Lördag 24/7

Välkommen Ceasar. ( Jilloc´s X-Factor)


För tre dagar sen nu kom Ceasar hem till oss. En busig kille på 7.5 månad. Förhoppningsvis ett bra tillskott för kenneln i framtiden. Nette och Ceasar blev snabbt bästisar, Adelle är bara såå tjurig nu i och med löpet.

Dagarna har varit fartfyllda sen vi kom hem ifrån norrland, mycket arbete ute på tomten, Nette och Ceasar har fått vara ute tillsammans och busat. Ceasar träffade kaninen Kicki och det var spännande. Han var ändå försiktig när de hälsade på varandra genom burgallret. Kicki är van vid hoppande och skällande hundar runt om henne så hon bryr sig inte. Ceasar har även träffat katten Soja, samma här så är även hon van vid stojjiga hundar. Han var faktiskt mycket duktig Ceasar, det är inte alla hundar som tål katter, det har gått över förväntan bra. Det har varit bus ,bus , vila och mera bus mellan hundarna. Ett tag så slog de knut på varandra så man inte såg vem som var vem. 


Det var utställning idag i Köping. 34 anmälda hndar och jag tror inte att det var någon som uteblev. Dagens stora minus var den låååånga vandringen ifrån en anordnad parkering till utställningsområdet. Jag tror inte att man hade räknat med det stora antalet bilar som anlände + att det även pågick en simtävling precis vid samma område, så parkeringarna var redan full tidigt. Sen så var det extrem lååång väntan till bedömning. Beräknad ingång skulle vara runt 10.30-tiden men vi klev in runt 13. Dalmatinerna var inte ens färdigbedömdsa när vi åkte vid 14. Dels berodde det på att dagens domare hade fått två pratikanter med sig och självklart så skall de vara med för att lära sig, men det drog ut så väldigt på tiden och vissa hundar var inne rätt så länge i ring att de tappade fokus, för att de skulle klämma och känna och diskutera igenom hundarna. Sen vet jag inte om det eventuellt kanske var någon försening redan vid start. Annars så var det en bra dag ändå med en bra domare, Nette placerade sig som andra bästa unghundstik med HP. Hon skötte sig bra trots att hon inte var riktigt på humör, vankas löp snart tror jag. Hon brukar vara extra låg veckorna innan och så får hon hormonstiss och ser spöken överallt, te x dagen vattendunk som arrangörerna satt ut vid varje ring. Det var ett stort pluss till dem ,de delade även ut bajpåsar till alla som kom in. Ceasar fick följa med som socialträning, han är så duktig kille. Så lugn och sansad trots allt nytt som skett för honom de senaste dagarna. Han kommer bli så cool.

PÅ tal om bajspåsar, som hundägare så skäms jag över andra som inte kan plocka upp efter sig på offentliga platser, vad man gör hemma hos sig är en sak, men ute i offentligheten då skärper man till sig. Exempel som idag, vi kommer med barnvagn, pirra, barn och hundar. Vi får kryssa mellan skitarna på gångvägarna med vagnen och pirran. På gräset där jag gick med hundarna så får man hoppa över dem och sen även se till att inte någon hund trampar i det. Usch och skäms på er som inte kan plocka upp efter er. Så dyrt är det inte med påsar och inte heller tungt att bära med sig heller, det är den icke skitplockande hundägaren som gör att vi alla hundägare hamnar på shitlist hos dem som inte äger någon hund.

Kommentarer
Postat av: Maria & Amy

Grattis till nya tillskottet. Snygg kille!!

2010-07-25 @ 11:47:31
Postat av: Katta

Oj, grattis till ny tillskottet!! Har ni 4 st nu då?

Skönt att det går så bra med dem.

/Katta


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0