Torsdag 31/12 NYÅRSAFTON

Sista dagen på detta år. Brorsans dobbermanntik Cobra fick komma över till oss idag, hon är skotträdd och kan inta vara hemma hos mina föräldrar. De skulle vara hundvakt åt henne i några dagar nu när min bror har åkt ned till sin flickvän som bor i Halland. Våra hundar blev glada över cobras visit hit, speciellt Trym. Trym och Cobra kommer alltid speciellt bra överens. De leker alltid med varandra, de andra leker också , men de hittar alltid på
annat efter ett tag.


 Jag och André var ute en stund idag och lekte i snön, passade även på att springa lite med Nette med det nya utställningskopplet. Kopplet fungerade bra men det var lite halt ute. Måste få henne att inte gasa på så mycket när vi springer. Hon eldar på som en skenande noshörning som även kan få för sig att tränga mig ibland. Det skulle vara en syn om jag trillar inne på utställningen. Först en skenande noshörning til följd av en halvtjockis som ligger på golvet. I dagarna har jag gått och väntat på nummerlapparna till My dog, började bli lite nervös för att de inte skulle dyka upp, men igår så låg de brevlådan. Även kuvert ifrån Royal Canin låg där, ett med en rabattkupong på hund-/eller kattmat. Jättebra. Sedan var det ett till ifrån dem. Blev genast nyfiken och öppnade det genast. Där i låg ett brev att jag hade vunnit via hund- och kattklubben två stycken fribiljetter till My dog. JIPPI!! Kunde det bli bättre? Jag har ju fri passage i och med att jag ställer Nette, men min man hade det inte, förrän nu. Vi har i dagarna också letat en bättre begagnad bil typ en mimibuss som Escpace med fem till sju säten, helst med dragkrok. Vi har hittat fyra bra bilar varav två med drag. Skulle vi välja en utan drag så kan min bror sätta dit en senare sa han. Man har tur att ens bror är bilmeck, det har räddat en flera gånger. Tyvär så har vi efter mycket våndan beslutat att vi faktiskt behöver en större bil snart, även en större husvagn kommer att behövas, kanske inte till nästa säsong men till säsongen efter behövs det verkligen. Blir lite trångt i en 502-vagn med tre barn , två vuxna och tre hundar. Kanske en 650-vagn med tre-våningssäng och dubbelsäng med en u-grupp som man kan äta vid. ? Men det får vänta, de kostar en del sådana vagnar.

Gott nytt år på er alla och tänk på alla hundar och barn som inte tycker om smällare, för det gör vi.
















Söndag 27/12

Imorgon är det jobbdag, buhu. Får trösta mig med att det bara är imorgon jag jobbar, sen är jag ledig i en vecka igen med barnen, men det är en låång arbetsdag från 9 till 19. Min man har inte lika lång dag, han kan ju flexa sin tid och han vill hämta barnen tidigt imorgon. Det är inte så många barn hos dagmamman så det känns alltid bättre att de kommer hem tidigt så de kan leka hemma precis som de vill. Trolivtvis kommer Andre´s bil vara den stora hägringen för honom och Beatrice. Sen han fick den på julafton så har han kört den i stort sett non-stop med Beatrice som passagerare och de har haft så kul. Man har förstås fått flytta om lite möber så länge, men det gör inte så mycket.


Vi var hemma hos min mamma idag och fikade för hon fyllde 55 år. Grattis igen. Innan vi åkte så skule jag gå en promenad med hundarna så att de skulle klara sig ett par timmar hemma. I och med att det är snö och kallt så vill jag klä mig väl och nu börjar mina termobrallor bli något trånga, magen har trots allt växt på sig en hel del på sistone och det börjar bli livat där inne också. Jätteroligt!! Jag får leta fram min mans termobrallor och låna dem när jag skall ut. Någon dag i veckan nu så skall vi på jakt efter en ny säng till André, lillkillen börjar bli stor, samma med lilltjejen som kommer att få ta över Andre`s gamla. Visst André skulle kunna ha sin säng ett par år till men vi behöver en ny ändå, Bea har växt ur sin och Andre´s är bättre för henne och han får en "stor" säng som bara en storebror får ha dvs en normalhög säng.

Lördag 26/12 Annandag jul

Den 23:e kom min bror Johnnie och hans dobermantik Cobra över och skulle stanna till den 25:e. Jag själv hade varit ute och slagit mig fram i julhandeln. Barnen var jätteglada över hans ankomst och hundarna var glad över Cobras så alla hundarna var ute och lekte en stund på tomten. Å julaftons morgon blev det en lugn frukost tills vi kom fram att kameran inte hade något batteri kvar och laddaren var på min mans jobb, så han åkte iväg för att hämta den. Att vara utan kameran på julafton skulle vara synd. Vi andra klädde på oss för att ta en tur ute i skogen i et fina vädret innan julmaten. Johnnie tog fram hundpulkan och jag tog på Adelle selen. Sen bar det ut mot skogen, där kopplade vi av Adelle och släppte lös resten så drog vi pulkan genom skogen ut mot ängen. Det var mycket snö i skogen , att jag hade gått där dagarna innan syntes inte. Det var härligt med en julpromenad med vit gnistrande snö och solsken. Hundarna lekte för fullt och vi var ute i en och en halv timma. När vi kom tillbaka var det julmatsförberedelser. Min man hade hunnit hem och hade redan börjat med maten. Strax därefter kom våra föräldrar. Det var julmat och efter Kalle på tv var det dags för tomten. Det fick bli  barnens morfar som blev tomten i år.




 Hundarna hade glömt bort den rödklädda typen som stod i dörren men efter en stunds nosande och skällande så kände de vem det var och gick för att sova vidare, de var rätt så trötta efter dagens promenad. André blev överlycklig över sin bil och sitt trumset. Beatrice fick sin gossedalmatiner och hon skulle genast visa den var hon och Nette bruckar sitta vid fönstret i vardagsrummet. Sedan var det åkpremiär i storebrors bil. Det var roligt, men det tyckte inte hundarna som flydde till säkrare viloplatser med sina nya jumboben. Julafton blev riktigt lyckad , allra helst för barnen. Igår var det en riktig slappardag, ingen ville vara ute i det dåliga vädret, inte ens hundarna. Jag fick klä mig ordentligt och tvingade ut dem på sin promenad. Även idag var det en slappardag, sydde ett par benskydd till Nette för att hon inte skall skita ned sig så mycket när vi åker på utställningar och sydde även ett par "kallingar" till Trym för att vara på den säkra sidan vid Adelles löp som vankas snart. Blöja på henne och ett par kallingar till honom, allt för attt undvika olyckor. Trym brydde sig faktiskt inte att han hade dem på sig. Dagarna börjar närma sig mot My dog, börjar bli lite nervös nu. Jag har inte hunnit träna Nette så mycket, det får jag försöka med nu i dagarna.

Tisdag 22/12

Fjärde advent har passerat, bara två dagar kvar till jul. Jag är ledig i en vecka nu, skönt! I söndags efter frukost tog jag en långpromenad med hundarna i den härliga snön, på vissa ställen var det djup upp till mina knän. Hundarna hade kul. När jag kom hem var det barnens tur att få komma ut och åka pulka för det hade jag lovat dem kvällen innan. Jag hade köpt en liten åk-tefat till André. Det var jätteroligt att vara ute och leka med barnen i snön. Senare kom även min bror på fika. Även han fick följa med en tur ut för lite tefatsåkning med André, Beatrice låg och vilade just då. Igår var det inventering på mitt arbete, men det fick lagerpersonalen sköta så vi butikspersonal fick till uppgift att kakla upp nya visningsbås. Det tog sin lilla tid och jag var helt slut när jag kom hem. Det är inte varje dag man står och kaklar själv. Blev rätt nöjd med mitt bås fast det var rakskurna så kallade`"laserskurna 30x30 plattor. det är rätt så mycket knepigare att sätta rakskurna plattor, det krävs mer av underlaget, bl a  att det är slätt och rakt. Somnade på soffan efter hundrastningen, hade tänkt att se klart en film med min man men så blev det inte. Nettes löp har bara slutat efter nån dag bara, men det kommer väl igång på riktigt snart tror jag,men hon får ha ¨på sib blöjan för säkerhets skull ifall det skulle vara ett tyst löp men hon är inte ett dugg svullen där bak men det behöver inte bli så svullet, det visar Adelle på olika löp. Trym däremot tycker sig att hon börjar att lukta något samtidigt som han även börjar intressera sig för Adelle, hon däremot vet jag skall löpa snart för hon börjar svullna lite.  Idag har jag städat och städat, André har haft fullt upp med att lägga pärlplattor, det är en bra sysselsättning och även jättebra träning för finmotoriken. Beatrice har hittat på allt hon inte får, upp på matbordet och riva runt lite i julgruppen, upp på soffbordet och slänga runt de nya värmeljusen i ljushållaren och ned på golvet, ja och så upp på matsalsbordet för at ta sig ett par bett i varje äpple som låg i skålen, apelsinerna som låg brevid lät hon vara. Min man kommer hem sent för att han har julbord på Tyrol med några av sina kunder. Imorgon måste jag införskaffa mig en sista julklapp till Beatrice, hade tänkt mig en docka, för det har hon börjat leka med nu när hon har varit hos dagmamman. Även lite kompleteringar till julmaten behövs och hundmat. Skall också skaffa någon ätbar julklapp till hundarna.

Fredag 18/12

Var idag tvungen att åka iväg för att handla blöjor till Beatrice även mjölken behövdes fyllas på. Båda barnen och jag är stora mjölkdrickare. André var hos dagmamma och Beatrice var hemma idag också för säkerhetsskull, man vill ju vara säker på att de är friska innan de får återgå till dagmamman igen. Vi klädde på oss och rastade hundarna innan jag skulle skotta fram bilen, mer eller mindre. Trym skulle åka med idag, man vill inte lämna honom kvar med Nette nu. Färdigskottat och in med Trym och Beatrice i bilen, so startade väldigt bra trots att den har stått kall i en vecka utan motorvärmare igång ett tryggt diseldunk från bilen hördes och backades ut från parkeringen för en tur till affären. Jag hinner åka en bit när min telefon ringer, jag svarar och på andra sidan säger damen attt det är från larmbolaget. ??? tänkte jag, det har gått ett inbrottslarm hemma hos er, skall jag skicka någon eller vill du kolla det själv. Då vet jag precis vad som har hänt. JAg har kommit åt larmknappen för att aktivera larmet till vårat hem och kvar var Adelle och Nette. Skit också!! Jag sade till damen på andra sidan telefonen att jag vet vad det är, mina hundar och att jag hade kommit åt  larmdosklnappen av misstag när jag lyfte in dottern i bilen. Tackade så mycket för påringningen och vände bilen fort som attan hemmåt. Till råga på allt så visste jag att det var en lastbil som hade vält på vägen så att man var tvungen att ta en liten sväng runt på en annan vär. Som tur är omvägen inte längre än 2 minuter. Kom hem och sladdade upp på uppfarten och skyndande fram med larmdosan för att kunna larma av. Jag kunde ju inte lämna de två mycket förvånande hundarna kvar hemma nu, inte efter att larmet tjutit. Tja, Nette fick sitta i baksätet och de andra två satt längst bak i buren, tur att man har skinn i bilsäterna, det går så lätt att torka bort smuts då. Inne i affären hittade vi snabbt det vi skulle ha plus lite till, det brukar tyvär bli så. Å vägen hem bar det mot djurbutiken för mer mat till Nett och även mera tuggben till gänget. Imorgon blir det jobb och eventuellt lite hundträning med Sara och Kotten efter jobbet.

Onsdag 16/12

Vad det har snöat igår och idag, jag kommer inte ihåg när det kom så mycket snö på en och samma gång här hemma. Men jag störs faktiskt inte på det, tvärtom. Idag var Beatrice och jag hemma, vi fick en släng av storebrors magsjuka igår. Min man var hos läkaren idag, han misstänkte halsfluss, men det var någon annan baktiriell infektion han hade och han fick pencilin utskrivet. Ja så är det, varannan jul brukar vi vara sjuka den ena eller den andra, men i år är det hela familjen som dragit på sig en massa, man får trösta sig att det faktikt är en vecka kvar till jul och att vi hinner bli friska. Nette började löpa för första gången idag, hon har varit väldigt klängig och vill ha mycket tröst, förutom när vi har varit ute då har det varit fullt ös, gärna i de djupaste snödrivorna hon kunde hitta. Hundarna har haft mycket kul i snön idag, studsat sig fram genom snön i en slags tafatt-lek de höll på med. Fördel med löp nu är att den (förhoppningsvis) är över till My dog. Trym har än så länge inte brytt sig om att Nette har börjat löpa, Adelle är mer på och nosar. På tal om Adelle, hon älskar snö, men när det kommer till rastningen så är hon mer kräsen. Hennes ordinarie kiss- och bajsplats har nu blivit helt igensnöad med nästan 50cm snö och då går det inte att kissa där, så hon håller sig till en upplogad plats, en kräsen donna den där Adelle eller rättare sagt fånig. När det gäller fånigheter som hon kan hålla på med är när det ligger en strumpa i trappen upp mot ovanvåningen (som idag då Beatrice kastat ned dem ) så kan hon absolut inte gå där, då sitter hon och piper tills man har tagit bort den eller "hjälpt henne förbi den", men att gå runt och bära på dem och lägga dem i sin bädd eller sprida runt dem i huset har hon inga bekymmer med, snacka om fixidé hon har. Idag fick jag se ett utkast på bilden som fotografern tog på min man och hundarna till deras jobbkalender, de hamnade på månad juli. Snart får jag en bild också för att kunna ha på min hemsida. Resultatet? ja den blev rätt dalmatinsk men skojig.


Tisdag 15/12

Snöö, äntligen! Snön kom redan igår men jag var mest inne , André var inte så bra i kistan, men en liten stund var vi ute allihopa. Hundarna var överlyckliga och sprang mest runt på tomten för att försäkra sig om att det var snö överallt. André försökte åka öite snowracer, men det var inte riktigt så mycket snö än för att det skulle fungera bra, Beatrice fick en liten premiärtur i babypulkan så gott det gick. Förra året vid den här tiden var hon för liten för att åka pulka. Idag var våral lediga dag, vilket var tur i och för sig, André är fortfarande rasslig i kistan. Men idag lovade jag mer utevistelse,vilket jag själv ville, älskar snö. Fick en knäpp idé om att ta fram den 25-åriga hundpulkan och skacklarna för liten tur ut mot skogen. Så blev det, efter en lång påklädningsprocedur på barnen och leta fram sele till Adelle. Fram med den gamla duntäcket som jag använt tidigare gånger i pulkan och en fleccefilt och en kudde. André blev mycket glad när han såg vad som väntade. Under förberedelserna med barn ned i pulkan och fastsättning av Adelle vid skacklarna så passade Nette på att sno åt sig ena kopplet och sprang iväg och självklart så släppte hon det på vägen i snön. Fick gå i samma spår som hon sprungit i för att hitta det. Dags att gå iväg. Adelle hade glömt hur det var att gå med pulkan så hon tvärstannade och såg allmänt besvärad ut. Jag kopplade på hennes koppel på ena skackeln för att hjälpdra vid tröga partier. Så fort vi kom ut på grusvägen och hon fick gåi hjulspåren så blev det fart på henne. Nette såg allmänt förvirrad ut, visste inte på vilken sida av pulkan hon skulle gå på, Trym hade bara bråttom ut mot skogen. Barnen tjöt och skrattade av glädje i pulkan, så himla roligt. Väl inne i skogen så kopplade jag av Adelle så att hon fick springa lös med de andra och jag tog och drog pulkan istället. André ville springa själv en stund med hundarna och det fick han. Kvar i pulkan blev Beatrice, jag drog och pratade med André och efter en liten bit blev det väldigt lätt och jag hörde Bea klaga. Jag tittade bakåt och såg att lillasyster var tappad. Tillbaka och sätta henne på plats igen och denna gång snöra åt övergdaget på pulkan så att hon inte trillar ut igen. Vi gick igenom skogen ut på ängen och det var så härligt, Beatrice var trött och jag lade ned henne och hon somnade. På hemvägen så kopplade jag på Adelle igen vid pulkan och André satte sig på plats i pulkan, han ar också trött efter allt pulsande i snön. Väl hemma så fick hundarna springa runt på tomten tänkte jag men alla stog på kö för att komma in för lite mellis och så blev det. Rundade av dagen med lussebullebakning. Alla har sover gott nu så det var en riktigt lyckad dag idag.

Söndag 13/12 Luciadagen, 3:e Advent.

Igår var det jobbdag och efter det  lite senare på kvällen var det julbord med jobbet på Långholmens värdshus.
Hemma var min man och sonen magsjuka, jag och Beatrice har hittills klarat oss ifrån det och jag hoppas att det kommer fortsätta så. Julbordet blev inte så sent var hemma vid 22, tog hundarna på nattrastning och var i säng vid 23.  Barnen vaknade inte när jag kom hem trots att hundarna väsnades lite, min man vaknade till men somnade snabbt om igen. Klockan ringde vid 7 idag, jag skulle iväg till utställningen i Älvsjö för att titta på dalmatinernas bedömning. Tyvärr missade jag juniorhanarnas bedömning men hann till tikarnas. Det var synd att jag missade hanarna för Sara och Kotten var med idag.  De fick ett 1:a pris med en tredje placering. Billys matte Malin var där med sambo, det var roligt att prata lite. Träffade även Per-Owe, kennel Ekryda och Per-Olof, kennel Bankirens och vi pratade lite också. Tyckte det gick bra för båda två på utställningen faktiskt. Fick även träffa Per-Owes Ekryda Remus, vilken charmör till hund. Jag skulle försöka fynda lite hundsaker, men det blev inte så mycket. Ett litet mjukdjur i form av en dalmatiner till Beatrice som hon skall få i julklapp. Hon älskar mjukdjur, så hon blir nog glad över den. Ett nytt utställningskoppel till Nette hittade jag och en ny tävlingsbok för stamtavla mm. Den gamla som jag har till alla tre hundarna har börjat spricka i ryggen, så det blir en ny till var och en . Började med att köpa en ny till Nette. Lite hundgodis blev det också och´en ny hundtermometer fick jag ifrån Agria breedersclub. Perfekt, det behövdes. Det var inte så stort utbud av ben, eller rättare sagt nästan helt slut, men de priserna var inte så mycket bättre än djurbutikekn hemma, samma gällde frolicen, det var också samma pris som i stora matbutiken hemma. Det var ingen ide att köpa det på mässan för att sen släpa det hela vägen till bilparkeringen. Däremot hittade jag (med Saras hjälp) strumpor med dalmatiner på, var bara tvungen att ha. En ny nummerlappshållare blev det också och ny kylskåpsmagnet, självklart med en dalmatiner på. Det fanns däremot olika sorters koppel och halsband i mängder hos nästan varje monterutställare. Det gällde at se upp med priserna. Nettes utställningshalsband kostade hos en monterutställare 145:- men hos en annan en bit längre ned ett precis likadant för 100:-, det köpte jag. Imorgon blir det att vara hemma med sjukt barn, André har fortfarande feber men han kräks inte längre så det är ett steg åt rätt riktning.

Torsdag 10/12

Jag skulle egentligen ha jobbat sent idag, men vi skulle idag ha luciafirande uppe i dagbarnens lokal, så jag tog några timmar kompledigt för att kunna vara med och se luciatåget. Det var utomhus så det var mössa och vantar på. André var tomte och Beatrice en pepparkaksgumma, så söta barnen är när de kommer i luciatåget. André kunde som vanligt inte stå still länge då det vankas sång, hans dansben sätter igång direkt och det skall dansas. Det märks av på jobbet nu att et närmar sig jul. Det är rätt så lungt på kakelfronten och de som kommer in har mer eller mindre panik att hitta något som finns på lager då de skall hinna med att slutföra sina projekt innan jul. Vilken tur att vi har så stort sortiment på lager. Igår så passade jag på att träna lite fot med Trym innomhus, det tyckte han var roligt. Inte som ute nu, blött, kallt och mörkt. Även Adelle fick lite genomgång på sitt. Nette ställtränade jag, det börjar närma sig My dog i Göteborg nu. Skulle verkligen behöva ett annat utställningskoppel, får se vad jag kan hitta på utställningen som är i Älvsjö nu till helgen, tänkte åka dit för att se dalmatinerna bedömningar. Hundarna får också sitt stannakvar-övning tillsammans nu vid måltid. Det går väl sådär, men skam den som ger sig. De är envisa men jag är envisare. Många gånger åker skålarna upp när de tjuvstartar, även ute innan jag släpper dem lösa i skogen så skall det vara sitt-stanna kvar. Det krävs lite tålamod att få tre ohyfsade jetpaket att sitta stilla innan ett varsågod kommer, men när de väl hör ordet blir de lyckliga och det blir full fart iväg så att löv och pinnar skvätter runt om dem.


Söndag 6/12 2:a Advent

Redan andra advent, har inte köpt någon julklapp än. Min man har köpt en julklapp till André, en liten 2-sitsig batteribriven bil. André kommer bli så glad, det finns även plats för lillasyster brevid så han kommer stolt agera som chafför. Vad Beatrice skall få vet jag inte än. Det var inte så roligt väder idag, men jag hade som plan att gå en liten tur längst sörmlandsleden och så fick det bli, på med bra vädertåliga kläder och gummistövlar, mössa och vantar. Hundarna och jag fick en skön tur i skogen. Det var så skönt med tystnaden en sån här söndagsförmiddag, man riktigt såg att hundarna njöt av denna längre promenad idag och det blev en del upp och ned längst stigen. Trym hade dock lite magknip idag så han satt flera gånger och gjorde sitt, annars var han glad. Det blir så när man är glupsk och skall äta allt. vi var ute i över en timma och kom tillbaka precis lagom till lunch. De sov mycket gott sen när vi kom hem. Det blev inte så mycket målning idag, utan det blev att färdiglägga golvet som jag inte har orkat med, bl a under bänkstommar och andra krångliga partier. Nu är man lite mör i kroppen, defenitivt i knäna fast man har knäskydd. Nu återstår det efterstädning, men det tar jag på Tisdag för då är jag och barnen lediga från både jobb och dagmamma.

Lördag 5/12

Jobbdag idag, även fast man bara jobbar mellan tio och tre så känns det så mycket längre. Var rätt så trött efter dagens pass, kunderna ville inte riktigt gå när vi stängde, utan ville fortsätta titta på kakel. Jag vill också hem, jag har ingen lust att stå kvar hur länge som helst efter stängning, vill hem till familjen. När jag gick halv fyra ifrån jobbet var det fortfarande en kund kvar hos en kollega som ville köpa kakel. Att inte folk kan respektera öppettiden,utan kommer in i butiken i sista minuten och vill ha hjälp med kakel till sitt badrum och tror att bara för att de är inne i butiken innan stängning så kan de spatsera runt hur länge som helst, det förstår inte jag. Jag själv skäms nästan för att man är ute i sista minuten för att handla  te x mjölk, då tar man det man skall ha och skyndar sig till kassan. Min man och barnen hade gjort rent till kaninerna idag så jag slapp göra det imorgon , tack snälla, det var även städat inne i deras rum. Hundarna var glada över en promenad när jag komm hem, fick springa lösa ute på ängen och busa, att det regnade då struntade de i. Imorgon blir det en ny tur ut i skogen, innan jag skall måla färdigt i köket. Det finns några ställen kvar att måla på, så det blir klart innan jul.

Fredag 4/12

Tänkte att jag skulle ha skrivit lite igår, men jag somnade med barnen och vaknade vid 23, konstaterade att det inte var lönt att vara mer uppe, så det var bara att gå och lägga sig igen. Hundarnas rastningar hade skötts av husse på kvällen så det var liksom ingen som väckte mig för att berätta att jag behövde kliva upp. Vi var på ultraljud igår för att se om allt var ok med telning nummer tre och allt var bra så nu får man vänta till Maj för att se om det blir en kille eller tjej. Vi tar inte reda på vad det blir, varför ta bort den tjusningen med att gissa vad det blir. Idag var Mannen hemma med barnen då dagmammorna hade planeringsdag, det hade gått riktigt bra. André lade en fin pärlplatta som pappa sedan hjälpte honom med att stryka så att det blev en fint underlägg. Beatrice röjde järnet hemma med rentvätt och leksaker så det blir städ imorgon, efter jobbet. I morse när jag var på min morgonpromenad med hundarna så var det så halt på grusvägen att det var skridskobana, även i skogen var det halt. Ikväll blir det grisöra till hundarna, som de har suktat erfter dem i skåpet där de ligger. Alla tre har suttit fint vid skåpet när Beatrice har öppnat det för att ta ut andra diverse konserver som hon tycker att de ligger fel, de skall tydligen ligga på golvet och rulla runt. Även annat hundgodis finns i lämplig tahöjd för Beatrice så hon står ibland och kastar leversnittar till hundarna och tycker det är högst roligt. Nu blir det flytt på hundgodiset till ett annat skåp. Dags för sängen för småröjarna idag, och hundrastning för mig.


Onsdag 2/12

Veckan började tungt med en begravning. Men tyvär är livets gång så, min morfar var så dålig på slutet att det faktiskt är en viss lättnad att han inte behöver lida längre. Idag var det fotodag på min man och våra hundar till min mans arbete, de brukar ge ut en månadskalender på sina anställda med olika teman och vilken dag. I morse så var det påklädning av barnen och dusch på tre hundar. det var inte lönt igår , det var så otroligt lerigt och skitigt så jag hade ändå fått göra om det idag. Skjutsade André till mormor och mötte upp min man, lastaade ur min bil på hundburar och diverse andra saker som skulle med Även Beatrice fick följa men idag, hon var fortfarande lite snorig och väldigt mammig och att utsätta mormor och morfar för en grinig Beatrice skulle inte vara snällt så hon fick följa med till fotostudion. Måste erkänna att man var lite nervös , tre hundar i en fotostudio ,lösa, för att det skall vara spontant som hundar är. Mest orolig var jag för Trym. Han är inte riktigt van vid olika tillställningar med mycket folk och nu dessutom inne i Stockholms stad, han som är en riktig lantis. Lite osäker var han först, men han kom strax till ro och han fick hälsa på folket i sin takt själv utan att de andra två spetsar på stämmningen. Sminkning och hundrastning var klar ( inte mycket till rastningsområde i stan, fick gå en bra bit för en liten grön plätt på högst 30 m2.) Dags för fotografering. Ut först med Adelle, provfota för att stämma av ljuset och sen var det dags för tre dalmatiner i en spontant kaos med husse i mitten och fotografen som intesivt fotade .Tur att man hade med sig prinskorv till hundarna och att de är gottegrisar. Ingen kamerautrustning gick sönder i kaoset, utan det gick riktigt bra.Beatrice var lite ledsen ett tag men det gick över när även hon fick smaka på prinskorv, annars var hon också jätteduktig. Vi var där i fyra timmar totalt, det tar längre tid än man tror. Om ett par veckor kommer vi få se resultatet, en förhandstitt innan bilderna går till print. Alla var trötta och sov gott på bilresan hem, Upphämtning av André på vägen hem från mormor som också hade haft det riktigt bra idag. Tänk att få bli bortskämt i flera timmar utan lillasysters närvaro, det var hans lycka idag.

RSS 2.0