Söndag 28/2

Snart är februari slut, om några timmar är det Mars. Nu när det är plusgrader ute så blir det blött på en gång. All snö som låg på taket rasade ned igår. Det blev nästan en meter nedfallen snö vid entrén. Jag jobbade igår och man kunde kanske tro att många åkte iväg nu till sportlovet för det var jättelungt den första timman, men sen kom de och nästan alla samtidigt. Att vi stängde klockan tre verkade de inte ta hänsyn till, först vid halv fyra så gick de sista kunderna ut.

Igår så kom jag på idén att vi kunde ta en tur till Tom Tits experimenter med barnen idag Söndag. André längtade hela kvällen och i morse när han vaknade så kom han till oss och skrek -det är morgon!. Han ville åka direkt till Tom Tits. Ja nu var ju klockan 7 på morgonen och de öppnar klockan 10 och vi måste äta frukost och klä på oss förklarade vi. André var på ett riktigt glatt humör och var väldigt medgörlig vid påklädningsdags. Jag klädde på barnen och min man rastade hundarna och vi kom iväg i bra tid. Målet var att försöka var där mellan 10 och 11, vi kom dit 10.20. Tom Tits har 4 våningar med olika typer av aktiviteter och experiment. Barnen hade jättekul, Beatrices favorit var en jättestor gunga och André hade flera olika favoriter. Vi har nu årskort på Tom Tits och det var inte dyrt heller, ett besök till och vi har redan tjänat in den kostnaden. Ännu roligare kommer det att bli till våren för då öppnar även utomhusavdelningen. Dagen avslutades med ett utlovar mcdonaldsbesök. Barnen var helt slut men glada efter dagens aktivitet, de somnade direkt i bilen på vägen hem.

Skulle anmäla Nette till Lilla Stockholmsutställningen som är nu den 4 April, men skk:s sida hade något serverfel så det gick inte, jag får prova igen lite senare. Det blir sista utställningen fram tills att bebisen har komit, sen ligger planen att börja ställa ut i juli-augusti igen, eventuellt så kanske det blir en tripp till gällevare och piteåutställningarna, vi får se. Tyvärr så blev nu den tilltänkta utställningsträningen den 7 mars inställd. Det var bara jag och en till som hade anmält sig till den. Trist, jag hade jättegärna valat gå den. Nette är däremot anmäld till en utställning den 27 mars i Sollentuna rackethall istället. Den 12 mars så skall hon få sin ett-årsvaccination. Redan ett år! Jösses vad tiden går fort, planerar att höftröntga hennes höfter i juni-juli, man får tänka på att inte röntga för tidigt, men samtidigt inte för nära ett löp, sedan måste man även ta hänsyn till karrenstiden efter röntgen. Hua,  det är mycket att tänka på. Adelle kommer nog att röntgas samtidigt, helst gärna lite tidigare, men jag får se.

Tisdag 23/2

Vinternkylan håller i sig. igår morse var det -26 grader och hundarna ville inte alls vara ute länge. Tassarna köldkrampade ganska då fort. Det har varit ett allmänt kaos i både den komunala trafiken och biltrafiken. Satt i köer och kom "bara" 20 minuter försent. Det finns de som inte ens kom fram till sina jobb. Idag slapp jag köer, jag var ledig och hemma med barnen. Vi åkte iväg och handlade på förmiddagen och pasade på att leta bur alternativt grind till bilen. Vi hittade en grind som passar bra ifrån artfex. Jag var bra länge inne på bur, men det hade tyvärr snott för mycket av utrymmet där bak. Bakutrymmet är stort men luckan är lite mindre så hade ma tagit bur så hade den anpassats efter luckan för att den skulle gå in. Med grinden har jag fortfarande fullutrymmet kvar. Jag och barnen åkte sedan till mcdonalds för lunch och jag passade på att telefonera till min man för att berätta att de hade en artfexgrind kvar på lager i vår djur/foderbutik. Jag hade även kollat in en mimgrind också men den väger bly, jag gillade dessutom öppningen som artfex har på sin, uppåtgående med gasfjädring.

Vid hemkomst blev det uppacking av varor, fika med min nylige hemkommen man och sen iväg igen för att köpa grinden. Visst jag skulle ha kunnat köpa den tidigare, men att hålla rätt på två spralliga ungar som bara ville in till djurrummet för att titta på kaniner, möss och lite till och sedan gå och kånka på en stor otymplig kartong när man är höggravid, nej det får min man hjälpa mig med. Hemkomst, middag och sen ihopmontering av grind. Imorgon skall den in i bilen. Som alltid när det kommer hem kartonger så är det fullt röj på barnen, vilket i och för sig inte gör något, så tar sedan Nette över och gör konfetti av allt, alltså, vad är det med henne och papper, jag förstår inte att hon tycker det är så skoj med det, slit slit ,riv riv  och lite tugg. men å andra sidan så har vi inte haft varken några söndertuggade skor eller möbler på någon av vovvarna, inte ens som valpar.

Ja det här är nog en av få kvällar som jag är vaken till efter tio. Den senaste tiden har jag mer eller mindre somnat på soffan, blivit väckt och borstat tänderna och gått upp och lagt mig. HUndarna har en snäll husse som har nattrastat dem, men det har varit så kallt på kvällarna så de gör det de skall och sen vill de in till sin varma bädd igen. Det är inte långt kvar nu, 11 veckor till beräknad nedkomst. Skall ta semester sista tiden efter påsk tänkte jag, det blir då nästan 4 veckors ledighet innan nästa lillpyre kommer. Lillpyre är ganska vild av sig, sparkar inte så hårt men han eller hon rör sig mycket, så mycket att man emellanåt mår illa. Då får man helt enkelt bara ta det lungt och vila en stund så brukar det gå över.

Tisdag 16/2

André vaknade vid 6.30 och kom in till våran säng för att försöka somna om, men det gick inte för han var så spänd över att få åka i den nya bilen. Flera gånger så gick han fram till fönstret för att titta ut på bilen. Vid sju vaknade Beatrice så då tyckte jag att vi kunde gå och äta frukost så att vi kunde komma iväg för att handla hem lite basvaror, mjölk behövdes bla. André var glad över att få åka bilen och han tyckte det var spännande att han satt så högt där bak och så finns det även ett litet fällbart bord där också. Bilen har gått bra, inga konstigheter och bilhandlaren hörde av sig omgående och ville att vi skulle höra av oss igen om databuggen kom tillbaka igen så att de kunde ta in den för en koll. Men som sagt det är en franssos, så det kommer.

När vi kom hem  igen så upptäckte jag att jag tyvärr hade glömt en soppåse framme när vi åkte iväg istället för att ha slängt den i tunnan, man säger att man blir lite mer glömsk och förrvirrad när man är gravid, men jag har varit extremt glömsk den sista tiden, speciellt när det gäller mina nycklar. Aldrig har jag fått leta efter dem så mycket som nu. Ja tillbaka till soppåsen. Det var bara att plocka upp, som tur var det bara papper så jag misstänker Nette i detta fall. Hon har någon speciell fixide till papper, speciellt toapapper och tomma toarullar. Det har hon alltid haft. Har man glömt att stänga toadörren så är Nette där och snor pappersrullen och gör konfetti av den. I deras bur som alltid står öppen här hemma hittar jag alltid tomma halvtuggade pappersrullar. Ja hellre det än att tugga på skor eller liknande. Jag tittade lite extra noga på Adelle när jag låg på knä och plockade upp papper, för hon var röd i pälsen, ungefär som om hon hade varit i slagsmål och fått blod på pälsen som sen torkat. Jag undersökte henne och såg sedan att även Trym var röd över ryggen och på sidan. Även Nette var röd men på huvudet och lite på baklåret. Ingar skador syntes, inga utslagna tänder eller sår i munnen och inga uppätna kaniner. Vad kunde det vara. Nettes löp är över så det var inget med det. Jag lät det vara för stunden med ett stort frågetecken. Jag lagade lunch till mig och barnen när Beatrice kom till mig så var hon alldeles röd om tröjan. Gick in i vardagsrummet där hon hade varit och såg rött färgpulver, precis vid hundarnas bädd. Då slog det mig att min mamma hade kommit för ett tag sedan med ett par hobbyprylar som blivit över sen hon använt dem och ville ge det till barnen som hon tyckte skulle vara roligt, men jag hade stoppat undan dessa för att de var inte riktigt barnvänliga inte än för de är än så länge lite för små för den typ av färg och klister mm, på något sätt så hade de fått tag i en liten färgpulverspåse och hällt ut det på en kartong ovh kladdat. Jaha, nu så går färgen bort, tror jag, hoppas det iallafall speciellt på Nette för hon skall ställas ut om en månad igen, hade jag tänkt. Inget kladd på väggarna, denna gång. Vilken tur. Det positiva i det hela är att hundarna fick en ordenklig genomgång och barnen hade haft roligt när de höll på så jag får vara glad för deras skull. De hade iallafall varit duktiga och hållt sig nästan bara på kartongen, hundarnas bädd går att tvätta .

Bebisen växer för fullt, 12 veckor kvar och man börjar känna sig lite tung runt magen nu. Magen är dessutom helt klotrunt, ungefär som om man hade stoppad under en badboll under tröjan, det ser lite lustigt ut faktiskt. Börjar undra om det kan vara en tjej kanske, magen är ganska snarlik den som jag hade när jag väntade Beatrice, men det får tiden utvisa, det är snart dags. Imorgon är det 18-månaders kontroll för Beatrice, André följer med för att trösta henne efter sprutan som hon skall få , det har han sagt. Nu har han inte så mycket val, utan han måste med då min man jobbar och barnen är lediga ifrån dagmamman. Men tanken är god ifrån hans sida tycker jag.

Måndag 15/2

Firade in helgen med att bli förkyld och ont i huvudet , typiskt. Man är trött redan och så blir det förkylning på det.Det har varit utställning i helgen för oss i Sollentuna rackethall. Det var 2 stycken dalmatinertikar i klassen 9-12 månader, Nette blev 1:a där och blev sen bir. Vi avslutade dagen med en big3:a. Jag är jättenöjd med hennes framsteg efter den olyckliga utställningen i göteborg. Nu så gick tandvisningen bra, men hon skulle backa till lite när domaren skulle känna på henne, men det var mycket mitt fel, jag fastnade med tummen i klickern så den klickade till så givetvis så reagerade Nette. Jag ställde upp henne igen och det gick bra för domaren att känna på henne, direkt efter det var det beröm och klapp och lite glädjeskutt ifrån Nette. Domaren var mycket fin på handen och hälsade först på hunden innan hon gick in för tandvisning. Annars var Nette bra i ringen, att jag själv kände mig och sprang som en elefant är en annan femma. Utställningskopplet gick av i gruppfinalen men det märkte inte Nette av just då, jag fick snappt göra en strypsnara av handtagsdelen och den stump som var kvar, blev lite kort men det fungerade då. Uställningdagen blev lite tung för mig för idag var jag ännu sämre med feber och huvudvärk, dessutom skulle bilen hämtas. Det var nödvändigt att få hem den, bussarna går bara varannan timma på dagarna. Speciellt när min man reser med arbetet så är man mer beroende av en bil. Nåja, bilen hämtades och jag körde den till min bror som skulle byta till nya vinterdäck och även ta en liten check på den. Lite fix är det alltid på begagnade bilar som bla lite rembyten eller byte av packningar eller annat, men annars så är den fin. Nackdelen med den typ av bil vi har valt är att det tyvärr är lite mer elektronic i en sådan,viklet gör att det kan bli lita databuggar. En sådan uppstod som tur var när min bror provkörde den, men han hade stängt av den och sen startade den igen så var felindikationen borta. Jag har tur att jag har en bror som är meck,

Tisdag 9/2

Det har varit helt galet mycket i dagarna. Vi hittade en bil hos en bilhandlare förra söndagen som hade en bra grand scenic, den skall hämtas på tisdag nästa vecka blev det bestämt. Bilen var rätt nyinkommen så de behövde mer tid på sig att kolla igenom bilen och åtgärda eventuella konstigheter. För oss var det inget problem med det, till nu. I söndags så åkte vi till min brors jobb för att städa ur min gamla bil och byta lampa mm, vi hittade också ett litet påbörjat musbo i den under reservhjulet.


Medans jag och min man städade bilen så fick barnen åka en del traktor för att ploga parkeringen utanför, vilket de älskade så de var fullt upptagna med det när vi tog hand om bilen. Vi tog bilder på den, bilen alltså, inte busboet,för att lägga ut den på annons på kvällen vilket gjordes efter att barnen hade nattats. Annonsen lades in på blocket vid halv tiotiden och jag vaknade till vid tio efter att jag hade somnat med Beatrice och hörde min man prata i telefonen och hålla på samtidigt med sin dator. Konstigt tyckte jag och efter att samtalet avslutades så sa min man att bilen var såld och skulle hämtas dagen efter, på måndagen. Va redan? men annonsen hade bara varit inne i tjugo minuter sa jag, för det såg jag på kvittot ifrån blocket. När min man slog upp mejlen så bara rasslade det in mejl, tio stycken hade svarat att de var intresserade av den. Jaha det var och för sig kul att bilen blev såld så tidigt, för då slipper man två bilkostnader under en tid. Nu började problemen dyka fram, hur kommer barnen till dagmamman, sommardäcken var fortfarande kvar hos min bror, fick försöka få tag i honom klockan halv elva på kvällen, som ytu var hade han inte gått och lagt sig men var precis på g. Däcken kunde hämtas på måndagsmorgonen innan mitt jobb för affären skulle göras upp där med min man och köparen. Jag kom även på att jag skulle till mördavården för provtagning för rh-negativtest igen för att se att jag inte har börjat blida antikroppar mot barnet som efter test visar sig vara ett blodpositiv.Fick ringa mvc för att flytta tiden till efter lunch istället för morgontid för att det fick bli bussåkning i planeringen. Ja vi fick bilen såld, min man fick hämta mig vid sju på kvällen från mitt jobb, barnen hade sonmnat i bilen vilket i och för sig var väntat. Min man skall försöka se om vi inte kan eventuellt få hämta bilen tidigare. det underlättar lite med hans och mitt jobb, som det ser ut nu så får han först skjutsa barnen till dagmamman och sedan skjutsa mig till mitt jobb för att sedan åka vidare till sina kunder, han har redan fått skjuta upp en del besök. Förrutom allt stök med bilar så börjar nu en jakt efter en bur till den nya bilen (bättre begagnad). Det lutar väl åt att man kanske köper en ny måttanpassad bur iallafall. Den kommer att få vara med ett bra tag nu så det är väl bäst med det. Min bror sade att han har 10% rabatt hos en burtillverkare och det gör faktiskt nästan 600:- och då är den komplett med allt som vädringskrok, spännband, vattenskål mm sen kommer den att vara fräsch och inte en halvrostig småbulig begagnad en. Jag som sagt var åka buss in till nynäs idag med barnen, de tyckte det var jättekul att få åka med mamma. bussturen enkel resa tog 50 minuter mot 25 med bil, men vad gör man, vi hade trevligt på bussen iallafall. Jag är helt slut nu, och jag har de senaste dagarna somnat på soffan eller med barnen för att sedan gå upp för att borsta tänderna och gå och lägga sig. Hundarna har kvällstid skötts av min man, för just nu är det vansinigt halt ute på våran väg och det är halkrisk, jag har lyckat att halka då Trym skulle springa hem till löptikarna, så just nu när jag är så trött och har lite förvärkskänningar vilket är helt normalt, så tar min man hundarna vilket jag är så glad över.



Torsdag 4/2

Idag slapp jag åka iväg med barnen till dagmamman så jag passade på att gå min morgonpromenad lite tidigare. Det har snöat en hel del igår och det var mycket snö i skogen. Tystnaden som var i skogen var helt underbar, några fåglar sjöng glatt och jag kände harmoni. När jag kom tillbaka var det Tryms dags att få sin rastning. När han hade bajsat så såg jag spomask. Ja vad säger man, dags för avmasknng på gänget. Jag har dock tyckt att han inte har hållit sin vikt som han skall och jag hade ändå tänkt avmaska dem. De får tag i hästbajs ute bl a. 

Jag jobbade idag och fick en ny genomgång på nya våtrumsregler och vad det innebär. Få se hur mycket strul det blir nu, men jag tror att det kommer att bli bättre med de ny reglerna, till slut.

Det var så skönt att komma hem idag, visserligen är det lite halobaloa precis när man kommer hem glada barn och glada hundar som inte vet vart de skall ta vägen, snor några skor och springer ut, man jagar efter så att inte skorna försvinner i snön, för man har bara ett par vinterskor. Barnen står och hoppar och vill bli omfamnade. Efter en stund så har alla kommit ner i varv och man kan försöka ta sig in vidare mot köket för att värma på sin mat. Sonen sitter och ritar vid matbordet och jag frågar om dagen, hur den har varit, Dottren kommer och vill vara med gärna sitta i knät. Idag kände jag att det skulle vara mysigt att natta barnen och läsa en saga för dem, André valde en bamsebok som båda lyssnade till. Efter att lampan hade släckts så tog det inte många minuter förrän de sov. min man hjälpte mig att rasta hundarna nu på kvällen, det känns inte så bra i ljumskarna speciellt inte nu när det är måddigt och halt, det blir mer påfrestningar på ljumsken. tar jag det lungt nu så blir det snart lite bättre.

Bebisen håller igång ordenkligt, speciellt mellan 21 och 22-tiden då man oftast sitter still och tittar på tv:n. Jag är så nyfiken på vem den lilla krabaten är, men man får hålla sig till tåls och inte falla till föga och kolla upp om det blir en kille eller tjej.


Onsdag 3/2

Vi höll på att försova oss idag, jag och barnen. Även fast vi var lediga idag så hade vi en tid hos barnmorskan att passa. Det var inget höjdarväder att ge sig iväg idag, det blåste och snöade, mest irriterande var den piskande blåsten. Vi kom fram i tid, det gjorde vi inte sist och sen var det att ställa sig på vågen, huu undrar vad den visar idag, man har känt sig som en spärrballong i dagarna. Vågen visade 64.7 så det var inte så farligt iallafall, men det är 15 veckor kvar så kanske 8 kg till får man räkna med. Barnen var mycket snälla idag när vi åkte iväg till mvc. André tyckte att bebisens hjärtljud lät som ett tåg, ja kanske det, har inte tänkt på det förut, barns fantasi är bara för härlig.

Nette är i full höglöp och Trym är pilskare än någonsin, han även försöker sig på katten som absolut inte vill vara med. Stackars Soja. Adelle är mer eller mindre över med sitt löp. Trym, han svansar omkring, vardagsrum-kök-vardagsrum-kök, tjejerna är för tillfället i hallen. Varje gång Trym gick eller sprang förbi vardagsrumsbordet så viftades hans svans in i dotterns lilla piano, pling-pling. Det är lite synd om killen, så nära löptikar men ändå så långt borta. 

RSS 2.0