Tisdag 21/12

I morse var det riktigt kallt, när Theo kom in med Ceasar efter morgonrastningen så kunde jag se på hunden att det var kallt. Han var så lite frusen när han kom in och för att visa det så tröck han sin iskalla nos i mina händer, -värm mig matte.

Nu är det inte många dagar kvar till jul. André har sen igår morse varit magsjuk igen. Ingen annan är sjuk så det vette katten hur och när han kan ha blivit smittad. Det kan också ha varit någonting han har ätit. Han är lite känslig i magen.  Synd är det om honom iallafall. Igår var han nedbäddad i soffan och tittade på film. Idag är det lite bättre men han har fortfarande lite ont i magen. Håller på för fullt med städning och förberedelse inför julgranen. Den skall snart upp och kläs.

Har hört mer möss. Först igår när jag hjälpte André på toaletten, då sprang den ovanpå toalettaket. Idag när jag satt och åt frukost så sprang det en ovanpå kökstaket för att sen sitta och knapra på något, i torsdags tror jag att det var så när jag och ungarna satt och åt middag och hundarna låg på köksgolvet och sov så såg jag en mus skuttandes över köksgolvet förbi en sovandes Ceasar och sen in i sopskåpet. Det börjar kännas lite äckligt med alla dessa möss i huset.Snart vaknar man väl av att det springer någon mus över ansiktet, brr. Har försökt med olika knep för att få bort dem nu men det fungerar inte. Råttgift är inte att rekommenderbart då de tar sig in/ut bland oss och skulle någon av katterna eller hundarna få tag i en förgiftat mus, då går det illa.


Söndag 19/12

Idag vart det slappt. Inte många knop alls och inte mycket väsen ifrån hundarna heller. Alla var trötta. Snön har vräkt ned hela dagen, fortfarande om´nt i ryggen men det kändes bättre efter att jag hade gått en promis med hundarna. Musklerna blev varma och sträkningen kändes inte, det kom tillbaka efter en stunds sittande framför tv sen. Kom knappt upp ur soffan. Baggenbältet fungerar perfekt och det var så skönt att slippa få meterlånga armar efter varje promenad. En väl värd investering.

Medans jag var ute och gick med Ceasar så lyckades Beatrice hitta på hyss i köket när Theo var i vardagsrummet med resterande barn. Beatrice hade hällt ut ett strösockerpaket ned bland rentvättpåsen som stod i köket, sen hällde man ut lite bebisgrötspulver över golvet och vispa omkring det. Jättegott tyckte Adelle och Nette. Jag kom in med Ceasar och hörde en arg Theo och en ledsen Beatrice och fick se två glada hundar med vita nosar kommandes emot mig. Jag kollade in vad som hade hänt , konstaterade slagfältet. Kopplade upp Nette och Adelle och smet ut på deras runda.
Väl tillbaka fick jag mitt straff av Eleonora för att jag smet. En nybajsad bebis, blöjbyte. Theo höll på med slagfältet i köket.

Efter middagen behövde Theo skotta snö, det var en hel del. Sen var han så snäll och gick ut med hundarna åt mig, men jag fick annat att göra. Medans jag hjälpte André i vardagsrummet med en film så hade Beatrice jätteroligt i köket ,nämligen salladskrig med Nette och Adelle av den kvarvarande salladen ifrån middagen. Jaha, plocka sallad ifrån golvet.En del var lite slemmiga. Troligtvis ifrån hundarna som trodde det var godis som flög i luften. Hittade en till mus idag som Pucko har fångat. Den låg ovanpå tvättmaskinen. Igårkväll hade hon också fångat en och lagt den nedanför ena soffan. Duktiga kisse, men sprid inte runt dem i hela huset är du gullig.

Lördag 18/12

Utställningsdag idag. André och Beatrice var ivägskjutsade till min bror och tjej för övernattning på fredagen så att jag och Theo kunde vara på utställningen i lugn och ro. Eleonora kräver inte så mycket än, lite napp, sitta i vagn, någon leksak och bli buren då och då, det gör henne nöjd, än så länge.


Vad är det här för något?

I vanliga fall så brukar jag vara nervös , men inte idag. Kände mig lugn, frukost i lugn och ro, Saker och ting var framplockat och allt var förberett i tid denna gång och vi hade god tid på oss trots vädret. Väl framme vid älvsjö så hade vi tänkt att vi skulle ha parkerat vid den östra entren, det brukar vara lediga p-platser och mycket lugnare vid inpassage, jovisst tjena. Det hade väl resten redan tänkt på så det blev att parkera långt bort i tjotahejti med restarande ankommande. nyplogat var det på denna stora fotbollsplan och alla bilar raddades upp på snyggt på rad, urpackning av allt ur bilen, få ut hundar osv. Nu så var det som sagt nyplogat och Ceasar het på gröten ur bilen, fick tag o kopplet och sen drog jag omkull och sen släpades jag ett par meter. Vi trasslade ihop oss lite och Theo kom till undsättning och jag kunde komma upp igen. Tur nog så är jag frusen av mig och var jag vinterklädd och hade kavaj och kjol på galje för ombyte inne på mässan. Japp, nu har jag då gjort mig illa i ryggen igen, någon sträckning, typiskt. Vi tog oss in mot mässan i djup snö med lastad pirra, vagn och hundar ocg lyckades till slut ta oss fram genom folkmassan till vår ring, ÄNTLIGEN. Upp med bur, in med hundar och vidare uppackning, avklädning av barn osv, för att sen kunna sitta ned en liten stund och andas ut. Konstaterade att det hade blivit domarändring, hm bra för oss kanske? 

Det var högre konkurrens denna gång men jag blev inte nervös idag, hade ont i ryggen i stället. Vid ingång till ringen så tyckte Ceasar att nä här står jag bra, inte för att han var osäker eller så, utan han bara gör så när han tycker annat, han gör så även hemmavid vid promenaderna när man vänder hem. Envis som en åsna är han. efter lite övertalning så gick han med  till slut.


näpp, vill inte gå, står bra här tycker jag.

Ceasar vann sin klass med ck trots att han skuttade runt i halva ringen, första biten sprangs perfekt fram till första vänsterkurvan, sträckan efter det blir skuttsträcka och tillrättavisning för att skärpa till sig efte andra vänsterkurvan för att göra ett bra sista språng. Mitt fel , hemma så har vi i huset bara sprungit rakt för att sen få belöning (ja det går inte annat tyvärr om man inte skall pulsa runt i halvmetern snö ute förstås). SJälvklart så tycker Ceasar att han skall få sitt godis efter denna raksträcka och vill då hoppa upp och skutta efter godis.


Gooodis matte.

Ceasar placerade sig till slut på reservplats (5:a) i bästa hanhundsklassen, inte illa trots sin prestation , tyvärr så missade vi certet med en hund före oss, men det kommer nya chanser så vi är inte ledsna och Ceasar har precis börjat sin utställningsbana. Mer träning krävs dock.


Stå framför domaren kunde han iallafall.

Nettes tur och fortfarande ont i ryggen. Bara att bita ihop. Dessutom hårdare konkurrens denna gång i unghundsklassen

Uppställning!

Nette kändes riktigt bra idag, hon var glad, lugn och sansad och på g idag. Inget strul alls. nu har Nette fått gått på bantning i nästan två veckors tid och var nog extra glad att att få gå in i ringen, det vankades godis och hon var jättesugen på köttbullarna i min ficka.


Snäääla, en liten smakbit till?


Tandvisningen gick perfekt


Bedömning framför domarbordet.


och lite springa

Nette placerade sig som etta med CK i sin grupp, jätteroligt, lite väntan till konkurrensen, nu gällde det. Hur skulle det gå undrade jag. Nette Skötte sig super och placerade sig som 4:e bästa tik och lyckades knipa CERTET. Äntligen fick hon sitt andra cert och nu återstår det bara ett kvar som hon måste ta efter hon fyllt två. Tar hon det så blir hon svensk champion. Jag hoppas och håller mina tummar.

Dagen blev jättelyckad. Trevligt folk runtomkring, glad och nöjd man och barn, det är viktigt det. Lite shopping, ett baggenbälte som jag har velat ha och sen hem. Men först stanna till hemma hos Johnnie och Micha för att hämta upp ungarna, som absolut INTE ville åka hem. De ville vara kvar hos sin morbror och leka. Det är jättekul att de har haft det bra och de skall tillbaka till sin morbror när vi skall ned till Göteborg på utställning. 
  

Tisdag 14/12

Det blev en tidig morgon för Theo, han skulle med morgonflyget upp till Norrland. Givetvis så vaknar barnen när han åker, strax efter kl 6. Välling till barnen, utsläpp av hundar som står med benen i kors och koka tevatten till mig och sen gå ut för att hämta morgontidningen.

Det var det en riktigt bajsdag idag. Det började med blöjbyte på Eleonora som hade bajsat. Blöjan lades i en hundbajspåse och sen i soppåsen som skulle ut i soporna strax efter. André kommer ut i köket och säger att Beatrice rasat ned garderoben varav jag sätter ned soppåsen på golvet och Eleonora i gåstolen och rusar upp till hennes rum. Som tur var så hade hon "bara"ramlat ned ifrån hennes byrå och det var ingen fara med henne, hon blev mest rädd. Beatrice klättrar på allt. Jag går ned och skall hämta posten, tar på Ceasar kopplet så att han kan följa med ut och kissa samtidigt. Går ut i köket och känner en massa bajsdoft. ÅNEJ, SHIT, SOPPÅSEN!! Japp uppsliten soppåse, sopor över hela golvet och södertuggade blöjor. Detta på bara 2 minuter, max. Tog upp allt, men det luktade fortfarande skit. Vände mig om mot hundarnas sovplats och ser, mera bajsblöja, plocka upp, ta av överdraget till hundarnas madrass och in i tvättmaskinen. Ceasar står och tittar på mig- när går vi ut matte? Nette och Adelle, bovarna i dramat hade passat på att smita iväg för att låtsas som ingeting hade hänt. att André som är lite känslig mot lukter kom ut i köket och vände på klacken direkt tillbaka in mot vardagsrummet och shrekfilmen de tittade på. Eleonora lades ned i babygymmet och lekte medans jag gick ut till postlådan och tillbaka. Kommer in och känner åter bajslukt, fast denna gång i vardagsrummet André går ut och säger -det luktar. Beatrice tur för böjbyte. Blöjan slängdes direkt ute i soptunnan.

Lite lunch och sen iväg för att handla välling till Eleonora som var slut och bröd. Barnen skötte sig fint, men bajsdoft förföljde oss i affären. Eleonora hade lite fanfarer i blöjan som luktade. Beatrice tyckte de lät jätteroligt så vid varje prrruuuttt lillasyster gav ifrån sig skrattade Bea. Hemma igen så blev det mellis. Åter igen en massa fanfarer ifrån Eleonara och denna gång var det inga torra fanfarer. De visade sig att vara på riktigt denna gång och inte bara i blöjan utan ända upp på ryggen, hej å hå. Avklädning,blöjbyte och tvättning. André försvinner efter mellis upp på ovanvåningen för att leka. Jag var i vardagsrummet och laddade med mer ved i kakelugnen så hör jag André ropandes- FÄÄÄÄRDIIIG. Jaha nästa. Går upp och assisterar André. Kommer ned och finner Adelle slita sönder en blöja, igen. va f-n hittade hon den?  Jo  André hade tagit av sig sin nattblöja på toaletten på ovanvåningen som då Adelle upptäckte när han gick på toan där uppe och snabb som en vessla snodde hon den. Mera blöja at plocka upp. Vid rastningen idag s¨smet Nette ifrån tomten ut på åkern och kamoflerade sig i snön. Barn och restterande hundar var kvar och när nette kom tillbaka så tuggade hon på frusen skit, vildsvinsskit, gulligt Nette, bläää. In igen med gänget. Doft ifrån Eleonora när man knäppte upp overallen. Japp ny blöjbyte. Går ut till groventren för att hämta ny hundbajspåse när jag påkommer Ceasar med att käka ifrån kattlådan, gissa? Jajamänsan skit.Å vad mysig du är nu Ceasar, oj se vad har du på nosen vad kan det vara? kattsand! Om jag vill pussas? nej skulle inte tro det! 

Ja nu när inte ungarna ger ifrån sig fler fanfarer så är det nu istället hundarna som står för dem. Luktfria? Nä tyvärr, då skulle det vara för bra för att vara sant.

3:dje Advent

Redan tredje advent. Idag så har vi rensat ut husvagnen och satt ut den på annons på blocket för vinterpris/inbytespeng  på 75000. Det finns ingen sådan vagn ute nu till ett så bra pris, så nu får vi se om den blir såld, annars så blir det inbyte på den när vi skall till husvagnsfirma uppe i värmland i januari för att kolla på en större vagn som de har där. Den vagn som vi har fastnat för är en Kabe 700 som de håller till oss tills att vi har kunnat titta på den och det är i januari först, efter my dog. Man kommer att sakna den lilla vagnen och vi ville ha kvar den, men vi behöver mer plats.  Det planeras eventuellt även en långresa upp till Norrland igen fast i maj. Vi följer med Theo upp med husvagn när han skall vara borta i 2 veckor, så efter Iggesundsutställningen tänkte vi dra vidare uppåt, och det faller så väl på plats i tiden att vi tänkte eventuellt ta Piteåutställning och kanske även Överkalix, vi får se, det krävs lite planering med att få ihop allt. Efter det så börjar det dra ihop sig för mig att återvänta till mitt arbete på deltid igen.

Vi har haft dop igår. Eleonora döptes i Runtuna kyrka så nu är alla barnen döpta.




Min bror och även Eleonoras gudfar.

Dopklänningen som Eleonora bär är även jag, min bror, André och Beatrice döpta i, det är jätteroligt att den har gått vidare.

Vi var även idag ute och handlade och tittade då förbi stadium outlett. Jag som behöver nya promenadskor gjorde ett superfynd. Ett par reebokskor som egentligen skulle kosta 899 kronor var på superrea till ett ynka pris på 200kronor. Det kallar jag en bra affär. Hemma sen efter middag, braständning mm så satt jag till slut ned i soffan med Eleonora i knät och kollade igenom dopbilderna ifrån igår så lyckades då Eleonora köra upp sin lilla tumme upp i min näsa och rev mig på insidan av näsan så att det började blöda i näsan. Det droppade till och med på golvet . Theo som precis kom in med Ceasar ifrån hans rastning fick ta Eleonora i sin famn så att jag kunde skynda in till toa för lite papper som snabbt blev ihoprullad och upptryckt i näsan. Så kan det gå med små barnfingrar.

Imorgon blir Eleonora 7 månader och min bror fyller 26 år, nästa helg skall vi till hundmässan i Stockholm på utställning.

Onsdag 8/12

Fortfarande nackspärr, verkligen jätteirriterande.  Pucko tog en mus idag igen denna gång så var den i groventren/tvättstugan. Jag skulle kolla om tvätten var klar och hade som vanligt alla hndarna med mig på släptåg, det kan ju kanske trilla ut någon godisbit ifrån mattes fleecjacka eller ifrån byxorna. Jag hörde en massa pip och även hundarna stod stilla och lyssnade, sen kom pucko ut med en död mus i munnen, stolt visade hon upp den och försvann sen in i sitt katthus med den. Hundarna tittade på mig frågandes- vad var det där matte? Tidigare idag så hörde jag musen i väggen när jag bytte bjöja på Beatrice. Den satt och gnagade på något och sen hörde man den springa iväg på toalettaket, spännande. Men sen så föll den offer för Pucko. Få se när nästa mus dyker upp.

Tränade lite med hundarna inomhus idag trots nackspärren, lite för kallt ute. Tränade ligg stanna kvar med Nette och fotgående, Ceasar lär sig ingångsövningar men han bara satt kvar på rumpan och tittade frågandes på mig- Ligga ned kan jag matte, får jag godis nu? Sitt stanna kvar ? varför det? tyckte Ceasar. Ceasar är snabblärd, efter ett par gånger satt han kvar ett tag, men det kommer att vara bortglömt till imorgon. Nette får även apportövningar, men det är lite mer jobb med. Adelle fick under tiden ligga plats ett par gånger när de andra fick övningar, även det är jobbig uthållighetsträning och hon skötte sig fint, lite gnäll blev det. Att träna inomhus gör att övningarna begränsas men mycket går att göra ändå. Efter träning blev det brottningsmatch och bus mellan hundarna och vila.

Tisdag 7/12

Vaknade med världens nackspärr, det gör j-kla ont när jag vrider huvudet till vänster och det är inte roligt. Att ta tigerbalsam på det kan jag inte i och med att jag fortfarande ammar Eleonora kvällstid. Tog det vid et tidigare tillfälle innan jag hade läst innehållsförteckningen och Eleonora fick faktiskt utslag på ryggen av det. SÅ länge man ammar så skall man inte använda tigerbalsam har jag konstaterat. Det får bli värmekudde istället så hoppas jag att det släpper snart. Annars det vanliga på en vardag, städa, tvätta mm.

Vid kvällsrastningen så gick jag min ca30 minutersrunda med Ceasar som vi går på kvällarna när vi kan, så gick vi då den vanliga vägen som vi brukar. Men nu- så såg han något han inte har sett förrut, en liten underlig figur med hängande armar. Ceasar gjorde sig stoor och var tvungen att undersöka figuren. Några hopp fram och tillbaka för att visa sin styrka så tog han modet och nosade på figuren, som då tappade ena armen, tyckte Ceasar. Han blev åter stooor. Jag står brevid denna figur så att han kan undersöka klart, när han med glädje ser att det faktiskt var en liten tall och med några ynka snötunga armar och inte någon sliten skogstomte och självklart så föll snön av när han nosade på den. Då tyckte Ceasar att han skulle tugga lite på den istället, gott! Jag stod och skrattade åt honom, knäppisen. Det är inte så konstigt att det blir annorlunda skuggor av de snötunga träden nu efter plusgraden igår och spöken kan man se lite överallt då.

Måndag 6/12

GRATTIS CEASAR. 1ÅR IDAG.


Idag fick Ceasar en korv i födelsedagspresent, den var god den tyckte han, de andra tittade avundsjukt på.



Ceasar är en sån fantastisk kille och så lugn. Älskar allt och alla, fungerar så bra med barn redan från första början. Att inte kunna älska den här killen, det är svårt. Hjärtat smälter direkt när man är med honom. Riktig mattegris är han också. Hyss? jajamänsan, varje dag.




Fast man är liten så går det inte att motstå frestelsen att ge en smakbit till en sån härlig charmör.



Snygga Ceasar. Vi är glada att att du kom till oss och förgyller våra dagar.

Idag fick vi besök av prästen som skall döpa Eleonora nu på lördag, en kvinnlig präst är det. Vi gick igenom lite psalmer och vilka om skall vara faddrar. Min bror blir gudfar och min svägerska Annkika skall vara gudmor. Det blir bra det. Min bror och micha meddelade idag att de kommer och firar jul med oss. Roligt. Vem kommer att vara tomte då tro? Återstår att se.






2:a Advent 5/12

Idag var vi ute  en stund i pulkabacken. Jag och André delade plats på snowracern, en snowracer som är drygt 25 år gammal och fungerar perfekt fortfarande. Denna snowracer har fått vara med om mycket och drygt 25 år senare sen den kom in i vårt hem , så åker jag fortfarande på den, fast nu åker jag med min son som min pappa och jag har gjort en gång i tiden för väldigt länge sedan. Roligt hade jag och André och jag kommer defenitivt ha träningsvärk i arslet om inte det så kommer jag vara öm efter alla gupp som var i backen. Sladd till höger sladd till vänster hopp, skutt, det är roligt att åka snpwracer.Beatrice ville inte vara ute så länge, hon var frusen och ville hem. Äntligen så har jag kunnat gå min halvlånga runda med hundarna. Den senaste veckan så har ju magsjukan hälsat på här hemma och så har jag varit så förkyld med. Ute på åkern gick en stor flock med en massa hjortar, de är väldigt magnifika.

Hemma så har vår stora spegel brakat i golvet. de skyldiga heter Beatrice och André, blev lite ledsen sur över det. Mest så kunde de ha kommit till skada i alla vassa skärvor och splitter. Det bar ett väldans brak när den föll till golvet. Jag satt just då och kollade in en polarvagn som vi funderar på att byta till. Vår husvagn är för lite för liten, även om vi gärna vill ha kvar den, men det krävs lite ombyggnad för att anpassa den till oss. Denna polarvagn som vi sett är en 590 97:a med boggie som såg fin ut. Vi får se vad och hur vi gör.


sommar


Höst


Vinter

Härliga årstider.

Lördag 4/12

Ja, vi skulle boka hotell i göteborg till my dogutställningen, det var fullbokat, kunde ha gissat på det. Istället blev det scandic mölndal, de hade rum kvar den helgen. fördel är att det kommer att vara lite lugnare och det är ett fräsct hotell enligt mannen som har övernattat där. Det var så stökigt sist vi var på opalen i göteborg och då var det bara utställare där då. Scandic mölndal är inte så långt ifrån utställningsområdet ändå.

Blev klippt idag. Äntligen en frisörska som vågar hålla i saxen när hon klipper. Jag hade med mig en bild på hur jag ville ha det. Tidigare Frisörskor tittar skumt på mig när jag berättar att jag vill ha kort och de nästan darrar på handen när de klipper. Inte denna tjej. Man kunde se att hon tyckte det var roligt att få klippa kort frisyr och inte vanliga toppar. Jag är nöjd iallafall.

När jag var ute på tomten med hundarna mitt på dagen så såg jag vildsvinen, långt ute på åkern. Tittade man snabbt så såg de ut som stora svarta stenbumlingar i den vita snön. Nu så vet jag att det inte finns några stora bumlingar där och sen när jag hojtade till på Nette som försökte käka skit så började svinen springa iväg mot skogen. Vildsvinen var snart på plats ute på åkern igen, när vi gått in igen dvs, såg dem ifrån sovrumsfönstret.

Det har snöat mera idag och innan det blir plogat så är det jag som pulras runt på gångvägen med  hundarna, ingen annan är så dum som jag, utan de inväntar plogbilen. Imorgon blir det lite pulkaåkning i pulkabacken  med barnen nu när de mår bättre.


Fredag 3/12

Skulle byta ut Eleonoras kissblöja i morse och när jag hämtat blöjan skulle jag lägga ned henne i soffan när jag såg den. Liggandes på rygg med alla fyra benen upp i vädret, i soffan, död självklart, Pycko har återligen gjortr sitt jobb som musfångare. Duktig kisse, mattes lilla jägare. Men du kunde ha lagt den någon annanstans tycker jag.


Pucko är en brittisk korthår. Hennes färg heter BRI b choklad

Imorgon har jag tid hos frissan, skall bli skönt att få klippa sig, håret ser ut som en ovårdad sopkvast, jag har ett par virvlar i bak så håret står åt alla håll på mornarna och jag är håröm, vilket gör att jag har valt att ha korta frisyrer, och det trivs jag jättebra med. En annan som tyvärr har fått ärva mitt bångstyrliga hår och hårömhet är Beatrice, hennes hår står åt alla håll oavsett tid på dygnet. Man har balsam i håret, balsamspray och borstar det jämt, men inget hjälper, efter ett tag är det kört.


Trollhår? Men att mysa under en filt framför tv:n är alla tiders.



Torsdag 2/12

Och så snöar det mer. Nu är frågan, kommer denna snö att få ligga kvar över julen? Vi får se. Det har varit en tvättdag. Det har hamnat en hel del på efterkälken i och med att man har prioriterad de kläder handdukar mm som barnen har kräkts ned. Dessutom så har Beatrice kommit på hur man knäpper upp sin body, tar sen av sig blöjan som någon hund får tag i och massakerar till oigenkänlighet. Sen går Beatrice med André in i vårat rum, det är ju så roligt att leka i mammas och pappas säng. Det Beatrice gör sen är att glömma bort att hon har tagit av sig blöjan, vad händer? jo man kissar ner pappas täcke. Tur att det inte var mitt täcke. Theos täcke hinner tvättas och torkas över natten nu när han är ute på sent jobb och övernattar uppe i Stockholm.

Barnens återhämtande ifrån magsjukan går bra, lite svårt fortfarande med att äta, men de får i sig mat och får behålla den. Det är bra. Annars blev det en del tv-tittande idag för barnens del, de är fortfarande lite orkeslösa och då är det skönt att få kurra upp sig i soffan med en filt.




1:a December

Ja nu var det december, om några veckor så har vi ett nytt år. Barnen är fortfarande lite risiga men bättre idag mot dagarna innan. Vila och ta igen sig har varit prio 1 och det frivilligtfrån ungarnas sida.


Det är tur att man har en vän att kunna luta sig på när man behöver.

Det har varit riktigt kallt igår och idag. Har inte kunnat gå några längre sträckor med hundarna, de fryser och köldkrampar om tassarna. Jag försökte avhjälpa det igår kväll genom att sätta på Ceasar strumpor på tassarna. Det fungerade jättebra ett tag och han var en riktig spralljohan igen vid rastning. Sen så tyckte han att det var jätteroligt att dra av sig stumpa efter strumpa och vilja ha dragkamp med, sen upptäckte han att åter igen blev j-vligt kallt om tassarna och han ville hem, jag struntade i strumporna idag. Brudarna går ut och gör det dom behöver och sen in igen, Jag klandrar inte dem när vi har haft upp emot, eller rättare sagt ned emot -20 grader, det är så kallt att håret i näsan fryser till när man är ute. Gärna minusgrader, runt -5 är bra. Man kan gå promenader utan problem med tassar och inte så skitigt inne heller som efter regnväder, just nu är det lite för kallt. Varje gång jag skall ut så måste jag leta efter mina vantar och det är tre par jag har. Tjuven är Adelle, det spelar ingen roll var jag lägger/gömmer dem, hon hittar dem och gömmer dessa vantar lite överallt, gärna de högra konstigt nog. Vissa dagar har jag haft olika vantar på händerna, jag har hållit mig varm iallafall.

Jag bakade idag, lussebullar. Använde kvarg i degen denna gång för saftigare bullar och bullarna blev faktiskt saftigare. Att de sen efter jäsning och gräddning såg ut som ett par gula sniglar med utpoppade russin som stod ut som ögon, det är en annan femma. Goda var de iallafall. 

Nu är det inte långt kvar till nästa hundutställning. Den 18 december blir det av i Älvsjö. En italienska skall dömma denna gång, spännande att se hur det kommer att gå denna gång. Vi är också anmälda till My dog. Det tog emot länge pgr av anmälningsavgifterna, men samtidigt ville jag så gärna åka ned med hundarna och så blir det nu. Oavsett hur det kommer att gå så kommer det att bli trevligt med en helg i Göteborg.

RSS 2.0