta vårt resande rätt så mycket med det extra utrymmet som blir med tältet. Självklart skulle alla vara med och hjälpa till såsom barn och hundar, det hjälpte inte så mycket, André och Beatrice beslöt sig då för att leka lite inne i husvagnen då istället, Eleonora sov i vagnen och hundarna utvisades ifrån tältområdet. Blev faktiskt nöjd över tältvalet som vi gjorde.

Det blev klart med bilhandlaren om bilbyte idag, så imorgon bitti skall vi åka till uppsala och hämta hem en röd
V70 2.4D årsmodell 07. Det har varit lite turer med reanulten, så bilhandlaren har faktiskt trots alla problem som har varit, väldigt tillmötesgående och faktiskt löst detta byte utan bråk. Där har upplands motor skött sig bra. Har nu också beställt dragkrok till bilen som min bror snällt hjälper oss att montera dit. Så himla bra, nu kommer vi att ha en bra dragbil och familjebil, hoppas jag iallafall.

Beatrice är rolig hon. Idag hittade hon i Andrés byrålåda en tomtemössa. hon kom glatt fram med den och jag tackar för den och tar den. Hon blir arg, väldigt arg, hon får tillbaka den och det vidar sig att hon vill ha den på sig och försöker sätta den på huvudet. jag hjälper henne med denna tomtemössa och hon blir glad. Sen gick hon med den på huvudet i stort sett hela dagen.

Tisdag 29/6

Vad gjorde vi igår, få se, jo vi åkte för att handla, igen. Fast denna gång var det jag som behövde nys shorts och en ny baddräkt. Har inte haft baddräkt sen urtiders minne typ. Att gå i bikini nu är det inte på tal om, kanske nästa år, men bada på semestern vill man, så lösnigen blev en ny baddräkt, om man inte skall gå på nudiststranden förstås. Jag föredrar baddräkt.

Min man var senare på eftermiddagen/kvällen iväg för att träffa en kompis, jag var hemma med barnen,Beatrice lekte hatt med hundarnas matskålar och jag höll på med disken tills min bror ringde och bjöd över oss på middag. Jag var inte sen att tacka nej. Jag ,barnen och hundarna åkte iväg till min bror, vi åt och sen blev det lite bus med barnen. André och Johnnie hade kottkrig med varandra, Beatrice gick och plockade smultron och ville ge till hundarna, med de var inte så sugen på smultron. André snubblade på sig själv och ramnlade lite oturligt nog in i en bänk och slog i örat, han är nu lite blå där nu.

Idag var det städning hemma som gällde, speciellt i Andrés rum. Jag och André städade, Beatrice stökade ned och så höll det på en stund. Annars så har det varit väldigt varmt idag. Evetuellt så kanske det blir blibyte senare i veckan. Vi har blivit erbjudna en v70 till ett bra pris pgr av allt strul som har varit med vår bil sen vi hämtade ut den. Så det blir kanske volvo igen istället för Renault. Snart drar i norrut. Den 7 juli går färden upp. Har en del att fixa till bara. Tv-hållaren skall monteras in, micron skall in, mm. Det skall bli roligt att få åka till pite havsbad. De har så mycket aktiviteter för barn. De har bla ett dinosarieland, badland, tivoli mm. Jag hoppas verkligen att barnen kommer att tycka det blir roligt. Trym kommer inte att följa med upp, han skall få vara hos Johnnie, det blir då bara Adelle och Nette med upp. Cobra blir nog glad över en lekkamrat.

Imorgon skall vi ge oss in på ett första med att montera upp lilla förtältet, så att man inte står på campingen som ett stoplskott och inte vet vad man har i händerna, tydligen skall detta tält vara mycket lättmonterat och det är tydligen redan slut hos tillverkaren, vi hade tur att vi förbeställde den så tidigt då.

Söndag 27/6

Det blev lite sovmorgon, var trött ändå när det blev uppgång ur sängen. Igår kväll så såg vi klart filmen, men det var på håret att man höll ögonen öppna, nickade till någon gång dock. André saknar Åke men det är inte så konstigt. Det är även hans första upplevelse som han förstår av när ett sällskapsdjur som dör, det är klart att det känns för honom.

Tog fram barnens lilla plaskpool idag, den blåstes upp och rengjordes innan badvatten fylldes på, Beatrice som i vanliga fall älskar att bada, tyckte att det var alldeles för kallt, det blev lite bad på eftermiddagen när solen hade värmt upp badvattnet. André däremot har badat till och från hela dagen.

Det blev lite målning men inte riktigt där jag hade förberett mig på. Ena gaveln var det endast det vit kvar att måla, men det är lite högt och jag vill då ha Theo till hjälp för att hålla stegen. När jag väl är uppe på denna svindlade höjden och började måla, så börjar det surra runt mig. En och en annan broms klarar man av, men i detta fall så var det getingar som surrade, tittade då upp och såg getingar krypa in under nocken, f-nn. Ingen målning där, inte på stege iallafall, det blir att få hyra en skylift nu, iallafall till de höga målningsjobben så står man lite stadigare när getingarna kommer. Fick måla på andra ställen istället, men det skall ju målas där med.

Lördag 26/6 Midsommardagen

Det blev midsommarfirande ute hos min bror igår. Det var bra väder och vi hade det trevligt allihopa. Barnen uppskattade att få leka med mormor och morfar också. Vi var sen hemma igen vid tio-tiden på kvällen. Jag och min man tänkte då se om sherlock holmes igen, för vi somnade till den sist. Sagt och gjort, efter att vi hade fått ned ett par trötta barn i sina sängar så satte vi igång filmen, sen somnade vi igen efter trettio minuter in på filmen. Det är inte för att den är dålig, tvärt om men man är så trött på kvällarna. idag skall jag se hela filmen.

Idag var jag och Eleonora först uppe, sen vaknade Beatrice. André och Theo och hundarna tog sovmorgon. Det var målning av huset på dagens schema och det har jag sysslat med nästan hela dagen. Andrés kanin Åke dog idag tyvärr, så han har varit lite ledsen, vi hade en liten begravning för honom nu på kvällen. Sen blev det rabarberpaj innan läggdags för barnen. Imorgon blir det att fortsätta måla, tjoho.

Torsdag 24/6

Somnade på soffan igårkväll, hela familjen var riktigt trötta igår efter en shoppingtur i mataffären och på byggvaruhuset. Vi införskaffade färg till huset så att det blir färdigtställt nu. Förra året när vi skulle måla så regnade det mest, året innan var jag höggravid med Beatrice och då blev det inte mycket målad, en framsida blev det då.

Idag blev det en del målad, jag målade trappräckerna och oljade trappen, min man och André målade staket, Beatrice sysslade med lite allt möjligt och Eleonora sov. Det har vi hållt på med hela dagen. När man står och målar så får man alltid se upp med att inte barn och hundar kommer i vägen men att undvika det helt och hållet är svårt. Trym var självklart med och målade med sin svans. Nette var på väg att kliva rakt ned i färgburken och det var tur att hon inte gjorde det, det hade varit svårt att få bort allt till utställningen.

Kvällen avrundades med lite glass och en Sherlock Holmesfilm.


Tisdag 21/6

Varmt och fint väder idag. Vi var på avslutningssamtal för André och Beatrice hos dagmamman idag. De har skött sig fint under deras vistelse där, det glädjer mig. Vi åkte även in till Nynäshamns stad för att hitta en annan mäklare.Det visade sig sedan att just den mäklarfirma som vi sökte hade sitt kontor i västehaninge, jaha ja det var bara att åka dit, det är ändå nästan på vägen hem. Den mäklare som var här och värderade och som vi sen skulle anlita har inte skickat över några uppdragskontrakt som han skulle göra, trots påminelse, det var drygt tre veckor sedan nu. Vi har nu vänt oss till en annan mäklare som verkar bra. Det är samma mäklarfirma fast ett annat kontor som på det hus som vi är spekulanter på. Hon, mäklaren kommer till oss på fredag nästa vecka.

Det börjar att dra ihop sig nu till norrlandsresan, jag har även sett pm för utställningen i gällivare, 31 st dallisar är anmälda, börjar att bli nervös nu inför utställningen, men det hör till. Det skall bli skoj att åka upp i år, André ser fram emot stranden och leklandet uppe på pite havsbad.

Annars har vi i dessa dagar haft fullt upp, min man var borta på affärsresa till gotland från torsdag till söndag. Jag och barnen passade  på i söndags när det var så fint väder, att åka till mormor och morfar. Det var uppskattat. André och Beatrice lekte för fullt på lekplatsen och Eleonora fick sig en dos mormor hon också. Nette fick följa med, vi passade på att ringträna lite, jag är fortfarande väldigt ostabil i kroppen och har inte kunnat ge henne den stöd hon behöver. Nette har också en tendens att springa lite för fort efter ett tag, så vi måste synka ihop oss hon och jag. Vi fortsätter med ringträning, tids nog blir det nog bra.

Det blev faktiskt sovmorgon för mig och Eleonora, min man har semester nu och han var snäll och tog hand om de andra två i morse, det var behövligt och riktigt skönt med en sovmorgon.

Torsdag 17/6

Adelle satt och pep i natt, hon behövde gå ut för att kissa. Efter det satt hon och pep för att hon inte fick plats i hundsoffan, Nette och Trym hade passat på att bre ut sig när hon försvann ut. Adelle tyckte att jag skulle flytta på någon av dem så att hon fick plats igen men icke, jag ville sova vidare, det där lilla problemet fick hon lösa hur hon ville. Hon löste det genom att buffa bort katten Soja ifrån sin bädd och då skulle Trym och Nette genast fram till Soja för att se varför hon beklagade sig mitt i natten, Trym tyckte sig vilja jaga Soja lite mitt i natten också. Adelle passade då på att återta sin plats i soffan. Hon kan hon, Adelle. Lyckligtvis så vaknade ingen annan förrutom jag av allt ståhej inatt, så man var lite trött i morse. Min man lämnade barnen till dagmamman, deras sista dag där, sen blir det långsemester för dem.

Jag klippte gräsmattan idag, det behövdes. Eleonora fick sitta i babyselen och hänga med runt, hon tyckte det var skönt att bli omkringburen så hon somnade, fast det var oljud av gräsklipparen  hela tiden. Det blev snabbt lunch, det tar sin lilla tid att klippa gräset, men det är rätt skönt att göra det, man går runt och filosoferar i sin egna värld. Efter lunch var det dags för matning av Eleonora och sen passade vi två på att vila lite innan det var dags att hämta storasyskonen ifrån dagmamman.

Eftermiddagen och kvällen har bara rullat snabbt förbi, plötsligt så var det läggdags för André och Beatrice. Nu är min man borta ett par dagar med jobbet, så jag löste nattningen av barnen i våran säng och båda två snarkar nu ikapp. Kommer att få flytta undan en av dem in i sitt egna rum, så att det går att sova i sängen,det blir lite trångt annars och så har man en fot eller en armbåge i ansiktet flertalet gånger under natten.

Vad vi gör imorgon beror lite på vädret.

Måndag 14/6

Blev sovmorgon idag, barnen var hemma och vaknade först vid halv åtta, vi har tagit det lungt och återhämtat oss ifrån sena kvällar och tidiga mornar. Medans jag har städat hemma så har då André och Beatrice gjort tvärtom i Andrés rum dvs vänt upp och ned på alla leksakslådorna. Orkade inte bry mig om det idag, utan de fick hålla på bäst de ville bara inte leksakerna hamnade toan eller blev utputtade genom den öppna springan i fönstret. Hundarna visste inte om de skulle vara ute eller inne idag, de sprang in och ut genom altandörren hela dagen. Adelle vílle mest vara inne idag och leka med sin boll. Beatrice gick också och tog hundarnas ben ifrån dem och tyckte att dem skulle hon ha. Ville någon ha tillbaka den så fick den hunden en sån stor utskällning av Beatrice som bara hon kan på sitt "språk", då blev det inget ben tillbaka, utan man går då till matte och beklagar sig över sin förlust på tuggbenet. Har hon skällt ut dem så väntar de oftast på att jag skall ge dem benen tillbaka ifrån henne. Det kan bli några sådana vändor, hon hämtar, jag lämnar tillbaka, osv.

Efter middagen så blev det bilhämtning ute hos min bror och även utkörning av en massa kartonger med en massa onödigt kraffs som vi har packat ned. De skall få vara ute i hans förråd ett tag, det blev en massa mer plats ute i hallen nu.

Imorgon skall jag till bvc med Eleonora på hennes 1-månadskontroll, skall bli spännande att få se hur mycket hon har växt nu.

Söndag 13/6

Idag är Eleonora 1 månad gammal. Hon har växt på sig riktigt bra tycker jag, det märks även på bebiskläderna, nu är det strl 56 som gäller.

Ja det har varit ett par hektiska dagar nu den senaste veckan. Först så fick min bil åka tillbakatill verkstaden på översikt av automatlådan, igen. NU har vi faktiskt beslutat att faktiskt byta bil, igen. Att det kan vara lite strul med en bil kan man ta, men nu har den strulat för mycket. Vi kan inte lita på den och den kommer inte att fungera som en dragare heller till vår husvagn, så nu letar vi en annan bil, igen. Vi var nu i avesta i helgen för utställning med Nette, men innan det blev avfärd dit så upptäckte vi att min mans bil inte fick dra våran vagn med b-körkort, utan det diffade 60 kilo(vagnens totalvikt är "bara" 1250kg), typiskt.Hade någon av oss haft be-kort hade bilfn fått dra 1800 kg. Nu blev det jakt på en annan dragbil, min brors bil fick dra vagnen så det blev ett byte med honom  och sen skjutsa honom till arlanda till han flyg ned till hans tjej Micha i Halland. Mitt i allt detta så har det städats ut husvagnen och förberett den inför resan upp. Så på sena fredagseftermiddagen bar det uppåt till dalarna. Vi anlände vid niotiden på kvällen, barnen var otroligt duktiga på resan och efter en väldigt sen kvällsmat så fick Beatrice och André dela koj och det var väldigt spännande, de har sett fram emot att få sova i husvagnen så länge. Dagen D för utställningen började med att det hade regnat hårt hela natten och skällande hundar, det är verkligen så skönt att våra hundar inte var någon av dem, de skötte sig finfint. Lite stress blev det sen på morgonen att hinna få med allt och alla men till slut så var vi på plats. Jag kännde redan vid veterinärbesiktningen att idag var det ingen tipptop dag för oss, såg även på Nette att hon inte var på humör, att speakern för området pratade och pratade så att det ekade över hela området gjorde det inte bättre. Nette tyckte inte om det. Kallt väder var det också med en del droppar ifrån luften , ja vad säger man , vi gjorde vårt bästa. Domaren var en fransk dam som var väldigt försiktig av sig, ungefär som om hon var osäker av sig, ville inte ta i hundarnas munnar för att kolla tandstatus mm, Nette tyckte att hon var underlig och ville inte riktigt lita på henne, jag gav henne stöd för att visa att det inte var något konstigt, domartältets ena sidodel var dessutom lite löst och  stod och fladdrade precis bakom Nette och hon ville hellre hålla koll på det än att vara allert, jag klandrar inte henne. Vi fick en 1:a i bedömningen och placerade oss som 3:dje bästa juniortik, tyvärr inget ck idag, men jag är nöjd ändå trots allt. Jättebra träning för oss, jag vet nu att det behövs mer träning på vissa punkter. Efter vår tävlan var Nette glad att hälsa runt på både andra hundar och människor, man kunde ju få sig lite godis elle lite bus med någon kompis kanske? Det kan inte alltid gå bra på utställningar känner jag utan lite bakåt måste det gå så att man kan jobba på detaljerna som man har missat innan, precis som i lydnadsträningen. Sen så dömmer alla domare olika beroende på vad de gillar eller inte gillar. Innan vi skulle packa ihop så villle jag passa på och gå runt lite vid försäljningstånden för att hitta nytt halsband till Nette, jag kom därifrån med två nya utställningstolar och en ny "bur", en rund ihopfällbar hage med en diameter på 140cm och väger baa 3 kg ungefär. Jag hade precis dagarna innan tänkt att beställa en liknande över nätet men den var då slut. Nu var den här perfekt och dessutom ett bättre pris på den. Glömde dock bort att kolla efter nytt halsband. Vi packade ihop åt lunch och åkte hem, var hemma igen på lördagseftermiddagen. Barnen har verkligen varit superduktiga.

Idag söndag så var det dags för mer bilåkande, en del husvisningar skulle det bli,i nyköping. På ett hus hade jag tagit på fel dag, typiskt, en annan var det tyvärr för mycket fukt i bla taket,synd annars så var den fin, en tredje var jättefin och bra storlek på hus, lite mindre trädgård och parkering men den var urmysig annars, klart ett alternativ, en fjärde åkte vi bara förbi för att se vart den låg för det var heller inte visning idag. Den är också en kandidat, den liksom innan hade dock lite mindre trädgård och parkering, men låg jättefint till, husets storlek är perfekt. sen blev det hemfärd igen. Barnen har åter igen skött sig jättebra, även fast det blev sent, för vi var tvugna till att åka med min brors bil till våra föräldrar för att lämna den. Min bror skall hämtas väldigt tidigt på arlanda och vi har ingen möjlighet att hämta honom. Ja vi härdar våra barn och hundar med bilåkande, speciellt nu innan norrlandsresan, det kommer att bli a pice of a cake nu. Eller inte,vi får se.

Måndag 7/6

Vaknade idag superförkyld. Barnen har varit förkylda och även jag och Eleonora har varit snoriga, men i morse så hade det även satt sig i halsen, ont i hela kroppen och även torr irriterande hosta. Jag brukar ofta bli väldigt förkyld efter långa bilturer och boven till det är ac:n. Det var dessutom väldigt varmt igår och sen åka långt i en kall bil, kan inte bli annat än att förkylningen bröt ut ordenkligt. Det var meningen att jag skulle städa ur husvagnen idag så att den är klar till helgen, men det fanns absolut ingen energi, så jag och Eleonora låg mest på sofflocket på förmiddagen. Adelle och Nette skötte sig ute i trädgården, de kom in och kollade at läget var ok med oss två på soffan  och när de hade gjort det så sprang de ut genom altandörren igen för att se att kaninerna var kvar, de rejsade runt med deras helslitna nalle ( det som är kvar av den dvs) för att sen springa in igen för att kolla läget med oss inne på soffan. Alltid lika roligt att få sig ett par kalla nosar rakt i ansiktet när man vilar. När man tittar upp så står oftast Adelle och flinar upp sig med ett par strumpor eller en sko i munnnen. Nette tycket att ett par strumpor är för lite att bära så hon letar upp det största hon kan hitta i närheten, en pläd eller ett par byxor mm. På tal om att bära kläder så hade Nettte och Beatrice jätteroligt och dragkampade med något, såg inte riktigt vad det var för jag satt ned i soffan och matade Eleonora, när jag sen ser Beatrice springa förbi mig med dragmaterialet, nämligen min svarta långkjol som är väldigt mysig att ha på sig, speciellt hemma. När min man jagade tag i Beatrice och höll upp min kjol så var det inte så mycket kjol kvar, om jag inte får för mig att det helt plötsligt har blivit modernt med hål och revor i den dvs. För att vända det negativa till det positiva är att Beatrice och Nette leker väldigt bra med varandra, Bea är trots allt bara 2 år (2 år den sista juli) och Nette tar det försiktigt med henne och låter henne vinna lekarna, mycket sunt, skall dock bara införskaffa en större dragkampsleksak som de kan leka med.

När man är inne på ämnet kläder, så såg jag på de få kort som togs igår på utställningen. Jag var glad att jag kom i ena dräkten som jag har, det är trots allt bara tre och en halv vecka sen Eleonora kom. Däremot så fick man en uppenbarelse när jag så på ena kortet som är taget på mig och Nette bakifrån och det var ingen snygg syn. Men hallå, kan ingen vara snäll och säga till när man ser för j-vlig ut. Fram var det ok, men bakifrån såg man ut som en nedstoppad korv i ett alldeles för trångt skal. Hm, nu har man lite att tänka på i klädesväg till nästa helg, det kanske till slut blir en wctoverall i ringen.

 

Söndag 6/6 Nationaldagen

Oj vad dagarna går fort. Det var en vecka sen det blev något skrivet sen sist, inte bra. Det har varit helt galet i veckan. Min man kom hem ifrån Italien så det blev lite barnmys med ett par väldigt glada barn på Söndagen när de vaknade, sen började det med städa städa och åter städa,börjat rensa ut skitsaker som man inte behöver, vi fick besök av mäklaren i onsdags för en värdering av huset och så. Det gick bra, lite saker kvar att göra såsom utvändig målning av huset, invändig målning där Beatrice har målat ut sina konstnärliga bilder och autografer. Dessutom har vi varit på bvc med Eleonora,hjälpt min bror att flytta, börjat städa ur husvagnen för nästa helgs utställningstripp som denna gång går till Avesta. Kastat skräp mm hos återvinningscentralen. Letat fram alla utställningsprylar som behövdes till dagens utställlning som var i Norrköping. På kvällarna när man har mata Eleonora har man somnat till på soffan och vaknat med världens nackspärr för att man har somnat i en väldig konstig ställning med huvudet och dregel i munngipan. Veckan har gått åt och vi har haft fullt upp.s

Vi åkte igår lördag ned till Norrköping, stannade först hos min bror för att avlämna Adelle och Trym där över natten. Vi hade bokad en hotellnatt till oss, så slapp vi all stress nu på morgonen, när man åker hela familjen så tar det extratid och att behöva dra upp alla barnen vid fyratiden är inte roligt, istället blev det en natt på hotell för oss. Det var spännande tyckte barnen och lugnare för oss. Det var mycket fint väder idag och det var skön temperatur. Efter lite installationsbök vid utställningsplatsen så var alla nöjda ett tag. Barnen fick sin muta som bestod av tetradricka, klubba och Beatrice hittade även gårdagens chipspåse ifrån myset på hotellet som var gömt i väskan, så den fick de äta ur resterna som var kvar. Lite film blev det också för dem i en liten portabel dvdspelare, perfekt. André satt även och spelade på sitt spel en stund. När han inte gjorde det så sprang han runt ett par soptunnor på rastningsfältet brevid och hade tävling för sig själv. Även idag blev det en lyckad utställningsdag. 1pris och 1 plats i juniorklass med CK. Sen placerade sig Nette som tredje bästa tik. Inte illa för junioren. Hennes kritik var bra: Feminin juniortik med mkt bra huvud, utmärkt hals och framställ, bra förbröst. Välkroppad för åldern med goda vinklar. Bra benstomme och tassar. Rör sig väl för åldern.

Bajsfest blev det också hos barnen. Eleonora bajsade som en raket där bak så det gick igenom kläderna. Bea lade en sån tyngd i blöjan så att den höll på att glida av, luktade rejält om den också. Eleonoras blöjor fick jag med till utställningen ifrån resväskan men Beas blev kvar. Äsch, vad gör det, rumpan bar under klänningen ett tag tills vi kom tillbaka till bilen där väskan var, det var inte direkt kallt idag. På vägen hem så stannade vi ett tag hos min bror och hans tjej, som gjorde en supergod grillning till middag idag, den tackar vi för. De ville även ha kvar Trym ett par dagar för att se hur det fungerar med bara honom och Cobra bara själva tillsammans utan Adelle och Nette.
Hemma nu på kvällen så har min man letat efter sin arbetstelefon som har varit borta sedan i tisdags, den hittades till slut inne i skåpet i bokhyllan. Måste tyvärr erkänna att jag var den skyldige till detta, inte med flit dock. Av misstag (jo faktiskt så var det av misstag) så har jag städat bort den med ett par kart- och campingböcker som har legat framme för planering av sommarturen, min man har sen lagd telefonen på dem och det hade inte jag sett. Ja den återfanns ju hel iallafall.


RSS 2.0