1:a December

Ja nu var det december, om några veckor så har vi ett nytt år. Barnen är fortfarande lite risiga men bättre idag mot dagarna innan. Vila och ta igen sig har varit prio 1 och det frivilligtfrån ungarnas sida.


Det är tur att man har en vän att kunna luta sig på när man behöver.

Det har varit riktigt kallt igår och idag. Har inte kunnat gå några längre sträckor med hundarna, de fryser och köldkrampar om tassarna. Jag försökte avhjälpa det igår kväll genom att sätta på Ceasar strumpor på tassarna. Det fungerade jättebra ett tag och han var en riktig spralljohan igen vid rastning. Sen så tyckte han att det var jätteroligt att dra av sig stumpa efter strumpa och vilja ha dragkamp med, sen upptäckte han att åter igen blev j-vligt kallt om tassarna och han ville hem, jag struntade i strumporna idag. Brudarna går ut och gör det dom behöver och sen in igen, Jag klandrar inte dem när vi har haft upp emot, eller rättare sagt ned emot -20 grader, det är så kallt att håret i näsan fryser till när man är ute. Gärna minusgrader, runt -5 är bra. Man kan gå promenader utan problem med tassar och inte så skitigt inne heller som efter regnväder, just nu är det lite för kallt. Varje gång jag skall ut så måste jag leta efter mina vantar och det är tre par jag har. Tjuven är Adelle, det spelar ingen roll var jag lägger/gömmer dem, hon hittar dem och gömmer dessa vantar lite överallt, gärna de högra konstigt nog. Vissa dagar har jag haft olika vantar på händerna, jag har hållit mig varm iallafall.

Jag bakade idag, lussebullar. Använde kvarg i degen denna gång för saftigare bullar och bullarna blev faktiskt saftigare. Att de sen efter jäsning och gräddning såg ut som ett par gula sniglar med utpoppade russin som stod ut som ögon, det är en annan femma. Goda var de iallafall. 

Nu är det inte långt kvar till nästa hundutställning. Den 18 december blir det av i Älvsjö. En italienska skall dömma denna gång, spännande att se hur det kommer att gå denna gång. Vi är också anmälda till My dog. Det tog emot länge pgr av anmälningsavgifterna, men samtidigt ville jag så gärna åka ned med hundarna och så blir det nu. Oavsett hur det kommer att gå så kommer det att bli trevligt med en helg i Göteborg.

Kommentarer
Postat av: Eva

Vad kul att du anmälde till My ddog. Jag har anmält Lova båda dagarna men först Stockholm, får hoppas att det går lika bra som i Växjö för syskonen.

Då ses vi snart.

2010-12-04 @ 09:29:18
URL: http://prickhundar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0