CHAMPIONAT!!

Igår 17/4 så bar det iväg mot Rocklunda Västerås i jakt mot Nettes championat.Beatrice och André var bortlämnade hos mormor och morfar redan på lördagseftermiddagen och Eleonora följde med oss. Upp 5 och iväg vid 7 med fullpckad bil, förrutom kameran. Den stod kvar innanför dörren hemma, synd men vad gör man. Mobilkamera fick användas istället, inte helt optimalt men det fick duga.

Utställningshallen låg bra till MEN golvet var snorhalt, bara 1/3 del var mattbelagt så man fick springa på tå så att man inte drog omkull vilket jag och Ceasar höll på att göra i bästa hanhundsklassen. Ceasar placerade sig som 2:a bästa hane med ytterliggare ett CERT. Hans tredje och han är bara 16 månader gammal, duktiga killen.


Nette hade bara ett cert kvar till championat, men jag blev lite skeptisk och lite nervös över golvet. Nette kan totalvägra att springa på sådana hala underlag om hon sätter det humöret tll och då går det inte att locka eller busa upp henne, vill hon inte så vill hon inte that´s it. Döm till min förvåning så var hon på väldigt gott humör trots en väldigt ekande hall, två kvinnliga domare som klände och kände, hon sprang på det hala golvet , dock lite försiktigt men jag är nöjd. Nette fick exellent med CK och slutade som 2:a bästa tik med ett sista CERT, CHAMPIONATET VAR VÅRT, ÄNTLIGEN!


Endast 25 månader gammal fick Nette sitt Chamiponat, 4 cert totalt hann hon få. Nu var det bara två tikar som gick vidare till bästa tikklassen så man skall vara riktigt nöjd över hennes prestation. Domaren var petig men trevlig och tillmötesgående. Om man säger så här, hon visste hur hon dömde/ville ha och tummade inte på det. På bästa hanhundssidan så var det bara fyra hanhundar med Exellent och CK. Summa och kardemumma, jag är superglad och supernöjd.

Har sovit som en sten in natt. Vi var alla så trötta igår kväll, barnen hade haft roligt hos mormor och morfar, Eleonora hade  haft det  bra utan att bli grinig, hon hade roligt med att gå runt utställningsringen (med att hålla i mina händer), man är lite öm och krokig i ryggen idag efter allt framåtböjda gåendet, huvudsaken att hon var nöjd, glad var hon också och charmade andra utställare med sitt leende.


Å så var det måndag igen.

Helgen har varit fullbokad. På lördagen så åkte jag ned till Nässjö för att delta i års-medlem/uppfödarmötet. Upp 4.50, åkte 6, var nere 9.20. Det började 9.30 och det var ett intressant möte som jag defenitivt kommer att åka på fler gånger när det är dags. Hemgång 16.00 och var hemma 19.20. Lite trött var man men nöjd och glad över att jag åkte.

Söndagen blev det sovmorgon , 6.50 sen tyckte Eleonora och hundarna att det var dags att gå upp. Vi hade tänkt att vi skulle ha hunnit klart med sista urplockningen och städningen av huset i Nyköping, barnvakt till André och Beatrice hade ordnats, men hann vi klart? icke sa nicke. Det som är kvar att hämta är våra utomhussaker och agilitysaker osv. Det skall väl förhoppningsvis hämtas i veckan. Samtidigt håller man på hemma. Kan man klona sig i tre? En som tar barn, en som tar Nyköping och en som tar hemmet. Det hade varit super.

Vi har iallafall passat på att vara ute idag, pussla ihop den blivande hundgården, många sektioner att pussla ihop till en acceptabel yta, skall mäta sen hur stor den blev när sektionerna är ihopsatta, nu ligger hälften kvar på marken. Nette har visat färg och välkomnat grannarna på sitt vis. Hoppar över grinden som krassat ihop under vintern och skäller ut dem på dalmatiners vis, HÄR BOR JAG NU IGEN, SÅ DET SÅ!. Sen kom hon tillbaka. Populärt? nja, nu så var den grannen ute med sin nya hanhund, som tydligen skall vara hundilsk? Snarare matte som skrämmer upp sig och hund till det beteendet, synd. Nette gjorde inget, det brukar hon inte heller göra förrutom vakta med skall.

På söndag gäller det, utställning, kan det vara Nettes dag? Vi får se. 2 utav 3 barn skall lämnas hos mormor och morfar iallafall och bli bortskämta och få ha kul.


Home sweet home.


mat nu?

7 April

Redan torsdag! Vart tog veckan vägen? Det har blåst hårt idag och vi har haft strömavbrott i 2 timmar idag. Hann göra middag iallafall innan den försvann. Det är tur att det är så mycket ljusare nu på kvällarna. Hade haft lite problem annars, kommer inte riktigt ihåg vart ljus och tändstickor tagit vägen i flyttröran. Strömmen kom tillbaka strax innan det blev helt mörkt.

Nu har vi flyttat tillbaka

Nu, äntligen har vi flyttat tillbaka till Norra Sorunda igen.

 Har dock inte hunnit eller orkat skriva här på ett tag, det har verkligen varit fullt upp med nedpackning, köra saker hit och dit osv. Uppackning och möblering sker för fullt samt uppmontering av hundgård. Många saker samtidigt. Barnen är jätteglada över att vara hemma igen och ävennhundarna. Som de har sptungit ute på tomten nu i dagarna.

Husvagnen har kommit hem och till påsken så skall våningsäng byggas, sen bär det upp mot norr i maj. Ser fram emot det jättemycket.

Skall även iväg på års/medlems/uppfödarmöte inom sds (svenska dakmatinersällskapet) nere i nässjö på lördag, blir att åka jättetidigt men det skall bli kul. Snar så är det den första utomhusutställningen för oss (nästa söndag). Bara ett cert kvar nu till Nette och vi skall kämpa järnet nästa söndag för att försöka ta det men skulle det inte gå hela vägen så har vi ett par till försök nu i maj. Vår utställningsplanering kommer nog att ändras lite för året, skulle vilja få in norge också, man kan ju alltid försöka sig på ett stort cert ifrån norge, skulle inte vara fel, men det gör att en del svenska utställningar får stå över, även danmark och finland skall med in i kartan i år. Har mer eller mindre nog bestämt en hane till Nette iför hennes nästa vårlöp dvs 2012, ute i god tid? jo det måste man vara så att man hinner kolla upp hanen med hälsa, mentalitet osv. Spännande kommer det bli iallafall.

RSS 2.0