Måndag 29/3

Är jättetrött idag, sov rätt dåligt. Det gör ont i rygg och bäcken när man vänder sig på nätterna. Beatrice vaknade när min man gick upp idag dvs klockan 4. Försökte söva om henne men det gick inget vidare så klockan 5 gick vi upp. Adelle väckte även mig inatt för att behöva gå ut och göra nr2. Kunde hon inte ha gjort det vid sista nattrastningen? Nä det är mycket roligare att väcka matte vid 1-tiden. Tur att man har en tomt att bara släppa ut dem på. Jobbade hela dagen och var supertrött, var hemma vid 19.40 och emottogs av tre mycket glada hundar och två ännu gladare barn och en glad lättad make av att man kom hem. Inte för att att det blev något lugnare då utan snarare en växel högre på intensiteten här hemma. Hundar blev lugnare av sin matstund som var mycket efterlängtad av dem.

Var på utställning med Nette i helgen och det var en bra dag. Hon slutade som grupptvåa och hon skötte sig jättebra vid domarhandteringen och domaren var mycket läskunnig av hundarna som han dömde. Man kände sig trygg med honom som domare. Träffade även på Per-Olof ifrån Bankiren kennel som var där och jobbade på utställningen. Det var mycket trevligt att få växla några ord med honom. Var även ute med barnen i söndags på en lekplats som är rätt rolig för dem. Var dock lite kallt för mig efter en stund, men barnen var blöta, nöjda och glada över att ha fått en tur till lekplatsen. Är ledig imorgon och på onsdag, på onsdag blir det mvc igen. Jobba på torsdag och sen 1 veckas ledighet över påskhelgen. Längtar dit och efter iallafall 1 sovmorgon kommer det att bli.

25/3, 2010

Våren är här, det märks och hörs på fåglarna. Igårkväll när jag kvällsrastade hundarna så stod jag en stund och lyssnade på ett par ugglor som hoade högt. Ugglan är verkligen en faschinerande fågel tycker jag dessutom är de rätt vackra fåglar. När jag körde barnen till dagmamman idag så var jag lite sen, letade ett bra tag efter Beatrices ena stövel som var helt spårlöst borta. Efter en tjugo minuter så hittades den och jag var lite sen, som vanligt. Gasade iväg med barn och hundar i bilen, de fick föjla med så kunde jag gå en liten promenad direkt efter jag hade lämnat barnen. Att våren är här märks också på vägarna runt om, så mycket kärlskador har jag aldrig varit med om på våran bilväg. Bara på et dygn så har en rätt så stor vägbula uppstått ur intet, vilket jag märkte allt för sent. Tänkte att nu studsar det och det gjorde det, tiytade i backspegeln och såg en av hundarn få sig en liten flygtur där bak. Öronen stod rätt ut och hunden liksom stod still i luften medans bilen åkte nedåt för guppet, oiih och så guppades det vidare på bilvägen av alla kärlskador, ingen skada på varken barn hundar eller bil. Väl uppe hos dagmamman så stöter man på en massa mammor som absolut inte kan parkera. Bara för att man bor på "landet" så slutar alla att ens fundera på hur man manövererar en bil, va parkera? hur gör man det? typ så ser de ut när de skall avlämna sina barn. Åkte hem och gick en bit med hundarna och sen tillbaka för att hinna vidare till jobbet.

Mådde inget bra idag jobbade bara till halv två. Håller nog på att bli sjuk precis som sonen. Innan jag åkte hem pratade jag lite med min ena kollega för att berätta om dagens bilfärd med en del skratt åt det, han själv berättade att för ett par år sedan har han gjord nästan likadant när han var ute med sin familj i bilen som sedan skulle tankas. Han körde av vägen in mot bensinstationen och höll en god fart. Helt plötsligt flög barn , fru och han själv upp i bilen och sedan ned, snacka om snopet. Där var ett nytt gupp som inte var utmärkt eller målad så det var en överaskning. En annan del av en historia var när han och familjen var på väg hem från semester så skulle det tankas och frun ta toalettpaus, så skulle det bära vidare hem, när ena sonen helt plötsligt börjar gråta och ropa mamma, vaddå mamma säger min kollega tills in son. Vi glömde mamma säger sonen då. Min kollega inser att han åkt ifrån frun , som stod kvar på bensinstationen rätt på snopen av att se familjen åka vidare utan henne. Kollegan backade tillbaka, plockade upp en lätt irriterad fru  och sedan bar det hemmåt. Jag skrattade rätt så mycket åt det.


Måndag 22/3

Nette var lite stökig i natt, hon kunde inte bestämma sig riktigt vart hon skulle vara, släppte ut hundarna vid 2-tiden i tron om att Nette eventuellt var kissnödig. Alla kissade och sedan ar det bums i sängen igen. Men hon var ändå inte riktigt nöjd. Enda gången hon var nöjd var när hon hittade in till Beatrices rum och lade sig i hennes säng fast hon vet att hon inte får det. När jag själv var tvungen att ta min nattliga toabesök så hittade jag henne där och sjkutsade ut henne. mIna nattliga toabesök är lite störiga, men det blir så tyvärr nu när lillkrabat ligger och trycker emot blåsan, gärna lite sparkar på den också medans man kan. När det var dags att gå upp så var jag mer eller mindre redan vaken sedan ett tag.

Min man var snäll och lämnade barnen hos dagmamman och jag kunde gå ut en promenad med hundarna, det går visserligeninte fort nu när jag är ute och går men man rör på sig, det är det viktiga. Rallykalle allias Trym var extra sprallig idag, han sprang och sprang  så mycket han orkade, hans galoppsprång var minst 5 meter när han hade farten uppe som mest. Det är en isskorpa på snön nu ute på den stora ängen och hundarna kan rejsa runt hur mycket de vill utan att trilla igenom så de var nöjda med promenaden i morse.

Dagens jobb var väl så där inspirerande. var mest trött hela dagen och såg fram emot en lunch med min man som kunde luchdejta med mig idag. Det var mycket trevligt, vi passade även på att köpa en ny jacka till Beatrice som hon kan ha i vår/sommar som även är vattentät. Andre fick en sådan för ett tag sedan, men då fanns det inte någon rolig tjejfärg i hennes storlek. beatrice var mycket nöjd över sin nya jacka och skulle genast även ha å sig sina nya jympaskor som är svart/guld med rosa inslag. Dem tycker hon om jättemycket. André skall få nya skor han med och han vet precis vilka han vill ha, en svart sko typ canvasmodell med hög skaft och sådana skall han få snart tänkte jag.



Söndag 21/3

Vaknade klockan 6 i morse, var relativt utvilad faktiskt, men det är väl så när man inte vaknar av en ilskrikande väckarklocka på mornarna. Det är också mer lätt att komma upp nu när det är ljusare ute. Nette såg att jag vaknade och var rakst framme för att säga godmorgon och för att meddela att nu var det dags att kissa. Beatrice vaknade också och ville följa med ned till undervåningen. Min man fick ta sovmorgon idag så jag och Beatrice smög ned med hundarna hack i häl. Vid sju vaknade André och sedan kom även min man ned från sovrummet, jag och Beatrice var redan klar med frukosten , hundarna var färdigätna och jag tänkte passa på att gå ut en promis med hundarna så att MIn man och André fick en lugn frukoststund utan tre tiggande vildingar omkring sig, det räckte med en annan liten vilding som klättrade överallt och röjde rund. Beatrice är verkligen på g nu den sista tiden. Hon klättrar på allt och lite till, hon hittar på en massa bus och testar verkligen sina gränser nu.

Promenaden var lugn och stillsam, såg ett par rådjur som sprang över ena grannens tomt, hundarna såg dem inte. Nette har upptäckt småfåglarna och fick för sig att jaga dem lite medans Adelle och Trym jagade pinnar istället. När Nette väl insåg att hon inte skulle hinna ifatt småfåglarna så gav hon upp och anslöt sig till de andra pinnjagarna.

Dagen i sin helhet var lugn, vi städade lite , åkte och handlade, bla en ny liten microvågsugn till husvagnen nu när det var bra pris på den. I veckan kommer också ett nytt resetält och fyra nya campingstolar till vagnen. Det nya tältet är mycket lättare till vikten. 18 kg mot det vanliga traditionella förtältet på 43 kg. Man räknar mycket på vikten så att man inte åker för tungt. En annan positiv grej med resetältet är att det är mycket mer lättmonterat och den utmärker sig speciellt bra till weekendcamparen. Nackdelen är att det är lite mindre, men det handlar bara drygt 3 kvm sen så är den inte lika robust som ett vanligt förtält men de flesta robusta förtält är mer bättre lämpade till en längre säsongscamping. Vi har även suttit och planerat den 2-veckors långa resan som bär uppåt i landet. Det blir faktiskt upp till gällivare och sedan ned till piteå, tanken är att vi skall vara en vecka på pite havsbad som är mycket barnvänligt. När vi väl är där uppe så passar vi på att ta två utställningar med en eller alla hundarna, det har jag dock inte bestämt mig för.


Lördag 20/3

Idag har det varit highlife på ungarna här hemma. Allt ifrån skratt till gråt, bus till bråk och kramar. Jag själv har jobbat och sluppit det, men det var väldigt mycket att göra på jobbet. Vi har just nu en kampanj med 20% rabatt på kakel och klinker samt badrumsmöbler. Det är otroligt vad det drar till sig folk, kampanjen håller i sig hela veckan men jag är ledig tisdag och onsdag samt på lördag för då skall jag åka iväg på en inofficiell utställning i Sollentuna så jag slipper en del av den stressen, skönt för jag är trött redan som det är.

Jag såg på pm:et för lilla stockholm som kom ut nu igår på Stockholms kennelklubbs hemsida att det var 36 dalmatiner anmälda totalt och att det var start redan klockan 9. Det skall bli spännande men samtidigt nervöst för att jag är rädd att Nette skall strula till det igen. Nu som tur är skall vi ju på en utställning redan på lördag. Konkurrensen där är inte stor, det är bara hon anmäld i vuxenklassen, men det är själva träningen jag vill åt med domarhantering och den allmänna utsällningsmiljön. Sist vi ställde gick det bra och hon var glad och positiv hela tiden den dagen. Har även bytt ut belöningsgodiset från smackosbitar till blodpudding och det skall även testas på lördag så får vi se hur koncentrerat och focuserad hon kan vara på mig då.

Snart påsk och det innebär långledigt, sen skall jag bara jobba i tre dagar och sedan blir det ledighet fram tills att bebisen kommer. Det kpmmer att vara en månad kvar till beräknad förlossning då. Det kommer bli spännande att få se och träffa den lilla krabaten, även André är spänd av förväntan på den lille. Beatrice har än inte fattat att hon skall bli storasyster, men hon tycker det är roligt att sitta och klappa på magen, ibland blir det lite väl hårda klappar ifrån henne, då kommer André och tillrättarvisar henne precis som en storebror skall göra.  

Tisdag 16/3

Ojoj vad det var länge sedan det var sedan jag skrev. Dagarna har bara flugit iväg. Var hos veterinären i fredags med tre vildingar. Det var dags för vaccinationer, men huvudorsaken till besöket var att jag har tyckt att Nette har varit hängig och druckit en massa. Var lite osäker på om det kunde vara någon smygande livmoderinflammation i och med att hon nyligen har löpt för första gången. Nette har den senaste tiden inte orkat riktigt att hänga med kompisarna utan heller ville gå in för att lägga sig i bädden. Veterinären ville kolla henne för säkerhets skull och så även jag. Det var ett mycket bra besök hos veterinären som konstaterade att det inte var någon livmoderinflammation utan att hon med mycket stor säkerhet har varit förkyld med troligtvis halsont varför det blev mycket vattendrickande. Igår och idag var Nette på g igen och har lekt med kompisarna som förut. Skönt!. Nettte skall ställas ut nu inofficiellt den 27 Mars och sedan den 4 April i Älvsjö som är en officiell utställning. Jag hoppas och tror att det kommer gå bättre denna gång, nu måste jag hitta ett nytt utställningskoppel för den senaste gick av i kedjan på den senaste utställningen.

Bebisen växer så att det knakar, är nu i vecka 32, beräknad ca-läng är nu 40 cm och en vilkt på ca 1.5 kg och det börjar bli tungt nu, speciellt i ryggen.Hur får bebisen plats egentligen? Tredje gången och man undrar fortfarande.Faschinernade faktiskt hur allt fungerar. Barnmorskan tror att det kan bli en trekilosbebis denna gång, om inte han/hon får för sig att komma tidigare som André gjorde. Jag jobbar nu i tre veckor till sen så blir det semester och lite mammaledighet fram tills nedkomst. Imorgon skall jag tillbaka till mvc för ny koll. Vi får se hur jag kommer att sköta mig under utställningen i Älvsjö, det får bli den sista fram tills juli månad, sen får det bli lite utställningar igen. Tänkte passa på att röntga tjejernas höfter i juni så behöver man inte tänka så mycket på karrenstiden osv.

Idag så var jag och barnen ute och lekte i snön, det var riktigt härligt väder, till och med Beatrice uppskattade utevistelsen. Tidigare när vi har varit ute så ville hon bara in för att hon tyckte det ar för kallt och för mycket snö att gå i, men nu så hänger hon med nu när det är lite isskorpa på ytan. Då faller hon inte igenom lika lätt och kan dessutom ta sig upp själv nu. Jag förstår henne fullkomligt, det är inte lätt att försöka leka i denna mängd snö som har varit, speciellt när man bara är två skitar hög dvs. Hon har inte kunnat ta sig fram alls för egen maskin och det tycker hon inte om utan blir vrålförbannad. Men idag hade vi roligt, jag,barnen och snöbollsjagande hundar.

Fredag 5/3

André har feber och hosta, så det blev att vara hemma idag. Det blir jobb i morgon istället. Även fast André har hosta och feber så har han och Beatrice både busat och retat varandra. Ena stunden har det varit skratt och sen gråt. Nu mot kvällen så har även Beatrice börjat bli grinig och mer snorig, så vi får se om även hon blir mer förkyld under helgen. Jag är så nyfiken nu på den lilla livliga krabaten i magen, har varit så sugen på att ta reda på könet, men nej, jag får hålla mig till tåls, det är inte långt kvar nu, ca 9 veckor beräknad tid. Har gått upp 10 kg nu vilket känns av i rygg och magmusklerna. Visst foglossningssmärtorna finns där, vissa dagar lite mer och vissa dagar känns det knappt någonting. Magen är klotrund, som en hårdupplåst badboll och är nu i vägen många gånger som vid skoknytning. Vilken tur man har att mannen är bra på att knyta skor. Fötter och ben är än så länge inte svullna, men det känns att man har jobbat en hel dag till exempel. Mina morgonpromenader håller jag fortfarande men i en helt annan fart, snarare lunkfart. Hundarna springer lösa och aktiverar sig på sitt sätt då.

När min man kom hem ifrån jobbet idag så passade jag på att smita ut på tomten med hundarna för att kasta snöbollar. Nu är inte jag en sån hejare på att kasta så jag har faktiskt en sådan där bollkastare som även fungerar jättebra att använda till snöbollar. Nu när jag inte kan böja mig framår så bra så är det jättebra med det långa skaftet på bollkastaren. Det är bara att stoppa ned den i snön, snurra runt lite och så vips så har man en bra format snöboll som kastas iväg till tre ivriga jyckar som sen har tävling om vem som kommer först till den nedfallande snöbollen. Nette blev faktiskt lite trött och stod och tittade på när Adelle och Trym fortsatte. Trym måste ha någgra duracellbatterier gömda någonstans, för han är näst intill outtröttlig. Nu så har ju dallisar en otrolig uthållighet, men han är sällan helt uttröttad, speciellt nu efter avmaskningen. Nu är han mycket gladare, bättre aptit, har börjat att kaxa upp sig mot Adelle, vilket han faktiskt har behövt göra tidigare. Superbra i magen är han också, men jag kör bara royal canine på mina hundar för det har fungerat bäst på dem. Ja han har gjort en hel del förändringar, positiva förändringar, förrutom att han är ännu mera mattjuv än innan, men det får man ta.

Skall byta ut Nettes belöningsgodis vid utställning och träning nu. Det blir en prövoperiod på blodpudding, för det har hon visat klart och tydligt att hon hellre väljer (just nu iallafall) än korv och köttbullar, så vi får se om det har en positiv effekt eller om det blir lite för mycket vill-ha-begär på henne. Det blir en inofficiell utställning till för henne innan Lilla sthlm och då blir det blodpuddingsbitar då tänkte jag.

Måndag 1/3

1:a Mars. skitväder ute och snorhalt väglag. På väg hem från jobbet var det så halt att det inte gick att köra fortare än 60-70 km/h. När kommer våren? Nu längtar jag dit, för skall det vara så här blåsigt ,blött och jävligt , ja då får det vara. Inte ens hundarna vill ut i detta väder.

Nette är nu anmäld till lilla Stockholm, så nu får vi träna hårt igen. Vi satt och tittade på olika utställningar igårkväll och det verkar som om det faktiskt lutar åt norrlandsutställningar sen i sommar. Vi åker alltid söderut på sommaren, men nu så tänkte vi att det skulle vara kul att faktiskt åka åt det andra hållet, för en gång skull.

Idag var det rätt trögt att jobba, vi håller på med en massa prisändringar och det tar tid att gå och märka om alla utställningar och visningar, speciellt alla kakelpanåer, det är ett par hundra att märka om, jag hann nästan klart idag men imorgon får någon annan ta över, jag är ledig och skall ha sovmorgon om barnen tillåter, men jag tror det. De var väldigt trötta idag. I morgon så får jag och barnen åka iväg till en klädesaffär för att köpa ett par nya gallonisar till André, så att han inte blir så blöt när de är ute och leker. Beatrice har kvar sina, medans André både har växt ur sina gamla och slitit ut dem dessutom.


RSS 2.0