Måndag 12/7

Ja, igår var det söndag och utställning. Själva utställningen började 7.30 på morgonen men dalmatinerna dömdes sist, vid 10-tiden blev det. Domare var Hans Boelaars och det var 32 dalmatiner anmälda, nästan ingen uteblev. Konkurensen var stenhård med många fina hundar både från Sverige, Norge och Finland. Nette gjorde debut i unghundsklassen och där var det tre tikar anmälda, Vi, en Norsk och en Finsk (hunden var dock svenskfödd ). Domaren placerade oss till slut som etta i unghundsklassen med CK, vi blev sen inte placrade bland de fem främsta, med som sagt, det var många fina tikar och de flesta har redan championat i respektive hemländer, vi hade lite otur vid bedömningen i bästa tikklassen, hon blev tyvärr trampad på baktassen av personen bakom oss, vilket gjorde att hon inte ville ställa upp sig sen tyvärr. Jag är jättenöjd med Nettes prestation, hon var glad emot domaren och hon skötte sig bra allmänt. Jag tycker även att domaren var rättvis i sin bedömning av hundarna. Utställningen i sig var mycket trevlig,barnen skötte sig perfekt. Beatrice sov i Eleonoras vagn, André var mest inne i hundarnas bur och vilade och eleonora låg och sov i en av utställningsstolarna. Det var bra parkering, fri entre för övriga och sen fick alla hundar med ck en ck-rosett.

På kvällen så packade vi ihop förtältet, det skulle regna på natten och morgonen och ett blött tält är inget vidare att packa ned.

Idag blev det tillbakaresa ned till Piteå och vi skall vara här på pite havsbad i en vecka, på söndag blir det utställning igen med 34 anmälda dallisar. Med största sannolikhet så är det samma hundar som i Gällivare. Skall bli spännande att se hur det kommer att gå då. Denna gång blir det en kvinnlig domare och Nette fungerar bäst på manliga, konstigt nog men så är det.

Nu skall vi avnjuta sol och bad och lite annat skoj.

Kommentarer
Postat av: Michelle

Kul att ni slutade som etta i unghundsklassen iaf. :D

2010-07-13 @ 00:07:26
URL: http://miche.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0