Tisdag 30/11

Det har passerat några dagar sen senast. Första advent har passerat och vintern är här, med råge. Massor av snö, glada barn och hundar och givetvis jag själv. Älskar snö. När alla andra var inne i snörusk, då klär jag på mig och hundarna och tar en promenad. Klär man sig rätt så har jag inga bekymmer med vädret.

Det är kanske därför som jag har klarat mig bäst nu de senaste dagarna, att jag har varit ute på dessa promenader. Hela familjen har varit sjuka- VINTERKRÄKSJUKAN har slagit till hemma hos oss. Det började med Theo, gick över sen till André, jag har varit lite risig men slapp kräkningar, Beatrice och Eleonora har också kräkts, dock inte så mycket som stackars André. Han har varit dålig nu i flera dagar. Man har gått från ena sjuka barnet till den andra och tredje, en sjuk man som heller inte har haft riktigt med energi, jag rymmde ut, ett par gånger med hundarna. Lite frisk luft så vart man som ny igen, nästan ny. Jag har nu istället fått Theos förkylning som han hade dagarna innan han blen kräksjuk, men halsont går att bota bort nästan helt, samma med huvudvärken. Det kunde ha varit roligare vecka men hellre sjuka nu än till julen.

Vi har även varit hundvakt åt Trym när min bror med tjej tog en adventstripp ned till Halland och hälsade på tjejens mamma och passade även på att handla på gk:s i Ullared. Trots att vi har varit sjuka så har hundarna skött sig bra, efter en lång och kall promenad så kan det vara skönt med en tupplur.


Adelle, Trym och Nette vilar gott...


och Ceasar var snabbast upp på favotitplatsen...

Har exprimenterat med kameran igen..






Söndag 21/11

Dödade en mus idag, med en grillspade. Musen satt i nedre skafferiet och när min man öppnade den för att ta ut vad det nu var, så satt den rakt framför honom. Medans han hade koll på musen så plockade jag ut mina hemmagjorda syltburkar. Först tänkte vi att katten Soja kunde göra sitt jobb, men hon sov och ville inte vara jägare. Fick fram en stor bred stek/grillspade och när min man skulle hämta något, vad det nu var, så tänkte musen smita. Jag slog till reflexmässigt och skrek samtidigt. Ja, skriket måste vara med när det kommer möss springandes emot en, eller hur?. Musen tvärdog iallafall. Tyvärr så vet jag att det finns åtminstone en till i huset.

I förrigår kväll när jag gick ut på kvällsprommis med Ceasar så var det fotrfarande lite snö kvar på backen och halt givetvis. Vi gick på den fina nygjorda gång-/cyckelväg utanför huset när jag ser ett par spår i snön. Rådjur? nä för stort spår. Älg? nä för små steg emellan, när det sen slog mig när jag även ser hasmäsken efter avtrycken, vildsvin! Även vildsvinen tycker tydigen om att promenera på den nygjorda fina gång-/cykelvägen.

Igår så tog vi oss ut till brorsan där han bor nu, i väntan på uppbyggnaden av sitt hus. Han har haft tur, ett jättefint hus som han hyr nu. Man märker att man saknar värmegolv lite grann, men å andra sidan så så tycker jag om mina fårskinnstofflor med, och våra braskaminer.



Söndag 14/11

André, min man, brorsan och hans tjej Mischa var idag på Monsterjam i Globen Stockholm. De åkte vid 8-tiden hemifrån för de hade även förbiljetter till monsterbilarna. De fick gå nere på banan och titta och få autografer av förarna. André hittade sin favoritbil, den här!

 (hade nog varit min med)


Jag, Beatrice och Eleonora var ute på en promenad med Ceasar. Det blev en 5-kilometer lång promis. Eleonora sov nästan hela tiden, Beatrice stod på åkplattan, satte sig sedan på fotstödet på vagnen och somnade, då var det baranågra hundra meter ifrån huset. Nette och Adelle fick leka med boll ute i trädgården när barnen sov. På kvällen fick Nette och Adelle sin långpromis.


En trött Ceasar i favotitfotöljen i köket.

Bakade en farsdagkaka. Det blev en chokladkaka med lite vispad grädde till. Uppskattat och gott.  

Lördag 13/11

(Upptäckte att denna dag och söndagen inte blev publicerat när det skulle utan att jag bara hade sparat dessa dagar under utkast. Publicerar detta nu.)

Idag blir Eleonora 6 månader, tiden går såå fort. Det var inte länge sedan hon kom och idag äter hon puremat, vänder sig oc sitter snart helt själv. Barngrind till trappen skall installeras så att hon inte kan ta sig upp, för det är snart dags. Eleonora är väldigt nyfiken av sig och hon har redan börjat ge sina majskrokar till Ceasar.


Nyfödd Eleonora


Eleonora 6 månader.


Har hämtat hem lite fler saker ifrån min brors förråd. Hundjackor bla. Skulle prova en av jackorna på Ceasar, det blev korvskinn. Har dock en lite tjockare höstjacka som har varit för stor för Adelle som satt perfekt på honom. Får köpa ny vinterjacka till Ceasar på Stockholmsmässan när vi ställer hundarna, där skall jag även införskaffa en baggenbälte. Det kommer att underlätta lite när jag går promenaderna med hundarna. Då kommer jag att slippa önska mig bläckfiskarmar och få med mig gåstavar också.

Vindsvinen är i närheten även idag, hua. Tidigare idag så var Nette på g att jaga fasanerna. De flög över grannens staket och tog skydd i grannbarnens klätterkoja, tji Nette, ingen fasan idag. 

Tisdag 9/11

Precis när jag skulle skriva om helgens händelse igår kväll så kräktes Beatrice så jag fick annat att göra istället. När jag skulle hämta in ved till brasan så tänkte jag att hundarna skulle få följa med ut till vedskjulet. När jag går ut på altanen så hör jag dem- VILDSVINEN, jag har lite rädsla för dem. Man vet vad de kan göra, speciellt mot hundar. Vi har än inte inhägnat och jag kände att Adelle skulle säkert undersöka ljudet. I och med att det var mörkt så såg jag inte vart de var någonstans. Adelle och Nette fick gå in och jag kopplade Ceasar så fick han följa med ut för rastning och vedhämtning, efter honom fick tjejerna gå ut. Jag hörde dem även i söndags kväll när jag rastade hundarna efter växsjöresan, men då var de på andra sidan vägen, sågäven deras väd som de brukar gå och det är inte långt ifrån huset. Att de har blivit modigare är då säkert för vi bor ändå i en by med flera hus och många hundägare också. Jag skall nu börja gå¨med ficklampa för att kunna lysa ut mot åkrarna när jag går på den belysta gångvägen. Förrutom vilsdvin i närheten så springer det fasaner titt som tätt på tomten, känns lite famous grose.


I fredags bar det iväg ned till Hästveda för ett besök hos svärföräldrarna för att sen kunna få hjälp med barnen på söndagen när vi åkte till växsjö. Ett lyckat besök med fina resultat. Ceasar tog en första placering med ck i juniorklassenör att sen placera sig som andra bästa hane. Ceasar knep även sitt första CERT. Är så glad över det, det var även Ceasars första officiella utställning.


Jag kände då att det spelade ingen roll hur det gick för Nette, jag hade redan en vinst hem. Nette placerade sig som etta in unghundsklassen med CK, hon placerade sig sen som fjärde bästa tik. Min duktiga tös.


Tikcertet knep Ceasars söta syster Lova. Ett stort grattis till er Eva, det är ni värda. Ceasar skulle sedan vara med i avelsklassen och har jag inte känt mig tillräckligt korkad i en ring tidigare så var det dags nu. Var lite nervös, Ceasar tycker sig tro att han är en brudmagnet och skulle bara försöka jufsa på sina syskon, speciellt Lova. Jag hade sen dessutom ite hans utställningskoppel, det var trasig utan det var Nettes och det gick inte riktigt bra att hålla i det med brudarna i närheten. Fick sen låna ett annat koppel när vi skulle ini stora finalringen, då gick det bättre. Jillocs blev bästa avelsgrupp, så roligt och Ceasar brydde sig inte ett dugg om högtalarna, jag var helt slut och kände mig som en annan bortgjord blöt strumpa. Eleonora skötte sig jättebra hela tiden, speciellt när pappa åkte iväg för att hämta Beatrice och André ifrån farmor och farfar. Resan hem gick bra, alla var helt slut, ungar som hundar. Har tyvärr nackspärr sen två dagar tillbaka men är så nöjd efter denna helg. Nu väntar Stockholmsmässan för Nette och Ceasar


Onsdag 3/11

Nu är det inte länge kvar till första advent. På fredag åker vi ned till Hässleholm och hälsar på barnens farmor och farfar. I samma veva (på söndagen) så skall jag och Theo ta med Nette och Ceasar på utställning i växsjö. Vildingarna André och Beatrice får vara kvar hos farmor och farfar och bli bortskämda lite. Detta blir Ceasars debut i officiell juniorklass, nu börjar allvaret för honom. Har fått upp lite hull igen på honom efter hans mask. Han tappade så mycket vikt på väldigt kort tid, hela gänget nu sen en tid tillbaka avmaskade och glada igen.

Det är inte meningen att det skall gå så många dagar emellan skrivandet, men det bara blir så, speciellt när soffan är så skön att somna i på kvällarna. Har nu iallafall fått in plastmatta i köket och i groventren här hemma, så blir inte trägolvet så förstört av hundar och barn. Plastgolvet har redan fått bekänna färg och visat sitt syfte genom att barnen nästan jämt tappar ut sina glas med vatten eller mjölk på golvet vid måltiderna.
Har idag även anmält hundarna till stockholmsmässan nu i december. Jag håller på att se över en prel. utställningsschema för 2011. Det krävs en hel del planering när man är en sån stor familj, vilka de kan följa med på osv.

Vädret har varit sisådär de senaste dagarna så det har inte varit så mycket ute för barnen och inget hundgårdsbyggande heller, men vi har varit på öppna förskolan och lekt med andra barn. Det är alltid uppskattat. Vi har varit hundvakt också åt Trym ett par gånger, senast igår när min bror med tjej hittar en honda S2000 för ett bra pris, nere i malmö. Flyg ner och bila upp, då fick Trym vara här och sova över. Det fungerar väldigt bra mellan alla hundarna, Ceasar är så bra med äldre hundar, han har aldrig (än) stuckit upp mot någon annan hane, inte ens när Nette har löpt. Hoppas att det håller i sig så, min stora äppelälskande lufs, det är vad han är. Kan nästan jämföra honom med Baloo i djungelboken. Han har också dille på äpplen, bakade en kanelkaka med äpplen i idag och han satt och väntade på smakbit hela tiden av Beatrice som åt kvarvarande äppelbitar när kakan var i ugnen. Beatrice gav upp tillslut och delade med sig till en glad Ceasar. Ligger det det ett halvätet äpple på bordet efter barnen, så blir det inte långvarit där för det har Ceasar tagit och glupskar i sig, gäller även banan, morot och givetvis en hundfavorit bland alla här- begagnade blöjor. Det har tuggats sönder en hel del blöjor i veckan, speciellt när fyra hundar var själva hemma när vi var på öppna förskolan och jag hade givetvis glömt blöjpåsen vid dörren. Jag får skylla mig själv.

RSS 2.0