Söndag 29/11. 1:a Advent

Igår var det jobb, hade sen feber när jag kom hem så jag låg mer eller mindre däckad i soffan på kvällen. Det är inte så konstigt att man själv blir sjuk när båda barnen har varit sjuka sen fredag kväll. Idag var barnen bättre men inte helt ok. Veckan som kommer blir tung. Först begravning av min morfar som gick bort vid alla helgonahelgen, sen skall jag med min man en stund på jobbet på onsdag för fotografering av honom och tre vildbestar, hur det skall gå att få alla tre sitta still samtidigt i en studio. På torsdag skall vi på ultraljud för telning nummer tre, hoppas att det kommer gå gå bra att allt visar sig vara som det ska. Idag komm min bror med sin dobbermantik Cobra förbi och hälsade på. Det är alltid lika kul tycker vi, speciellt barnen. De verkligen älskar sin morbror. Alla hundarna rejsade runt som tokar på våran egentliga icke existerande gräsmatta,v ilket resulterade fyra leriga skitgrisar. De fick hålla sig i hallen allihopa när de var inne, vilken tur att hallen är stor ca 13m2. När min bror skulle åka hem fick han med sig två gamla t-shirts för att klä ena sitt säte med. Varför? jo en väldigt skitig Cobra i en tvåsitsig Triumpf bil utan skydd för säterna. Cobra fick även låna en gammal mössa av mig med knytsnören för att det inte skulle blåsa så mycket på hennes öron. Det blåste lite vid deras hemfärd. Barnen ville inte att sin morbror skulle åka så de stod båda två i fönstret och grät. De är för söta de två.  

Fredag 27/11

Tung dag på jobbet idag, var allmänt trött och längtade hem. Jobbar även imorgon, men har lite sovmorgon , hoppas jag om inte barnen vaknar tidigt typ kl.6 . Barnen var lite sent i säng idag. Beatrice kräktes lite precis när de skulle lägga sig och var tvungen att duschas av och byta pyjamas. Hoppas att hon inte har blivit magsjuk, jag tror att det är hennes hosta som gjorde att hon kräktes upp sin välling. André har blivit förkyld och nyser och snorar. Min man gick upp till sängen med dem för att läsa bok och jag passade på att gå ut med vildingarna. Nette har fått för sig nu se senaste dagarna att börja leka med Tryms koppel när vi är ute och går, så det blir lite stojigt då.

Onsdag 25/11

Oj vad dagarna går. Det har varit så fullt upp att jag inte ens har orkat skriva utan jag har istället somnat i soffan till något program. Vilken tur att man har en man som säger till när han går och lägger sig, annars så hade man sovit på soffan hela natten. Jag och barnen tog fram adventsstjärnorna och beskitade dem att de var hela inför helgen. Tänk att det redan är första advent nu till helgen. Det var inte bara barnen som tyckte att julkartongerna var roliga. Hundarna var snabbt där och kollade läget, kan ju finnas något gott där eller annat skoj. Jo annat skoj hittade Nette, en halmkotte som var väldigt rolig tyckte hon, men den fick Adelle tag i och massakerade fullständigt. Även en kär pipleksak kom fram som konstigt nog hamnade i en av lådorna förra julen, så den har Adelle pipit och tuggat på hela kvällen. Passade på att åka iväg på eftermiddagen för att handla juniorfoder till Nette när min man komm hem från jobbet så barnen kunde vara kvar hemma. Det är alltid lika spännande att åka iväg till djurbutiken med två barn. André försvinner fort till hundleksakerna och finns det bollar framme så studsar det några här och där. Beatrice sitter än så länge snällt kvar i vagnen när man skall handla. Dags för nattrastningen snart och det regnar fortfarande. det innebär att man får dra ut Trym och gå med honom kopplad om han skall göra något, annars sitter han kvar vid ytterdörren när de andra två springer iväg och gör det de skall göra. Kan det inte komma snö snart, men det blir väl som förra julen, grön.

Lördag 21/11

Idag var det utställning i Strängnäs den hölls av shibaklubben på helmers ridcenter. Jag trodde inte att jag skulle komma iväg idag, mådde lite dåligt , trodde att det var magsjuka på g och jag var väldigt trött idag. Men jag beslutade mig för att åka iväg iallafall. Min man körde iväg barnen till min bror som skulle passa dem idag då min man skulle vara på styrelsemöte i vår vägförening och jag skulle iväg också. Iväg vi åkte mot Strängnäs, kod fram i god tid men inte först på plats. Bedömningen började 9 och jag var där vid 11, Dalmatinerna dömdes näst sist i gruppen och domaren hade två grupper före grupp 6. Även fast man var där i tid så var det försenat ändå, men det gjorde inte så mycket, jag träffade på Adelles bror Affe (Deligth spot`s Ascher)med matte Jessica så vi pratade lite, träffade även på Juni (Bazius exotic summernight) med husse Matti. Det är väldigt roligt att träffa andra dalmatinerfolk ute så här på olika tävlingar. Ja hur gick det. Det blev BIR med HP, BIG-1 och sedan slutligen ett BIS-2.Bra jobbat Nette !!! Så himla roligt, det trodde jag aldrig och det var på håret att både jag och Nette höll ihop in i det sista. Man hade ju känd sig lite matt och trött hela dagen. Juni med Husse Matti kom slutligen hem med ett BIS-4 och Affe med matte Jessica åkte hem med ett BIM. Ett stort grattis även till er. Nu är dagen snart slut och Nette sover gott, även jag snart.

Fredag 13/11

Ja, nu har jag inte hunnit skriva på ett par dagar. Det har varit fullt upp, tisdags och onsdags var det golvläggning vidare ut mot köket. Det tar sin tid ,speciellt när man har barnen hemma då. Det har varit rätt tråkigt väder nu i veckan som varit, blött blött blött, skitigt och dant. Duschade sprecis Nette, det är utställning i Strängnäs imorgon. Hur det går, ja det spelar ingen roll egentligen. Jag gör detta för träning. Hon behöver komma ut i utställningmiljöer för att vänja sig. Hon är ju anmäld till My dog i Göteborg nu i januari 2010. Det skall bli kul att åka dit. Vi missar tyvärr Stora Stockholm, hon är 4 dagar för ung, men jag har bestämt mig för att åka dit för att titta iallafall. Barnen har varit lite rassliga i veckan. Stackars Beatrice har hostat på nätterna och varit lite ledsen. Adelle fick för sig vid 2-tiden att hon behövde gå ut, ja det är ju bara att släppa ut henne, då kommer de andra två vildarna och skall ut också. Ja det regnade så det blev vad de behövde göra och sen snabbt in igen ned i sina torra varma bäddar. När klockan ringde 5.30 då kände jag mig lite trött, man får trösta sig då med att det är fredag. 

Söndag 15/11

Idag var det lite hemmajobb som gällde. Ut med det gamla hallgolvet för att lägga in nytt (laminat, vi orkar inte lägga klinker för det krävs en del merarbete med det). Den gamla fanerade ekparketten var både dålig i kvalite + har man barn och hundar så är det inte lämpligt att ha parkett i hall och kök. Köket kommer att läggas senare, men det skall vara klart till jul, har vi som mål. Barnen tyckte att det var roligt med det nya golvet, deras lilla åkbil rullade väldigt bra på det. Hundarna var mer tveksamma först, det gled lite mer under tassarna när de skulle springa till dörren. Men fint blev det och förhoppningsvis hållbarare. nu är det bara städning och lite golvläggning under trappen kvar, men det tar jag på tisdag när jag och barnen är hemma och lediga från dagmamma och jobb.

Lördag 14/11

Ännu en jobbdag avklarad, skönt att vara hemma med familjen. Morgonen var lugn med sovmorgon till 7.45 sen var det dags att gå upp om man skall hinna i tid. Gick en 40 minuters promenad i skogen med hundarna innan jag åkte till jobbet, och självklart så regnade det. det stör mig inte att det regnar när jag är ute bara jag är klädd för det. Det lustiga med hundarna när det regnar är att de inte vill gå ut utan att man får slita ut dem, men när de fattar att man skall gå till skogen så glömmer de bort allt skitväder. Fick en massa fina utställningsbilder av Malin och Henrik som jag träffade på utställningen i Sollentuna. Malin har en jättefin dalmatinerkille som heter Billy och kommer ifrån kennel Spotborne. Tack Henrik och Malin för bilderna. Några bilder kommer att finnas på min hemsida.

Fredag 13/11

Äntligen fredag, så tänkte jag i morse när klockan ringde halv 6. Nattens stök med hostande barn som vaknade och var ledsna gjorde att man var lite extra trött på morgonen. Att Adelle sen klockan 02.00 tyckte att hon behövde gå ut och kissa, gjorde att även Trym och Nette vaknade och skulle ut. Tur att man har staket runt tomten, så det är bara att öppna dörren och släppa ut dem, vänta 5 minuter och invänta ett skall för att berätta att de var klara och ville komma in. Sen var det sängen igen. Det var en okej dag på jobbet, som sagt lite trött bara. Fick pm på nästa helgs inofficiella utställning idag. Få se hur Nette går då. Det är bra träning för henne iallafall. En lugn fredagskväll med lite film och godis till barnen  (okej även lite till mig och min man också) och sen kvällsrastning och sänggång. Mer blir det inte, man jobbar även imorgon också.

Välkommen till min nya blogg!

Det är tänkt att man skall försöka skriva så ofta det är möjligt. Alldelles strax skall man ut i busvädret med vovvarna. Nette och Adelle går om något tveksamt ut i regnet medan man får slita ut Trym genom dörren. De tycket inte om ruskväder och mörker. Längtar till snön,älskar snö, ljusheten,och allt det roliga man kan göra, det blir inte så skitigt heller inomhus av barnskor och hundtassar. Det är också mycket roligare att vara ute med barnen och leka då. Många tycker inte om det och klagar på kylan, men det finns bra kläder att ha på sig brukar jag säga då.

RSS 2.0